Friday, July 19, 2013

Travelholicawsome-Langkawi (Part1)

salam sejahtera
so far posa ok?

Jom baca entry kami pegi Langkawi
Tahun 2011- wa ke sini mengikuti rombongan cik kiah anjuran pejabat
melalui jalan darat dan laut
nak terjah, baca kat SINI


keadaan tahun 2011-dah macam buat saie..tapi saie macam nih tak best..huhu

Tahun 2013, wa terjah kembali Langkawi
kali ini dengan rombongan Miss B
sapa Miss B?
ada le...


Dengan menaiki Firefly jam 10.50 pagi pada 8 June 2013
Sejam kendian kami sampai pulau Langkawi.
Kami?
ala...lupa plak nak kenal kan sapa kami...

tuh adalah kami = John, wa, Janggel, dan 2 sweet couple yang sedang berdarah Mahsuri Manis ie Maszuber & Dan Arif.
Iya..kami adalah bodigud untuk mereka berdua kali ini.
(bodigud le sangattt??)


sila lihat susunan mereka di dalam kapalterbang ini...
dan bandingkan...


susunan di dalam van.
Sama, aje..kan???
hehehehe....
(see...bodigud dok belakang??....sementara sweet couple tu yang jadi pilot van?)

  
tempat pertama kami akan terjah adalah Homestay Tok Jah.
tempat kedua kami terjah adalah SkyCab Langkawi Kedai Timur Utara (L) Hardware Trading
ada apa di kedai hardware tuh?


kami ke sini.
Lokasi - depan Underwater World Langkawi, Pantai Cenang


nih ruang tamu
kemasssss aje, kan???
tunggu la waktu malam...
dah macam rumah kongsi gelap.. 

ruang makan
tapi kami tak makan di sini
ruang simpan beg / hasil 'rampasan' di kedai Langkawi Duty Free / ruang solat

nih bilik air
tempat di mana catuan air diperkenalkan
hahahha..tak leh kenang wooo...
2 gayung sahaja untuk seorang???
mujur ada bekalan beberapa baldi diberikan oleh tuan tanah kepada kami
kenapa kena catu?
aritu kan Langkawi banjir..so ada gangguan bekalan air di sini

ok..jom kita pegi ke kedai hardware 

ada adegan soal menyoal
mencari pemotong besi...
kenapa?
ada le orang tuh..kunci mangga beg tertinggal dalam kete di Shah Alam...

 

dan mereka keluar dari kedai ini
and they live happy ever after
THE END
(kan selalu citer fairy tale cenggini ayat dia??)
ok...lupakan citer fairy tale ntah apa wa ngarut..

Dari sini, kami berpecah...wa ikut kawan opis wa ke kedai makan
manakala mereka ke airport untuk menunggu ketibaan Cawan, Na dan Diva Aqilla
huh? kawan opis?
sapa plak nih?

heheh...
kawan opis wa kena kije di sini..sebab kije, wa tamau la kacau beliau
tapi..wa pulak kena 'sound'...
"Akak, lenkali nak datang Langkawi, bagitau saya awal..boleh arrangekan untuk akak..hissh..itupun nak kena bagitau ker???"
"err..akak tamau kacau routine kije ko...tu sebabnya akak call last minute...sorri ek?"
"ngada..saya lagi suka la opismate datang sini...bukan selalu dapat jumpa.."
 *dialog semasa menunggu mereka - mereka di kedai makan*
Selepas makan...
kami kembali ke airport....(apa punya kerja pegi balik pegi balik airportttt aje nih??)
sebab rombongan Miss B akhirnya tiba
bersama sama Biqque dan Shahrul
yeaaa....
cukup sudah anggota pengembaraan kami kali ini

apa lagi
jom kita shoppinggggg!!!!!   

 
untungla Miss B...di apit bodigud depan dan tepi...
hahahaha


wa suspek
Kedai Haji Ismail Group yang nih ada link dengan entry blog kami yang "Blackout' itu
sebab
kami sampai sini...tak leh masuk
"maaf cik..bekalan elektrik terputus-balckout...tak leh masuk."
alaaaa....*gengam duit erat*
jom ke kedai depan...


deme kata aritu 1 for RM7.90
sekarang dah naik rege???
but still murah katanya laaa


cuci mata
pikir dan pikir
nak beli untuk sapa
dan bape banyak

hehhehe...

tu semua untuk staff kesayangan di department sendiri
dan juga department yang lain-lain
*wah...kesayangan sangat ke ko kat opis tuh?*

 
hasil rampasan kami
wa? RM186.10
so so..
pernah dulu beli leh cecah RM300.00 untuk cekelatt?
tu dulu la
sekarang dah insaf

Nextt stop?
Dataran Lang
dengan ketangkasan dan ke'terre'an Dan Arif menjadi pilot of the day 
kami ke sini
2 kali pusing nak cari tempat parking
padahal belambak parking kosong...
kekekekee.... 

jom kita

Diva Aqilla ke sini
suka beno dengan air pancut tuh...

