Tuesday, July 5, 2011

Langkawi bukan Madagascar

Kami bertolak dari Shah Alam jam 11.00 mlm dan tiba Kuala Perlis ngam-ngam 6.00 pagi esoknyer.





Sepanjang jalan wa tido-tido ayam belanda...


kejab-kejab terjaga...al-maklum lama beno tak ikut rombongan Makcik Kiah..tahun lepas ke Padang Besar..tahun nih ke Langkawi.....tadi baca email dari opis, nak wat gi Cambodia plak...haiseyman...kena pikir dulu nak gi ke tak...nak? tak? nak? tak?...arggghhh stress...



Berbalik pada citer Langkawi...

10.30am....


Mode ngantuk bertukar menjadi tidak mengantuk...


Dengan tak mandi, hidung wa menjadi sensitif kepada bau Bounty, Hersheys, Daim,Swiss Classic, Beryl, Cherry, Lily, Chrysanthemum, Tulipa, Rosa, Berberis Thunbergii.....
opsss.. terlebih citer pasal nama bunga plak....



yeaaa..sorang dari ahli kumpulan rombongan telah didapati berjaya menghangkut cekelat 2 plastik beg....



..dah letih, layan cendol...


ala


bukan ais disagat....


..hijauuu...ku lihat hijauuu


moto hijau


alas meja hijau


pokok ijau


dinding kedai ijau..


treler simen tuh pun ada stripe kaler hijau...



next stop...


padi terbakar...


eh


beras terbakar le beb...


..makan baulu panas dari oven...(ikhsan rakan sebelah dok dalam bas...)


Ko memang pandai wat muka welfare..pree aje ko nak...




Dok di hotel depan akuarium Langkawi (Underwater World)..kat Pantai Cenang...


Pagi nak balik, hujan mengiringi kami



..Bab nih yang tak leh wa nak kata apa kecuali bersabar...


Ramai umat manusia...


Yang shoping kat semenanjung, bawak balik tikar dan ntah apa lagi dalam kotak2 tuh...


Yang shoping kat Langkawi, bawak balik chekelat,beg,mangkuk (ayun??), pinggan etc....
Sistem barter yang amat terselah...




nih gambar beg 5 kg / person




haaa...nih ikan pari kering...


sapa tak pernah nampak? sila hangkat tangan tanpa segan..ok?


Wa punya le cari kat Bangi, aleh-aleh jumpa kat Langkawi...
Bangga berbaur kagum, wa beli tanpa rasa ragu...


penjual nak bagi diskaun, wa marah dia balik...


"hape diskaun-diskaun??Ingat wa tak mampu beli ke??"


hehehehe....(sila abaikan ayat tadi...memang wa suke je kalau ada org bagi diskaun...)



suasana beg 50kg/person....



..dan kucing housemate wa sedia menunggu ke'balik'an wa dari Langkawi....


sori aaa kucing....


ko tak leh makan cekelat...karang kencing manis & sakit paru-paru berair...




Gitu le citer wa gi Langkawi....

Pendek dan simple je entry kali nih....

(kepala serabut balik...ada tender kena wat....waaaa.......)





























































1 comment:

Janggel said...

la g soping je ker? takder island2 hopping ker? rugi tol heheeh