Saturday, January 28, 2012

2007 : Bombay's Building


Walaupun keje kami lum 100% selesai, tapi kami tetap nak gi jenjalan nengok tempat orang.
Dah alang-alang ke sini, nape idak ,kan?

Gateway of India
Bangunan ini dibina tahun 1911.
Tempat orang tempatan bersantai di hujung minggu.
Wa pun santai di sini...nengok orang...orang nengok kita...



Kan punya ramai manusia ....
 Wa diberitahu oleh driver yang teksi kecik warna hitam / kuning banyak2 sana sini selama wa nampak, tidak dibenarkan masuk ke dalam kawasan bandar Mumbai,...
ooooo padan le bilamasa tiba satu point, tetiba teksi ini akan buat U-turn dan terus patah balik...karang kena saman oleh pihak penguasa....lagi haru teksi kena sita..

  

Leh baca tak tulisan kat pintu gerbang tuh?





Wa terpikat kat baju biru mamat nih..BAJU..bukan MAMAT itu..

Biru sungguh baju kemeja dia.
Rata-rata berkemeja..T-Shirt..hanya kami yang pakai...
Dah macam kami plak kasta rendah dari mereka...







Itu..Mumbai's Taj Mahal Hotel...Julai 2007
Setahun pas tuh, November 2008, "Terror in Mumbai / Mumbai Attack" berlaku di sini.
Hotel tersebut terbakar kena bom...
Nasib la wa dan kawan2 gi sini bukan masa bom nak meletup ...
apa..ko hengat ko tau mana bom nak meletup, bila, sapa letak etc...




Bangunan yang unik...bersegitiga kalau tengok dari atas (kottt....)
Kebanyakan gambar ni diambil dari kereta...
so
maafkanlah atas kekaburan cermin tersebut...


Cantik jika dijaga dengan baik.....


Masjid di Mumbai

Gitu la gambar bangunan yang wa sempat snap.
Lagi sekali, wa amat sayangkan kapasiti memori kad wa yang ada...
maka
tak banyak gambar dapat diabadikan...
(tak macam sekarang..gambar siput khinzir pun nak simpan...)
Next, gambar orang .....di Bombay


16 comments:

Lily Riani said...

siput khinzir... pikiq dua tiga kali gak... hahahha ...

Lily Riani said...

first!!!

bdk2 @ John said...

2nd???? hahaha

gmbr siput babi?? walllaweyyy kak anash! hahaha. skung ni main snap snap je. x syg dah kat kapasiti tuh~

bErrY sTraWbErRy said...

masa gi India ni akak nye memory card berape Gb? sip sangat nampaknye..

hehehh

Anash said...

Lily,
yeaaa...anda orang pertama komen...

Lily,
siput khinzir bunyi nyer agak sopan..hahaah

John,
kan? dulu kanmain jaga memory card..nak charge bateri kamera pun siap kena begaduh dengan budak opis di india...
akak ada banyak gambar siput khinzir ...

Ana,
err..2MB kot..ntah...(sebab kamera lama dah jual kat kawan..)

Janggel said...

wowow takde ke gambo siput hinzir India???? nak tengok!!!

Biqque said...

kecik BESARRR kecik BESARRRR je gambar u kan? hahahaha! tak bleh blahhhhhh...aku terkesima...

kena gi ni mumbai, TAPIIIII PAK TONI PLAK TELAH MENJAHANAMKAN NIATKUUUUU!

Ely Hasrul said...

adoii siput kinzir jgn letak.. nnti janggel letak siput kinzir bertindih plak hehhehehe

bdk2 @ John said...

napa link blog sy takde kat sebelah side bar akak? sentapppp!! huhuh

fatt said...

cayalah akak...dah penah sampai mumbai. la ni AA dah tutup route mmg tak kesampaian la jwbnye...

john, kak anash punye list blog tak update le. blog yg dah senyap 3thn pun ada...blog aku pun tadak...hehehe

Anash said...

Janggel,
siput khinzir India tak de..
tak sempat nak cari...

Biqque,
ntah..sukati nak besar, kecik, besar,kecik gambo..Sila naik kapalterobang jenama lain ..(hehe..)

Ely,
ha-a la...tapi kompom Janggel tak ada stok gamba siput kinzir bertindih tuh...

John,
jangan sentap...iye..nanti akak masukan link jon iye...(sambil dok pikir nak 'makeup' blog..)

Fatt,
3 tahun?? ha a laaa
hahah..akak nih memang tak up-to-date bab2 yg sidebar...
Jadi follower pun bengong sampai kesudah tak follow2...
wat link pun masih lupa-lupa alang..(ada ke ayat tuh?)
harapkan pepel kaler je vass...
heheheh

Dinas Aldi said...

Cantik & penuh seni bangunan depa tu kan. Sangat menarik! :)

Ely Hasrul said...

nak sentap gakkk xdek dlm list blog... paling sentap pg mkn satay tak ajakkkk

Anash said...

Kak Dinas,
Cantik lagi jika dijaga seni itu.

Ely,
ala...jangan le sentap..
akak nih lemau sket tang deco blog...
tang satay??? ala..pujuk dgn kapkek leh???

DrSinga said...

walau sengkek.. tetap berkemeja ..
dan ber seluor slack kan...?

Anash said...

DrSinga

yes..gaya, mutu, keunggulan...
(iklan dunhill dulu2..heheh)