aksi demi aksi
dah tak pedulikan orang lain
kami buat hal kami sendiri


kendian kami ke sini
malangnya dah tutup.
ok..jom balik
lapar wehhh
kami ke restoran ikan bakar

 
henpon savvy
layan aje laaa... 

jangan tertipu dengan kesopanan dan kesusilaan masing-masing ketika ini
semua nih lakonan semata-mata
nampak tertib...
padahal...
kumpulan nih paling kuat gelak
paling kuat borak
dan paling kuat bagi 'informasi yang berguna'
untuk masa hadapan kelak....
*you guys and gals know....*

dah berlengit seharian
kita pulang ke pangkal jalan

sambung balik makan?
haiii..tak kenyang-kenyang lagi rupanyer deme nih

mereka-mereka tido tatau la jam berapa...
wa? ngantuk dah...faktor usia pun iya...
dan malam itu tido ...sejuknyaaaa......
esok kami ke?

sini, dan

juga sini...
melihat juga di ...
sini...
sang puteri bermain 'teng teng'
di mana?

dan kami terjah juga di...

sini...
BUKAN padang ragut
tapi ladang kerbau...
mana kerbau nyer?
ada...tungguuu... 

kucing kepunyaan tokey Homestay  
pada mereka yang nak tau kisah penuh kami di Langkawi, sila pi kat blog JANGGEL
penuh detail citer dia, siap ada lokasi GPS untuk kedai makan

dan untuk yang suka nengok bedeo...leh pi blog BIQQUE
baru tau tahap kemerduan sore masing-masing  

19 comments:

MasZuber said...

oh maiiiiiiiiiiiiiiiii

kelakar giler post akak yang ini.

i likeeeeeeeee 100000000000x!!!!

eh bila plak akak amek gambo main teng teng tuh??? musykill

Janggel / Rain said...

Gitew... untuk komen ...sila RUJUK BLOG JOHN.

AWAS.

jarimanis said...

ahaha..kelakar..penuh dengan drama..

Byk nyer beli cokelat heee

Dr Singa said...

dua gayung!!??

memang dasar blogger.. gambar dulu sebelum makan...

Janggel / Rain said...

Nampak tak org meja seblah tu jeling je kat meja kite masa amek gambo hahahahaha

Biqque said...

hahahahaha HAHAHAHAHAHAHA! OK LAWAKKKKKK SGT ENTRY NI!

do u know that scrolling from top to down amatlah berdebar2?! coz tatau apa gambar n cerita yg akak akan kuarkan! hahaha!

plg tak bleh blah gambar john angkat beg kuar dari kedai hardware! HAHAHAHAH! priceless ok!

ok sambung cpt! i lap u muah!

Don't Afraid to Try said...

kak anash,

ni mesti pg try cheese kerbau kat nyioq chabang tu kan?

xblh blah cite kali ni...mmg sengal la..

SheLa^^ZuL said...

trip enjoy2...
seronoknya cik anash...
tq 4 d cekelat my sis..

Dinas Aldi said...

Wahhh borong sakan cekelatsss kat situ eh? Pueh hati membeli tu, haha!

As usual, entri dik Anash memang lawak punyalah, kihkih!

Vam Lautner said...

Sharing is Caring...(disayangi sangat..)..tq

Anash said...

maszuber,
penat nak karang ayat
hehe
nasib baik like..eh? bape juta tuh?

hahah...akak mempaparazi tanpa sedar..
hehe


Janggel,
apa nih? komen plak kena rujuk blog JOhn?

sapa John?

hehe

Anash said...

jarimanis,
ha a ..
ramai yg suka makan cekelat
tu beli byk

hehe..mmg drama


DrSinga,
pada asal 2 gayung
tapi bila bekalan air pulih..ok leh mandi 2 kolah
haha

dasar blogger...heheh

Anash said...

Janggel,
mau tak dia jeling?
sebab kita memekak aje kerjanya



Biqque,
fuhhh..lega satu entry lepas
kadang2 idea dtg secara tiba2
heheh
tapi tiba mood tak de...
nak bukak blog pun malas
lap you bek!

Anash said...

Datt,
tatau la nama tempat tuh
tapi buffalo farm katanya

iya...akaknyer kisah selalunya sengal..
hehe

ShelaZul,
dah abis le tuh makan cekelat?
ada lagi nih
nanti raya makan
hehe

Anash said...

K Dinas,
entry lawatan selalunya ceria
iya...beli cekelat di langkawi mmg menguntungkan

nak ker ???


Vam Lautner,
kan? akak kan disayangi dan direbuti oleh staff?

hahaah
sila muntah

Chawanna Na said...

Tansreeee saya gelak guling2 bace caption kt gmbo tuuuu... Omaigodddddd sgttt...terbaeklahhh..memang awesomeeeeeeee sgt... I luvvvv uolsssss

Anash said...

chawanna Na,
hehe
tengah ada idea..mencurah curah keluar
tengah tak de mood...terus diam.

luww you backkkk!!!!

Owner said...

terimakasihkeranasudi maihomestaytokjah,harapxserik...

kak eshah
tok jah homestay

Anash said...

Owner tok jah homestay,
Sama sama kak...
Insyallah kami tak serik ...