Wednesday, July 17, 2013

Juadah Hari Raya

Salam Ramadhan
dah 8 hari kita berpuasa
sedar tak?
huh..tak???
Tajuk entry..
mesti ada yang kata...haiii??? dah pikir juadah hari raya???

sebenarnya

wa nak cuba buat marketing kat sini
iya
wa memang tak reti buat sale
pegi tengok sale murah-murah ..reti la...

ok..tamau citer banyak..
Ada 3 produk kecantikan makanan yang wa nak tampilkan

YANG PERTAMA : Jeruk Buah
jeruk?
iya jeruk..
bukan beruk

*abaikan penurunan aras air dan isi kandungannya sebab wa dah makan..nih wa punya...haha*
JERUK MANGGA KULIT KUNING 


*pun sama...nih adik wa yang makan...*

JERUK JAMBU 


JERUK MANGGA KULIT HIJAU 
Harga sebalang jeruk-jeruk  tadi tak sampai doploh hengget...
Harga Sebalang = RM15.00 sahaja

harga  TIDAK TERMASUK pembaris skala yang berdiri di sebelah

apa?
tak nampak terang bape tinggi balang nih?
ok
zoommmmm in...


nampak dah?

Nak ode? Berminat? sila hantar resume anda ke....
eh
sila buat sms sahaja pada no ini : 018 2776278 (SHELA-Banting) 
sebab bila beliau kije, henpon beliau sorok jauh-jauh
(jangan tya kije apa..(kikiki...)) 

selain dari itu ada jeruk lain seperti :-
JERUK BETIK
JERUK KELUBI 
dan 
JERUK KEDONDONG

katanya...beli lebih 3 balang, ada la diskaun nyer...
kalau sebut password cenggini "saya pembaca blog coconutz" pada beliau, pun ada diskaun 
(due date for raya order  : 27 July 2013)

next


YANG KEDUA : Popiah simpul bersira gula dan Conflake Coklat
  



belah kiri balang tu popiah simpul bergula
belah kanan tu balang berisi conflake coklat
RM20.00 / sebalang
sila hubungi  / sms  / instagram ke 012-647 1192 ( AYZA, Kajang) 
lagi sekali
penggunaan ayat "saya pembaca blog coconutz" pabila buat order juga akan ada diskaun dari tokey itu 
(tarikh tutup pengoderan : 21hb Julai 2013/sila berunding dengan tokey)

dan akhir sekali

YANG KETIGA : Serai
what?
serai???

heheh...
saja buat gempak
wa kena check stok kat kebun....
cukup ke tidak nak export ke Mozambique tahun nih...
kalau tak cukup...maksudnya..wa kena tutup order dari Malaysia laaa....
sorry ek?
hahahahahahaahah....
(gelak sambil tepuk-tepuk perut tanda kenyang berbuka posa...)
*riak ko eh?*
(pasaran serai terbuka pada kawan-kawan pejabat / ketua kampung taman dan jiran tetangga yang tak de tanam serai)

.......itu saja untuk kali ini....

walaubagaimanapun, wa nak share ayat-ayat power sebagai pembuka rezeki
iaitu

DOA DHUHA
Ya Allah sesungguhnya waktu dhuha itu dhuhaMu
Kecantikkannya kecantikkanMu
Keindahannya keindahanMu
Kekuatannya kekuatanMu
Kekuasaannya kekuasaanMu
Perlindungannya PerlindunganMu

Ya Allah jika rezeki masih di langit turunkanlah
Jika dibumi keluarkanlah
Jika sukar permudahkanlah
Jika haram sucikanlah
Jika jauh dekatkanlah

Berkat waktu dhuha
KecantikkanMu
KeindahanMu
KekuatanMu
KekuasaanMu

Limpahkan kepadaku segala
yang Engkau telah limpahkan
kepada
hamba-hambaMu yang soleh

(credit to GreenAppleKu.com)


Janji Allah itu pasti

selamat beramal di Bulan Ramadhan.
apa lagi?
pi la oder banyak-banyak eh!!!
thank you and see you again
*ayat skema salegirl dok pintu utama*


16 comments:

SheLa^^ZuL said...
This comment has been removed by the author.
SheLa^^ZuL said...
This comment has been removed by the author.
Dinas Aldi said...

Fuhhh perniagaan! Err tapi kat tempat akak ni jeruk dah banyak, maka akak tolong doakan saja semoga dikurniakan rezeki olehNya, amin :)

jarimanis said...

Jeruk?...hrmmm baru sebut dah tersa di bibir..oppsss JM..ko tu puasa :-)

ohhh sebut jer pwd tu leh ada discount eh..ok lah tue :-)

Dr Singa said...

wa nak tiga ikat
serai


wa teringat tawaran lu semasa wa tunjuk serai di Mae Klong
hee.....

Hulubalang said...

errr...gambar yg paling lasssttt sekali tu pon utk dijual gak ke?? ahaksssss...

Daddy Ziyyad said...

Nak try la serve jeruk di pagi raya..hahahaha

MasZuber said...

gitewww kakak coco dah promote serai diaaa.. haaa nak export over the sea lagikkk.

:-)

mrs.smile said...

Hamboih nak dapat diskaun kena sebut password yer akak..kelazzz yer promotion cengitu :-)

Anash said...

k Dinas,
aminnn...
tolong marketkan sahaja..
mudahan pintu rezeki terbuka luas..


jarimanis,
haii..selalu sgt asyik nak makannnnnn aje nih? sabo...

iya..sila la ode kat mereka...hehehe

Anash said...

DrSinga,
(nulis kat buku 555)...
err..nak bape? 3 ikat?
ok..ok...bila nak???

iya..tawaran masih dibuka..

Hulubalang,
gambar terakhir?
ada ker org jual duit?
err....



Anash said...

Daddy Ziyyad,
rasanya belah banting/sg besar/tjg karang...masa raya memang ada yang jamu jeruk selain dari biskut raya ataupun kerepek...tak silap laa...

cer la cuba tahun nih serve jeruk di pagi raya...hehe


maszuber,
export serai adalah cita cita akak...wahhh...gile gempak.
hahahahahha

Anash said...

mrs smmile...
ok kan?
promotion via blog...
heheh

Janggel / Rain said...

Untungla tokey jerukkkkkk

Anash said...

Janggel,
iya..demi keuntungan berganda

kbai

Sazali Mahadi said...
This comment has been removed by the author.