Thursday, November 1, 2012

Vokal / Rupa / Interview / Kesungguhan


Apabila anda ditolak / tidak diterima langsung...
bukan bermakna anda tidak bagus
cuma
anda kurang bagus

Begitu juga
jika situasi begini
anda boleh buat lagi baik
sebenarnya

dan jika begini pula
anda sudah melepasi
satu halangan
untuk sampai ke halangan yang seterusnya

bila sampai peringkat ini
anda belum tentu selamat sebenarnya
ini hanyalah setapak awal kejayaan 


err..
sebagai juri, susah jugak nak tentukan
samada nak tekan butang nih merah atau pilih untuk hijau...

begitu juga diri wa
meng'senaraipendek'kan calon-calon untuk kije di sini
memberi mereka peluang bekerja di bawah pemerintahan kuku besi wa ini.
wah
macam la ko bagi gaji kat derang
ko pun makan gaji la beb...

sebenarnya ...wa bukan interview mereka, sebaliknya wa boleh plak bagi tips camneh nak bersedia masuk interview....hahahaah...nampak sangat lu biasa masuk interview pastu kena reject banyak-banyak-banyak kali....heheh...wa nengok calon-calon cari kije sekarang, kurang yakin pada kebolehan diri sendiri yang sebenarnya banyakkkkkkkkk boleh digilap...cuma mereka gugup kot nengok 'keayuan' wa???(.........mana tong sampah...nak buang tisu lap peluh...) 

Entry seterusnya...
wa di SriPentas2, Shah Alam...
BUKAN jadi peserta Vokal
BUKAN krew produksi TV3
BUKAN juri awam mahupun juri professional

wa tukang tepuk tangan je...
iye ke???



15 comments:

Hafiz Yusof said...

wahhh best yer dpt tepuk tangan dibkg anrtis fofular..hihihi
saya tepuk tngn kat umah jer la..hihihi

Sesungguh yer saya mungkin tahu sapa kah gerangan pemerintah kuku besi itu...
tapi apa kan daya....biarlah rahsia..

Hulubalang said...

errr....ada keje kosong lg x?? hehehe

Dr Singa said...

saya nengok kat tv semalam..
sata jengok jenguk belakang juri..
awak tak ado pun..

DINA said...

patut la semalam masa tgk tv mcm kenal jer kakak yg tgh tepuk2 tangan tu... betul ler tekaan saya smlm nampak mcm muka kak anash jer... terus buka blog akak pagi ni.. hehehe

John said...

akak jadik juri awam ke??? bestnyaaa!!! mcm mana nak apply nih? teringin ler

Janggel / Rain said...

Wow!

(Saya tinggal komen)

BlueEwoke said...

Saya baru berangan nk rekod akak nyanyi kt tv tadi, leh jadi bahan untuk meeting kite berikutnya muahahahaha.. :))

Dinas Aldi said...

Wa..eh, akak tak percaya la Anash tukang tepuk tangan sajaaa! Lei mou ngat ngo ah!

gadisBunga™ said...

saya bukak tivi pastu tido. heheheh~

Anash said...

Hafiz,
pemerintah kukubesi adalah akak..
hahaah
tu la..akak ajak tak mo ikut..
kan leh tepuk tangan sesama..

Hulubalang,
err..dah tutup..
nak post sebagai apa?

DrSinga
ada la awak
awak jenguk orang lain tuh
ha...sapa agaknyer

Anash said...

DINA,
terlampau sangatkah sampai leh cam muka akak?
halamak!!!!..
senonoh tak akak pada ketika itu (selain dari tepuk tangan??)
heheh
TQ for noticing akak..

John,
akak BUKAN juri awam le
akak tukang tepuk tangan je
hehe

Janggel,
tu je? huh...

Anash said...

BlueEwoke,
manade akak nyanyi
oooo nak buat bahan?
tajuk meeting malam minggu?
(sambil berplan nak cilok satu FM di petisejuk rumah ada balkoni nanti)


K Dinas,
iye
cuma tepuk tangan je...
(wo pu ming pai ni sho shenme..)

GadisBunga,
mana la nampak akak mcm tuh?
pi bangun lenkali dok depan TV

Basil Hibiscus said...

first time melawat blog ni. salam perkenalan :)


jemput baca blog kami juga: www.basil-hibiscus.blogspot.com :)

Hulubalang said...

err..post managing director..ada?

*mati la kena tarik telinga...

Anash said...

Basil Hibiscus,
terima kasih singgah melawat.
Insyallah akan sampai jua di blog anda


Hulubalang,
(mana la telinga dia nih nak kena tarik...)