Friday, January 6, 2012

Star Cruise 2011 - Star Cruise 2012

Buka tingkap kapal dari Deck no 3...
aik? ......
Deyyyy thambi.....nih tingkap rumah laaa...!!!



sah...
salah tepek gambar nih....
(lu ...kalau dah pening wat keje..jangan bawak virus pening dlm blog boleh tak??)


haa..baru betul...
ini dikala kapal belum belayar lagi...


kabin yang kecil & kiut.


Sila susun beg anda dengan penuh hemah, penuh bersopan santun , penuh adat istiadat dan penuh kan ruang yang kosong....



pastu, sila pegi melantak...
err...
sila makan..(ayat...tolong sopan sket, boleh tak?)

Usus besar wa masih penuh dengan mee goreng & coconut shake, tidak mampu telan lagi kecuali mengambil buah-buahan, kek, sket grilled food....er...tu je...dan minum air berharga satu jug =RM28 ...(share satu mejaaa..)

Sila jangan sume lupa bawa air mineral sendiri untuk menjimatkan duit anda....
(nape le tatau air kat sini TAK FREE???)...
haisshhh.....


Salad bar...






..sempat ke deck 10, meninjau ketinggian kapal ini...


ok...


memang tinggi...


gayat...


dah...





stail pemalas mengambil gambar....letak pipi di sini sekali dengan kamera...dan petik...


klik!...


ok...next...






Siang melabuhkan tirai untuk malam menjenguk muka.





Malam sebelum detik 12 tengahmalam....kosong, aje,kan???



...dan nih detik 2011 tukar ke 2012



lima minit lagi....




dah pun tongah malam....
apo la dok momokak yo kek bawah tuh?



..hamboi deme..suke bebeno di bawah dek itu....
tak sedar ker usia meningkat 1 tahun lagi....





melihat dari jauh manusia pelbagai bangsa dan kaum beriya-iya sambut tahun baru....

..and let's the party begin !!!!!



wa dok atas deck nengok...dan nengok...dan pikir...ape ke seronok sangat deme nih?


setakat tukar kalender kuda tuh dari yang ada cetak no 2011 ke 2012 je....







kan?





group wa wat hal memasing....


Angin memang kuat bertiup masa nih








...dah...sejuk...sejukkkk....


karang keras jadi biru dok lelama ...so, kami gi tengok wayang...



what? ombak rindu? no...no..nooooo......(style John mengayakan jarinyerrrr...)



Super 8 tajuk wayang tersebut.



First 15 minit..agak slow mo punya jalan citer...



but wait....the next 15 minit...wowwww....



action pack is everywhere....



dan rasa menyesal tak tengok abis...



sebab sudah mau layan ini mata...ngantuk plak...








Pagi esoknya..kekonon nak tengok matahari terbit...


laaa....gloomy le pulak...





makan sarapan amat baik untuk kesihatan anda.


Jagalah pemakanan...


Anda adalah apa yang anda makan


pesanan ini dibawa khas oleh coconutz...(larikkk...)


feeling-feeling ko kat negara omputih celebrate raya...er...raya omputih ....





Kena checkout by 11 pagi, kapal pun dah sampai kat jeti semalam..


Ambek gamba buat kenang-kenangan sana sini...


Leh tunjuk kat cucu...see...grandma oledi here with fren...



Tempat di mana kapal ditambat kembali ke jeti.



Kami teruskan perjalanan balik ke kereta.





Next, kami ke rumah yang ada tempayan ini. Kat mana?


Tungguuu...

16 comments:

DrSinga said...

ada depang-depang tangan feeling feeling ..kat buritan kapal macam Lionado tak...?

psst...
mabuk laut tak?

Ely Hasrul said...

gayat tuuu tinggi.. kalu la tjatuh kamera tuh choiii

Anash said...

DrSinga
tak..deme kunci siap berpagar bagai..
teringin nak buat....depa tangan nyanyi "..aku ingin kawen dengan anak raja..."
hahah...sengal
mabuk..tak sangat...ok aje

Anash said...

Ely,
choiii...jgn la jatuh itu camera....
sayang ooooo...

Lily Riani said...

i suka grandma ckp hahhahahhah.... telaga mana lak tuh!

Janggel said...

hahahah akak! sempat lagi tu ngambek gambo jam hahahahha.

aternya dah sampai check out dah nih!!!! gigih plak. John pon blom check in lagi hahahahahah!

fatt said...

john tersampuk pakai baju opis gi jenjalan ke? hahahaha....

citer super8 best la. rugi korg tak tengok sampai abis. wlpun citer budak2 tapi syok :D

Janggel said...

mana button LIKE nih!!!~ hahahhah baju keje kekdahnya.

masMZ said...

Kak Anash,

Jom check-out!!!!! T nak pi cari makan lagi!!!! Hahahahaa

Hafiz Yusof said...

aaaaaa..jeles la ngan kak ana...leh jln2 sana sini city....tender dah abis ker?....saja bg hangin..hahahahha..nnt kene tegur lagi x tauuuuu..hihihi

BlueEwoke said...

Selamat pulang ke darat!!

Rumah Belalang kot yang ada tempayan tu..senang nk cuci kaki seblum naik rumah hahahhhaa

Anash said...

Lily,
grandma need some fresh air on the deck...itu bukan telaga..itu tempayan...(I believe your typo error..)

Janggel,
sempat nengok jam...
john tuh sempat ke check in???

Fatt,
kan..nyesal tak tahan mata nih nengok super 8...ala...

baju keje???john, sila jawab...

masmZ,
nih nape suke bebeno makan???

piz,
weh...jangan la wat anti-climax plak...ala..keje tolak tepi kalau time berjimba ini

blueEwoke
yea..senang basuh pingan sekali di situ..heheh
tqtq...

Nowwa Fitri said...

Rindunya nak naik Star Cruise..dulu saya naik route Singapore-Penang-Phuket.Teringin lagi rasanya utk route lain plak...

Bestnya Kak!

Anash said...

Nowwa Fitri,
wow..tu mesti hambek 3 malam punya package...
kami ambik satu malam aje ..cukup la nak merasa..hehe
PS: mak sihat? kirim salam eh kat mak...

Nowwa Fitri said...

Kak Anash, mak sihat.Alhamdulillah.Sekarang dah jarang ngendeng baca blog travel sebab saya dah kasik dia hobi baru, baca novel.Heheheheh..

Yup, masa Matta Fair ada promo buy one free one.So share dgn member.4H3M..best giler!

Anash said...

Nowwa Fitri,
Iyela..teringat mak yang suka baca blog fatt....
mak yang suka berjalan sana sini..
heheh
dan pernah nak proposed jadi anak angkat mak...kan?
hahaah
baca novel?? woww...that's coolll...

Matta fair? mesti giler dapat yg murah..kan? me with matta fair selalunya tak pernah ada jodoh..ie...selalu miss...haiya