Tuesday, July 9, 2013

Teaser - Kombinasi Dua Tempat

Assalamualaikum pada semua....
Esok puasa..yeaa..yeaa..
Ok..entry nih diupload melalui henpon wa ....hehe..tapi gambo..tepek melalui pc...
Iya..
Wa masih..tak pandai guna semaksima aplikasi yang ada.
Sila bertabah dengan penyalah ejaan yang bakal ada di dalam blog kali ini...





Aritu..wa balik kampung...dekat je...
Sempat nengok jeti usang ini...
Dan...
Naik kerus eh..cruise lalu sungai ini..
(Ish..
Payah jugak nak taip..)

Dulu..nih tempat wa naik beskal park di sini...
Pagar yang menghala ke padang ditutup pas abis waktu sekolah pagi...
Tu dulu..
25 tahun dulu...
Iya.....ada blogger tersohor
Dijemput buat review hotel baru dibuka.
Wa? Ikut sama tengok bilik tu...
Malam..wa balik tido kampung wa la...



Kami sempat tanggal kasut di sini
Mana?

Tunggu entrynya.....
Dan juga..
Wa melihat ini
Di atas  700meter dari aras laut


DAn juga menyaksikan mangga kunci ini dipotong.....
Atas sebab yang munasabah...
Kami ke sini
Ngam ngam pulak ada catuan air
Gara gara banjir di sini...

Tapi kami pedulik apa....
Kami tetap teruskan percutian kami
Jauh kami datang untuk makan rambutan manis dan murah ini....
Iya..melalui udara
Wa ke sini bukan melalui udara.
Wa memandu sahaja
Ini kipas mengerakan sesuatu di dalam laut...manakala
Ini adalah kipas untuk ruang udara...


Iya..kami ke sini
Nantikan kisah berbeza di 2 negeri berbeza 
Tapi mempunyai matlamat yang sama
Iaitu...bercuti!!!!!!!

Selamat menyambut bulan Ramadhan yang mulia ini.
Ps:payah tul nak updet guna henpon....

29 comments:

dzuchan said...

salam Ramadhan kak coco..
semoga mendapat Ramadhan yang berkat

kalo ada bukak posa kat bangi, roger la ai:-)

Don't Afraid to Try said...

Kak anash..

Selamat berpuasa..cantik teaser..

Samelah ek..nnt klu berbuka di bangi bgtau la..boleh berbuka sama2 n kt pg terawih skali..insha Allah

Dr Singa said...

blogger tersohor jugak lah tuuu.. main teaser-teaser...

jarimanis said...

Kak Anash..dah balik dari Langkawi yeayy..

Cruise mana pulak lalu sungai tu hihhi

Blogger tersohor heeee..cam kenal je

Selama berpuasa kak Anash..

Kak Suri said...

na...dari kegelapan blackout...dah terang..tapi mungkin sebab aku under medication...aku jadi pening di tease begini. Aku doakan ko diberi kelapangan masa untuk meng'update' next entry ok. Banyak cerita nak kena update ni ye..aku tungguuuu....

zaza alis said...

uich bcuti di bulan pose ke?

Janggel / Rain said...

Wow semenjak dah jadi blogger tersohor ni, main teaser2 pulak.

Janggel / Rain said...

.

Hulubalang said...

selamat berpuasa coconutzzzzzzz...

MasZuber said...

wahhh 2 in 1 nie..

heheee tp mangga yang dipotong tue memang laa amat munasabah sebabnya heheheee

selamat berpuasa kak..

Dinas Aldi said...

Dik Anash ni suka buat entri teaser saspen2 tau. Peh tu kena tungu. Tapi berbaloi tunggu. Jadi wa eh akak tunggu.

Selamat berpuasa dik :)

Anash said...

dzuchan,
mana? mana tempat best utk berbuka di bangi? cer cadang tempat...
hehe
akak ada hujung minggu je
(itupun kalau belum mula kerahan tenaga cabut serai..)

Anash said...

dont afraid to try,
ee..lama tak komen nampak? sibuk eh?
thanks...tu teaser 'pening' namanyer..
bole..bole plan..cuma akak hujung minggu ada di bangi..
lum kena cabut serai..ok lagi la
haha

Anash said...

DrSinga,
uhukk..uhukk..
(tersedak baru buka posa..)
tersohor???
eeeiiiii....
tak de aaahh...

Anash said...

jarimaanis,
iyaa...akak dan mereka dah balik dari langkawi
cruise tu? jab..akak tepek entry eh

blogger tersohor tu???hahah..dah tau tak pe

Anash said...

Kak Suri,
yeay...ko in da house
elok la ko tebang lalang sawang dlm blog ko tuh...
heheh
yes..aku tgh gigih updet laju-laju..

ko ok dah?

Anash said...

zaza alis,
tak
cuti tu dilangsungkan (mcm langsung perkawenan plak bunyinyer)...sebelum posa..hehe

Anash said...

Janggel,
sapa plak blogger tersohor?
bukan akak laaaaa.........

Anash said...

Hulubalang,

salam ramadhan buatmu di sana!!!!!!!

Anash said...

MasZuber,
kan? kalau tak ..kena la orang tu beli baju 'I heart Langkawi' kaler putih...hahahaa...
opsss...

Anash said...

Kak Dinas,
berbaloi ke tak tunggu entry nih?
cer cite sket????
(sambil acukan selipa jepun...nak baling...)

ganas tak?
heheh...

dzuchan said...

kak coco..bangi kan Food Heaven (konon) mana2 pun boleh..
but I nak rekemen Cibiuk..lazat banget makanannya.
ajak DATT sekali hehe

Don't Afraid to Try said...

dzuchan & kak anash,

kite ajak JM skali nak? sbb JM dok kt putrajaya jgk..hehe

uols suke nasi arab x? kt cyberjaya ade tmpt best nama restoran DIMA, lagi convenient utk lepak dan makan2 compare dgn SABAK..tp terpulanglah dgn uols...hehe...tu cdgn jer..klu xkeberatan blh jgk kt solat terawih kt masjid besi...

Anash said...

dzuchan,
haiii???
dah set tempat nampak?
apa menu kat Cibiuk nih?
akak nih tekak nasik
heheh
bole je ..mana Datt?

Anash said...

Datt,
weekend Insyallah
kalau Jumaat petang pun cun
sebab terus dari opis akak balik ke Bangi

cercuba set betul2...
err...

Don't Afraid to Try said...

tggu dzuchan reply duluk...hehe

Don't Afraid to Try said...

kak anash & dzuchan,

http://supermengmalaya.blogspot.com/2013/04/getaran-jiwa.html

abg meng kt pernah pg ke restoran dima cyberjaya ni..kot2 xpernah dgr..ini cuma cdgn...sy ikut suara ramai...hrp2 JM dpt join sekalik..

Anash said...

Datt & Dzuchan,
sila guna email akak :
ruhanaa22@yahoo.com

panjang sangat komen kat sini karang...

dzuchan said...

hi uollsss
akak, this week I balik penang..
ape kate next week..I hari ape2 pun ok je..

Datt & kak coco, ni emel saya
dzulichan@gmail.com