Monday, July 22, 2013

Travelholicawsome-Langkawi(Part2)

7 Julai 2013
esoknya
kami teruskan aktiviti kami..dengan berbajukan tema kaler pepel

tuh beg plastik ungu
bukan
bukan baju ungu

ok contoh kaler ungu yang diterima adalah seperti model-model berikut:-

untuk lelaki
manakala

untuk wanita

(hahaahahah...nih kelas menjahit ke hapa? siap kena ada model??)


pilot of the day kami kali ini adalah 
pasangan bahagia Chawan dan Na
diselang seli anak mereka Aqilla
yang kejab kejab nak ke depan
kejab-kejab nak dok di belakang
suka betul dia
(untungla badan comel..boleh lalu lalang tengah-tengah seat pilot & co-pilot
..cuba suruh John lalu lalang tengah-tengah seat tuh...)
heheh


First stop kami adalah Makam Mahsuri
kami terpaksa ke sini dulu
sebabkan hujan, maka kami pasrah untuk tunda aktiviti ke SykCab Langkawi.
Jom nengok apa yang ada dengan bayaran masuk RM7 ini


persembahan dari mereka
sebaik sahaja kami masuk
satu lagu je gamelan dimainkan
no extra extra song, ok?

jom nengok kawasan sekitar


makam mahsuri
dah ditembok kelilingnya


rumah Mahsuri
sori tak leh masuk
dalam penyelenggaraan
ala...baru nak berangan dok kat tangga ramai-ramai bergambo



pandang dari jauh je la rumah nih
next stop kami?
bukan SkyCab
tapi kami ke?

tuh..nampak tak signboard tuh?


kami ke sini


dengan bayaran RM3 sekali masuk


semasa nih proses buat Rubella Mozzarella Cheese sedang berlangsung


macam buat doh roti canai plak wa nengok


sebahagian penerangan
disampaikan oleh pihak pengurusan ladang kerbau ini
jom nengok kerbau jom


bayangkan....berat kerbau tuh boleh mencecah 500kilogram
setengah tan!!!
besarnyer mereka-mereka!!!

penerangan demi penerangan diberikan
oleh abang ini
sangat ilmiah
segala pertanyaan disua
sangat santai dan dijawab dengan baik


kerbau baka India
tengok tanduk dia...bergulung
kalau kerbau tempatan, tanduk nya tak leh nak gulung-gulung
see the hair...belah tengah ..kan??
hehehe


kerbau yang lain
jom ..
kita balik
setelah lama 'berborak' di ladang kerbau


sempat tengok demo buat aiskrim


lalu wa beli la aiskrim nih
RM2.00...
sedap...rasa makan aiskrim 
(apa punya komen?) 


ntah apa nama nih.
makan keju susu kerbau tuh
tak de rasa apa pun?
*deria rasa wa dah ilang ker???alamak*

kami merasa ini
kenyal dan sedap jugak
jenuh mengunyah secara sopan
hehe
sambil kami makan, sambil tunggu hujan reda.

Next stop ...akhirnya...ke Orienal Village


ada apa di sini?

kami beratur untuk menaiki kabelcar
manakala ChawaNa tak naik
sebab Aqila tido


muka-muka gigih beratur...
1 jam lebih jugak la kami tunggu
sambil berborak
sambil melihat orang sekeliling



suasana beratur
dah sampai untuk menaiki skycab..

nak tau ada apa di atas gunung Mat Cinchang?
ada shopping mall
iya..tak caya ker?
tak besar mana pun shopping mall tuh
ada patung pakai baju hujan


tuh...
bukan ke macam patung yang biasa-biasa kita nampak kat kedai baju????
eh..nih bukan shopping mall?
ok
sorri


kami bergamba sana sini
cuaca sangat mendung
sesekali hujan
langit tak lawa...harapkan biru tapi...


tuh..skybridge yang ditutup untuk sementara
wa yakin
tak bukak selama-lamanya kot?
pandang dari kejauhan aje la...

dah jom balik
kita ke next stop
iaitu?


sini...
Petronas Quay
dalam perjalanan pulang..kami singgah di sini
dan photoshoot bermula


masih sopan masing-masing
duduk aje


katanya nak jadi ayah contoh
*untungla*

kata pre-wed photoshoot?
nape bakal perantin hambek gambo sendiri?
mana para-para krew tukang hambek gambo?
mana???


