Wednesday, January 25, 2012

Cuti Raya Cina Wa di Kampung Jawa


Lama tak tebas lalang di sini.
Sebab wa busy akhir-akhir nih
Busy makan limau sekotak...
tak mo nak share dengan sesiapa pun...
heheh...

limau..masa untuk nyah-toksid dalam badan

Jangan tanya camneh leh senget gambar nih...
Pastu, tulisan kat tengah laman blog?
Belasah aje laaa......


Piza yang diode dan di'melantak' secara jemaah


Nampak tak kotak piza itu?
Pada mulanya kami di pejabat hanya memesan 3 kotak piza + cekodok piza + cincin bawang (direct translate onion ring) + air sebotol.....
Yang tiba ..kesemuanya kecuali 1 kotak piza...
Kami pun call dan tunggu 1 kotak piza yang tercicir....
tup..tup...
datang lagi 3 kotak piza + cekodok piza + cincin bawang BUT Minus the air...

Bukan salah kami...
Kami ode elok sopan aje...
Dan pihak pengurusan piza itu menelefon kami...
Kami dah cuak..karang disuruhnyer pulangkan balik...camneh????
Pizza dah bermastautin dalam usus masing2 nih...
Rupanya mereka minta maaf kerana masalah teknikal di cawangan tersebut....
Tak mintak pulangkan pizza itu...
Yang kenyang...kami...
Alhamdullilah...Makan Besar di Malam Raya Cina....  
Kami = wa, kawan wa, kawan wa, kawan wa dan kawan wa.....di opis.... pada pukul 9.00 malam.
Rezeki pada mereka yang stayback di pejabat...


kan dah bersepah bilik nih....


Dah kenyang, balik rumah..start mengeledah beg untuk mengikuti package "remaja lari dari rumah".
wa tak de beg yang ala-ala backpacker macam Dora The Explorer.... 
Karang wa bawak beg ada tulis Makkah tuh...
Rasa cam tak kena dengan konsep berjimba-lara....
dan pasti wa akan ditinggal belakang oleh travelholic yang lain...


Lalu pasrah, wa balik kampung (sambil pikir nak rikki tempat beli beg)
Ikut sama jem secara berhemah
Sekurang-kurangnyer wa bukan keseorangan di jalan raya....



Ini pokok durian kat rumah nenek wa.
Banyak...
dan aritu balik...
Dah Ilang!!!
Abis kena curi ...
Dasat manusia bertopengkan ungka!!!!
err.. Ungka cun lagi...
Dijolok buah nih...
Best ker makan durian belum masak?


kucing tido....sedap...

Wa sedih sebab dah tak leh nak serlahkan bakat gi kutip deroyan lagi.
Sedih sampaikan tak nak lalu bawah pokok tuh....
Jahat lah orang itu..tau!!!
Ini adalah durian terakhir wa dapat kopek untuk musim ini.
 


Nenek wa dan Cucu wa
5 Generasi .....
Cucu wa dapat jumpa Nenek wa...



 Dan wa...dah pandai sikit-sikit nak letak nama wa tepi gambar.
Guna Paint...tatau la kalau boleh diedjust oleh orang lain lalu simpan gambar wa macam hak milik derang...
Ini Rama-rama...mati dalam kete wa...
Wa bukan pembunuh rama-rama....
Jangan dakwa wa...

Sekian...
ma'kasih.
Mode ari nih : masuk keje..mula berserabut pala....tak sukenyerr....

20 comments:

bErrY sTraWbErRy said...

cekodok piza 2 cam mane? tak penah jumpe pun....

DrSinga said...

nak pinjam beg tulis 'Makkah ' tu boleh ?

masMZ said...

wahhh... saya dulu sebelum John!

Cayalah kak dah ada watermark kat gambar. Baguih. Baguih.

masMZ said...

meh saya teman akak pi beli bekpek Dora :)

masMZ said...

datang nak komen sekali lagi (kes nak celen Ely komen banyak2 :p)...

Cucu kak anash, panggil k.anash apa???? hehehehehe larikkkkkkkkkkkkk

word verification "ordpnoni" nearly equally ~orpo ~opa ~OPAH

Lily Riani said...

nampak beg HP. ehheh...

dekodok pizza?

bukan pirst? ish ish ish.... *mode konon sedih!

i oso guna bag notebook opis... jgn risau; coco chanel tak kesorangan.

Anash said...

