Wednesday, November 21, 2012

WalkHunt 2012

Entry kali nih berkisah di Shah Alam
tak jauh dari tempat mencari rezeki

Seawal 7.15 pagi 10 November 2012
wa datang ke meja ini, terus dapat no peserta 002..
wah..petanda apakah itu?
(senyum sensorang)

Kali nih walkhunt anjuran opis
tak de naik kuda kereta sana sini
ada tema pakaian beragam
or seragam..
macam nih...
seragam,kan?

or gini...(gigih jua mereka )

ataupun camnih...cute-cute sume...
tapi awas..sume gadis ini telah dimiliki...
heheh

or konsep ini...apa ke nama kumpulan ko nih Hafiz ?? Akak lupa laa...

 

ganas sket...
siap celoreng muka bawak beg?
menang no 3 untuk pakaian terbaik

 
ganas jugak...
bertemakan lanun
nih Juara pakaian terbaik..

nih kami
biasa aje kan?
tak de keistimewaan langsung...
cer tambahkan assesories...

yeayyy....
Kampung Style kami namakan 
topi yang bagi perlindungan dari panahan sinar UV
dan 
kain batik buat lap peluh
Amat praktikal  
dan ada juga kumpulan lain pakai kain batik dan kain pelekat...


saat-saat acara dimulakan
tempat kami berkumpul ramai-ramai

105 x 4 orang = 420 orang yang berterabur di Seksyen 13 Shah Alam mencari pasal jawapan.


gara-gara harta karun dah abis, wa & geng bagi sekali kotak kosong tuh kat juri ..hambek ...
Selama 2.5 jam sakit kepala dan kaki mencari 'harta karun'
kami disuruh hantar jawapan/'harta karun' di sini
dan membuat sedikit aktiviti fizikal
 

acara memanah
iye..
itu wa..dah selungkup dengan kain batik sebab panas...
iye..
wa memanah tak kena papan tersebut
iye..
wa dapat lebam free kat lengan kiri wa..


acara seterusnya
cari syiling lima sen dalam tanah ada ulat & cacing
nih wa ok aje
sedangkan 'gery' wa boleh kuis-kuis dengan tangan

next
paintball?
gaya ada
kena?
tak pun....
hehe

akhir sekali
selepas hantar jawapan untuk bahagian ke 2
kami disuruh buka kunci mangga
nasib-nasib jumpa, cepat la terbuka kunci itu
cabar minda sebab dah letih

dan akhirnya
kami disuruh makan peria ini
nasib tak rasa pahit
terkial-kial jugak la kami semua nak abiskan
(pada ketika ini kami dah laparkan nasikkkkk...)

selingan sementara menanti jawapan
dan menanti sapa menang
kami tau kami tak menang bahagian mencari jawapan
tapi kami mengharapkan pakaian beragam...
(walaupun tau agak tipis nak menang..sebab sume ada idea tersendiri)

YAHOOOOOO.....
semua hadiah itu kami bahagi sama rata
kata juri salah satu syarat adalah  : kena pakai pakaian beragam sampai la abis majlis...
ooooo...giitu...iye
 kami tak tanggalkan kain batik dan topi tersebut, sampai abis majlis
heheh


kami menang pakaian beragam
mereka berbaju kuning hitam plak menang dalam walkhunt   

bukan mudah dapat peluang pakai baju cenggini mundar mandir di Shah Alam

"kakak...nih bila nak abis sapu sampah tepi longkang nih?"
"acik...daun kering banyak tuh...bila nak buang?"
"nih lari dari kebun ker???"
"banyak hasil tahun nih? tanam apa?"
"tadi nampak lanun lalu...sekarang peladang plak?"
"pewwwittt..lawa topi...leh pinjammmm!!!"

haishshhhhh....
gitu la bunyi-bunyian yang wa terima
sabo ajealaa

13 comments:

Hafiz Yusof said...

Taniah diucapkan!!!..
wlpun rasa mcm x puas ati jerkan sbb group saya kalah...so saya nak jeles ngan akak kejap..hahahahahaaa

Nama group saya tapak kaki Micheal Jackson....nama paling suwey skali..hahahaha
sakit jer dapat,dah tu kulit terbakor kepanasan then gelap mcm micheal jackson sblm surgery.. hahahaha..

Peria tu saya dpt yg pahit kot....sampai nak muntah saya makan....tapi org kata usaha puncak kejayaan kannn..so abis gak....syabas utk saya..hihihi

Janggel / Rain said...

Wow pakaian beragam bertema kampong style! Hebat!

Main paintball? Hebat.... saya pon tak pernah.

retna yusof said...

wah wah kak, tahniah menang pakaian beragam eh silap pakaian seragam
;p

best arr sporting sumer nya siap nk buat TH berpakaian seragam ...

Dinas Aldi said...

Berbaloi kesabaranmu ituuuu! & betoi, sangat laa prektikel pakaian tu. Terutama kain tu, kalau akak memang lencun lap peluh :D

masMZ said...

sekarang petani serai tak jual serai dah yerrr.... sudah tukarrrr.... membanting dalam bandar gitewww...

Ulat apa kak diorang letak???? #pitam #pitam #pitam cacing pun jugak? huh #pitam lagik

dzuchan said...

patut la tgk kak coco main pantball pakai kain batik...ada syarat2 gitu rupenye...

mode menyebok: pakej percutian kemana tuuu?:-)

Biqque said...

cacing???

EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!

SAYA SANGGUP LAGI MAKAN WASABI!

Anash said...

Fiz,
terimalah kekalahan itu satu kemenangan (apa punya reply?)
hahah
akak yakin tahun depan masuk leh menang punyala piz.
jangan cepat mengalah...(gituu)
muka sunburn hensem ape?
heheh
peria katak lagi pahit wwwoooo...


Janggel,
tu pun first time akak main paintball...tak nampak apa pun bila pakai helmet tuh..huhu

Anash said...

retna,
mujur sume sporting...
heheh
baju seragam sekolah tak de..tuh yg guna kain batik

k Dinas,
kain batik amat universal
kan?
hahahahah

Anash said...

masMZ<
serai time nak raya aje orang cari
ulat & cacing? sila nengok entry sebelum-sebelum nih...ada akak tepek gambar tuh

dzuchan,
gigih nak menang tema baju seragam...
hahahahaha
percutian? dekat aje..PD..heheh
alhamdullilah...

Anash said...

Biqque,
sikit punya banyak EEEEE tuh???
cacing ok lagi
no pacat!!!
no snake
ok?

wasabi? pedas laa

SheLa^^ZuL said...

x pasal2 anak murid saya pon terlibat sama dlm cite ini..hehe...

Anash said...

shelaZul,
kan???
tapi dia pun enjoy
katanya 'best'.
heheh