lahaiii....
buat photoshoot sesama sendiri????
sampaikan aqilla pun ikut sama ???
sebab nampak mummynya meniarap???
...
.
.
.
.
sukati korang laaaa......
kikikiki

selepas itu
kami lapar
dan
wa tanya kawan opis wa laksa yang sedap kat mana
katanya..kena kira lori putih yang ke 2 kalau datang dari Pantai Cenang
aahhh..sudah...
wa main agak-agak ...nih kot...
Alhamdullilah...laksa di sini sedap


iya..inilah makan petang merangkul makan malam
kami pun balik
dan malam itu
kembali kami lapar
pesan burger dari Dan & Mas yang keluar berjalan-jalan di Pantai Cenang
RM4.00 / burger??
mak aaaiii...apa ke mahal?
*telan aje la ..udah lapar*
dan lagi sekali
kami berborak sampai ntah pukul berapa?
wa dok mamai dengar
kejab2 tertido..kejab2 tersedar
esoknya...
hujan lagi???
*tarik selimut bergulung badan ketat-ketat*


esok?
apa plak kisah?
entry JANGGEL dah abis kaver untuk trip Langkawi ini.

(letih jugak nak susun ayat...adehh..)

16 comments:

Vam Lautner said...

Gambar anda dengan tangan yang bersimpul kasih indah itu telah meluluskan permohonan kemasukan ke Kumpulan NAsyid Shoutul Kolbi...Sila dating latihan esok dari pukul 1 hingga kol 4 di level M...sekian terima kasih..hihihihi

Janggel / Rain said...

Hamboiii pehal ada gamboi saya memula tu?.., haish nyampah tengok.

dzuchan said...

buat pepel walk kat langkawi ye uolss..

sokonglah kementerian keamajuan wanita & masyarakat :-D

jarimanis said...

mcam2 ada ye..model of the year, bapa penyanyang, romantic couple n hepy family heee

Anash said...

Vam Lautner,
masuk nasyid? ooo tidak sama sekali.
akak tiada berseni
tangan tuh...saja letak di situ
hehe

Janggel,
kata nak jadi model?
tamau ?
laaaaa


Anash said...

dzuchan,
tema pepel...saja suka
ha a laaa..
sama dengan kementerian kemajuan wanita dan masyarakat..


jari manis,
iya..macam2 genre ada pada kami
macam2 perangai pun ada
(geleng2 kepala...)

Don't Afraid to Try said...

ade satu gmbr tu HF dh mcm ape dah...hehehe

jgn marah HF...

zette said...

saya rasa skybridge tu mmg dari tahun lepas tak bukak-bukak...

caption akak menarik!

Dr Singa said...

kahkahkahhh..
terbaek lah komen Lautner!!


kita kesian kan kobau yang patah tanduk itu!
kesian
dah tak hensem

Anash said...

Datt,

ade ker? HF rupa lain?
rupa sapa?


zette,
iya? haisey..memang PERMENANT tak bukak bukak la skybridge tuh
pasrah

thanks!!


Anash said...

DrSinga,
lahai...Vam Lautner nyer komen???
almaklum..dah abis study mamat nih
tuh yang suka suki bagi komen masuk nasyid>???

iya..dah tak hensem kerbau itu

tapi masih gagah...

Biqque said...

bestnyerrrrrrrrrrrrrrr ramai2 pi tempat yg tak bestttttttttttt hahaha!

Dinas Aldi said...

Wehhhh akak teringin nak rasa chis kat tempat kobau tu, nampak best ja. Eskwem tu segar dari ladang? Yummeh! Ehh, awat akak komen pasal makan ja nih..heheh..

Anash said...

Biqque,
hahaah..statement yang jujur
kikiki...nak buat camneh..bertabahlah kita semua



K Dinas,
alo
puasa nih
asyik citer pasal makanannnnnn je?
hahahah
sabo sabo

zila said...

minah saleh tu sebijik patung kt kedai2 baju tu...hahaha. akak pepandai jer wat dialog org ramai dan para kerbau tu..hahaha

Anash said...

zila,
kan? sebenarnya akak pun tak perasan.
bila tengok balik gambo..laaa..mcm patung kat kedai!

hehe
tuh tgh ada idea nak buat..buat le dialog..tak de la bosan