Ana,
nama sebenar ..ntah le..
nampak mcm rupa cekodok,,
tuh yg panggil cekodok pizza.
gi nengok kat menu domino pizza.

DrSinga,
bole...bole...rumah hamba kat bangi...meh la...

masMZ,
John sibuk
Ala...akak guna software paint.
nanti akak upgrade lagi..hehe

masMZ,
bila nak turun KL temankan akak???
(komen dah rupa cam anta BBM plak)...
hahah

Anash said...

MasMZ,
akak kadang2 tersasul nyebut "mak" instead "nek" pada cucu nih..
almaklum...terlupaaaa...
komen le banyak2..no hal...

Lily,
kan? beli hape ntah dapat beg HP..(takan pendrive kot??)
sorry ..you r not the pirst..next...next...

cekodok = crazy chicken crunchy by domino...dah rupa cam cekodok pisang je...(but with perisa ayam)

ooo..ade kawan...yahooo....

BlueEwoke said...

Huhuh pegi beli beg ke untuk *lari umah* ikut travelholic yang lain minggu depan? hahahahha

Tunggu tepi hiway tau!! Kitorg pick up kat situ gagagagaaga..

p/s: kejam benor org yg curik durian tu!!

Ely Hasrul said...

terbeliak mata tgk kotak2 pizza tuh ropenye kesilapan teknikal hahahahhaa tp kalu sy lah, dh xangkat dh kol dr pihak dominos tuh hahahaha cuak punye psl ..

Ely Hasrul said...

sy pon tgh keciwa sbb smlm g tesco carik baju xdek.. sodih.. ape ke jadah jolok durian? bleh mkn ker??

Ely Hasrul said...

hamboiii Mas.. nk celen komen yeee hahahahhahah

Anash said...

Na,
kena beli la..nak pinjam..err..jenuh nak cari peminjam budiman...memang pencuri deroyan yang kejam...tepi hiway? takut le pulak memalam dok situ..

Ely,
ni memang fesen kena komen sampai 3 kali?
memula cuak betul..tapi member opis kontrol suara seolah2 tak bersalah...nasib baik org jual pizza tuh tak mintak balik ...hahaha

kan? pehal jolok buah tak masak ntah...ke dengki tak mo org lain merasa durian tuh lagi?
tesco? tesco mana? shah alam? nape tak calling2? heheheh

mas memang nak celen ely...

Hafiz Yusof said...

akak..tq tq tq sangat..memang kenyang la time tu..balik umah x bukak almari pun..kalau mak masak ikan keli my feverot pun x kan pandang punya..sbb dah kenyang giler makan piza akak tu..hihihi..untung saya sbb balik lambat..hihihihi..
tq..

bdk2 @ John said...

saya last ke akak??? agagaggagagaga....xleh masuk kat ofis sbb berat. huhu. duriannn kene curikkkk??? tidakkkkk!!!! sy nak bolehh???? huhuhuhu...kempunan lagi.

pizza pree 3kotakkkk??? gilerrr ahhh! buncit perut malam tu~ hehehe

Anash said...

Piz,
memangggg rezeki ko le stayback kat opis tuh...
memeriahkan suasana opis kekdahnyer
hahaah..
lenkali leh buat...buat2 bodo...
hahahaha
megong akak nih...
jom stayback lagi...jom

John,
memang ko last John..
nah...hambek balik title "i'm first' tuh..
heheh
berat? ala..banyak kije la nak resaiz gambar lama-lama nih..
memang durian kena curi..sebab takkan 2 hari tinggal sume dah luruh ???? ilang gitu aje? sah ..tiada rezeki musim ini untukmu..
boncit? yeasss...(pastu beriadah...)

Janggel said...

Saya sokong kalo akak bawak beg g mekah tu! Barulah brutal!

Saya enti durian!!!!

Anash said...

Janggel,
jangan la suruh akak bawak beg tuh wehh..domestic violent to me...(hehe)

nape enti durian?(tetiba)

Dinas Aldi said...

Huihhh kalau wa jadi lu..ehh silap, kalau akak di tempat adik pun bengang habes degree bila durian yg sebegitu indah di pokok dicuri orang..

Bukan setakat bengang, akak nanges lagi bawah pokok tu, huhu :(

Anash said...

kak Dinas
heheeh
kan..kan...
dah le pokok tu first time kami dapat rasa...

selamat datang untuk komen..