Monday, January 9, 2012

Penang-Perak

Sambungan entry bersiri ...
tempayan tersebut terletak di sini....


Wa dan kawan2 wa teringin nak tengok rumah P Ramlee selepas disogok secara ilmiah dari blogger Biqque dan Ely. Kami teruja nak ke sana (dengan bantuan henpon yang sekarang nih dah canggih bebeno leh tunjuk jalan...lu mampu? Wa memang tak mampu sebab wa unfrenly dengan gadget-gadget macam nih.... )


Pakcik maintenance tertinggal skru driver kat situ....

ker...

itu dipanggil jarum peniti ??


aktiviti yang wajib dilaksanakan pabila tiba di sini...

dalam rumah pun disnapkan ...padahal terangan notis tulis 'No Camera '....

Nakal tau deme tak dengo kata....(termasuk le yang nulis entry nih...ngate orang...awak pun sama ..ok?)


Banyak gamba leh nengok kat entry Janggeltrekker's life , Kaki Jalan dan KakiBerangan :Jom Travel yang ada kat sidebar blog nih...(wa masih gagal nak paste link blog...dan John's blog not in the list...jgn marah John...huhu)






Nih adalah perjalanan kami nak makan nasi kandar.

Sejam letak kete bayar 60 sen.

Mengadap laut Selat Melaka.



beratur untuk ode makanan.

Nope..tak ambik pun udang tuh.

Sebenarnyer nak beli pasembor..2 kali tanya pelayan, 40 kali depa jawab lum siap....

sedih...so, pasrah terima rezeki makan nasi berlaukan ayam goreng....

(banyak la ko punya sedih..dibuatnyer tak de makanan..kebuluq la hang situ...)



dah kenyang, kami meneruskan perjalanan....mencari jeruk.

sini plak ...parkingnyer 1 jam = RM3.00, tak silap...then setiap 1jam = RM2.00...

what!!!!! memang mahal sungguh berbanding 60 sen tadi ...mengambil kesempatan sebab kebanyakan pemaking (???) kete adalah dikalangan mereka yang berbaris nak makan nasik kandar line clear itu.

Kami BUKAN nak makan sana...

Kami cuma nak beli jeruk.

Sekian harap maklum




Ronda dalam bangunan yang ada jeruk bebanyak..(nama bangunan pun dah lupa..)

agak melekit tapak kasut...

kami keluar ke deretan kedai...Aishah...nama melayu...

Kami belasah membeli di sini...

dan membelasah merasa jeruk di sini jua...




..Dato Koyah.......

sapa weh??? (wa yang tidak berilmiah..sorri...)



..ntah nape mesti nak makan (padahal baru telan nasik kandar...)

Wa kira ...tadi makan kul 12.45pm, la nih kul 3.30pm.....logik gak lapar...kan?

Lagipun tempat nih terkenal dalam rancangan Jalan-jalan Cari Makan ....

kegigihan member wa yang lagi dua orang itu mencari jalan akhirnyer membuahkan hasil...


diselang seli nyanyian "mai la sini...." oleh seorang celebriti suam-suam kuku yang bakal mengegarkan dunia permodelan dan dunia artis .......akan datang.....tunggu kemunculan album sulung beliau..







Ini adalah sate yang kami nak merasa.

Sebelum makan...hambek gambar ....



Korang ade kalender kuda tak?

Wa ada....selai aje..

sila kagum...

hahahahah....



Dah makan...

pun hambek gambar...

anak sapa nih makan sepah-sepah???



Next?

Let's save our enviroment...

(tagline sapakah itu)....

dalam hati ade taman..

taman??? mana...mana...????

17 comments:

Ely Hasrul said...

hahahahahhaha entry k anash mmg sentiasa mencuit hati.. xbleh blah okehhh

dolu time 2-3thn lps parking don line clear tuh murah aje.. kire cm bese2 aje la ratenye.. tp mmg bagus strategi tuan punye parking tu, mmg menaguk di air yg keroh.. kehkehkehkeh

Anash said...

ely,
hui...sepantas kilat komen...
bagus..bagus...heheh(janggel..dah tutup pc tuh..bebawak le balik golekan diri atas tilam empuk, eh....)

kan..menaguk di air keroh sungguh deme nih....
ala..style orang malas wat entry..
hahahaha...
gambar lebih..citer lebih kurang...

bdk2 @ John said...

hahaha...muka saya lagi kuar byk niH! hahaha...sy bangga~ lol

teringat lak jeruk!~ tak abes lagi makan...hehehe.

Janggel said...

Ohmaiiiii perutku!!!!!! Tidak!!!! *sabotaj!!!!

Gamba john a.k.a artis suam2 kuku di mana². Waakakkaka.

Jerukku sudah habis!

Sekian.

*sambil berpaling letak beg kat perut.

Anash said...

John,
hamboi bukan main suke muka dia ada....hhmmmm....
pasnih akak nak tapis...
heheh

Janggel,
halamak...akak tak perasan laa...
ok..ok...akak buang gambar tuh tepek lain, nak....(sambil dok pikir ...gambar apa yg sesuai...)

bdk2 @ John said...

owhhh gambar tu ke?????? omg!!!!!! hahahahah

fatt said...

kak, sedap tak satay tu? sy pun gile satay. dulu (tah bila punya dulu), sy penah gila satay, hari2 pas balik keje sy melantak satay sampai brader tu naik kenal. last sy tobat sbb takmo sakit sbb byk mkn benda bakar2 ni...iskk terliur plak *lap air liur*

Janggel said...

John!!! Sudahhh, aku tau ko tatau gambar apa kan???? Hahahahah nak aku belanja megi tak???

masMZ said...

megi tanakkkk.... nak satay!!!!
*tetiberrrrrr....

dah tengok dah tadi tak sempat nak kumen jeeee.... Hahahahahaha


Napelah komen jadik kui 3am nih???? hahahaha

Ely Hasrul said...

eh sejappp.. gambo yg dikatakan sabotaj tuh dh dikeluarkan ker?? sbbnyee tadik mcm nmpak jelaaasss patu skang cm jauhh lupe plak gambo mana tp mmg dh nmpak terang lagik bersuluh tadikk.. hahahah kalah ibu mengandung! ahhahaha (okeh gelak dengki)

Anash said...

John,
iye ker perasan gambar yang mana satu??
heheh

Janggel, magie cup la tuh...tak mo..tak mo..demand steakhouse!!!

Masmz,kan, apa barang magie...satay??? ok aje..daripada tak de...
3am? ala...toksah tanya akak..tatau setting mende alah nih..waaa...

Fatt,
akak pun gile dgn satay..(leh geng..) tapi sejak baca tang kanser gala...kena kurang / moderate makan...(akak ko nih ada faktor usia...tapi ade akak kesah??? age just a number..huhu)

Ely,
wakakakaaaa....perasan ker dengan gambar tuh...haisey...janggel...
(sila ilangkan diri anda barang sehari dua...heheh..)

Biqque said...

ha tu dia, baru jumpak! maaf la ye...okeh! dah add dah dalam bloglist kak ro :D

Anash said...

Biqque,
ala..no hal kak ro...
sini punya blog pun tak tepek link lagi dgn blog biqque...
huhu

BlueEwoke said...

Hmm sedapnya tngok gambar makanan time2 lunch ni..udang tu sungguh menyelerakan!!!

Anash said...

Na,
tengok gambar makan time lapar...memang sume nampak bestt aje...
dah ..gi makan ...gi...

fatt said...

ha baru teringt...sakit kanser! tamaooo~

Anash said...

Fatt,
iyeaa...kena beringat ...huhu