Thursday, November 8, 2012

Tenggiling Kuning Berguling di Lereng Loteng

Semalam
ada sesiapa tengok TV3?
kul 9.30 mlm?
tak de?
ooo..tak pe la...sebab
wa pun tak de kat sripentas 2 malam semalam
wa sibuk 
banyak sangat show tempat lain
banyak kije-terbengkalai-wa-kena-kerah-siapkan
hehe



wa tak de kat sini semalam..jangan la cari wa..(wink.wink..) ntah sapa le sangat nak nengok ko?
SILA ABAIKAN TAJUK ENTRY BLOG KALI INI
Meh nengok sungai, nak?

nih musim bukan hujan


dan bandingkan musim hujan sekarang kan selalu sangat lebat

dan juga di sini
sekitar kawasan pejabat
wa menung kat tingkap pejabat
(padan le kije ko asyik tak siap...suka termenung rupanya...)

apabila awan mendung lalu 
diikuti dengan angin kuat
dan petir kilat 
dan air hujan yang banyak
maka pada ketika itu pasti semua banyak pikir macam2

"eh selamatkan kete aku kat luar tuh?"
"eh ok ker rumah aku aritu bocor...abis la ..."
"eh longkang depan tuh tersumbat..sah banjir..."
"ala..Astro tak terang le pulak time2 macam nih"
dan macam2 la keluh resah kita 
kan?



tapi bila cuaca cam nih
pernah ke kita memanjat kesyukuran???
tanpa lalai?
tanpa lapar alpa?


kita hanya hambaNya

kerana Allah sebenar tak perlukan kita
kita yang perlukan Allah

"Sesungguhnya Allah beserta org-org yang bertawqa dan org2 yang berusaha memperbaiki amalannya" surah An Nahl 128

Insyallah wa usahakannya...

 

kisah photobook plak
(tadi tazkirah pendek je...wa BUKAN Ustazah pun...)
Kaki Berangan yang suka kumpul stem photobook.
Leh baca review beliau kat sini.
Wa nak buat photobook???
Wa agak lembab bila nak pilih gambo dan edit dalam software tersebut.
Maka...berkuburla impian nak memilikinya...(sedih le pulak rasa)
tapi tak pe la..
wa pujuk ati...wa belek2 gambar dalam PC...terjumpa ini....hahaahah
sapa kata muka wa tak komersial???
masuk sokabar, ok?

  

tarrraaa...
tapi kan..
sapa ada baca sokabar nih dan perasan muka wa di sini???...
.
.
.
.
.
.
.

(.....speechless...sah tak de sapa kenal ko....... )

terjumpa gambo ini tahun 2009 kot..zaman wa gile dengan kamera kompak


dah sampai hujung entry
mana gambo tenggiling????
.
.
.
.
ntah....

entry saja-saja merapu...sebab mode wa sekarang adalah menjadi kambeng itam tenggiling kuning berbintik hijau...sebab ijau? wa pakai baju kurung hijau...
sebab tenggiling?
ntah...
lagi best sebut tenggiling dari kambing (kot?)

9 comments:

Ayeesha said...

kak coco..
translate la apa akhbar tu tulih

zila said...

kah kah kah...paper tamil tu yg xleh tahan gelak tu..hahaha...dpt award lagi tuh!! adoii..boleh koma kalo asyik gelak cmgini!!

dzuchan said...

paper Tamil...nak gugle translate pun x boleh.(sbb tak boleh copy)
ce terangkan apa maknanya...

kak coco, saya sangat suka time hujan
dulu masa kt parit buntar, lepas hujan ialah waktu yang alam paling indah (saya rasa)

tapi dah dok KL isk..isk
takut banjir & stuck dlm jem

Yang baik dari Allah, yang buruk dari manusia yang tak reti sabo ngan buang sampah merata2

*sambung kak coco punya taskirah*

Dinas Aldi said...

Adaaaa! Akak ada panjat. Maksud akak, panjatkan kesyukuran bila cuaca cerah dengan awan kepul2 camtu. Ada :)

Kihkihkih yg masuk sokabar Tamil tu tak menahan betoi la. Sekurang2nya Anash ada gak masuk sokabar, glamer tu, dik.

Suka gambaq last tu :)

Janggel / Rain said...

Untungla...
walau paper TAMIL but still masuk paper!!

Saya ada??? takde.

Hulubalang said...

mungkin sami vellu baca....tahniah!! ahakssss

Anash said...

Ayeesha,
akak tak reti nak buat direct translation. ada kwn terre baca tak?
hehe

Zila,
untuk elak dari koma..sila gelak pelahan-lahan...bahaya untuk tumbesar usus kecil...hahaha

Anash said...

dzuchan,
marilah buang sampah dalam tong sampah jiran sebelah (kempen tolong menolong..)
heh
akak suka bau hujan selepas hujan..
(bau?)
cer tanya kawan India..sure derang leh baca tulisan tuh...


k Dinaz,
jom panjat guna tangga..
hehe
ala..tamilnesan sapa sangat nak baca..huhu
thanks ...

Anash said...

Janggel,
saja le tu merendah diri untuk dipuji...nyampah!!
abis tuh, gambo dalam utusan malaysia / berita harian / metro / mangga tuh ..sapa? siap kaler lagi gambo tuh,kan????

Hulubalang,
cer tanya sami vellu...kot dia ingat lagi apa tajuk sokabar tuh?
heheheheee