Friday, November 2, 2012

First Time On Air -VOKAL

Tajuk bukan main lagi...

Pada 24 Oktober 2012 dan 31 Oktober 2012
2 minggu berturut-turut
wa ke sini
tak yah beratur
dijemput untuk melihat
macamana siaran langsung di TV3 dirakam
wa pada mulanya tatau nih siaran langsung
iye..TV-kotak-besar-berat kat rumah wa tu tak dapat siaran TV3 (ko dok mana selama nih???)



minggu pertama
wa dok di belah sini
nih Asmidar, kan?
Selepas 1 jam bersiaran dok tepuk-tepuk tangan, maka kami pun.....
...bergambo ramai-ramai dengan juri ketika itu...
sume itu adalah kumpulan koir opis...TIDAK TERMASUK wa...
wa cuma interframe-berdiri-lipat-kaki di sini

Minggu ke 2
wa dodok belah sini

Hafiz memulakan nyanyian
power gak suara dia secara live...
lagu apa ntah tajuknya...

Cikgu sempat memandang ke wa...
hahahaha

dan selepas 1 jam bersiaran
kami bergambar...
(abaikan beg besar yang boleh isi balang kuih raya atau nasik lemak 20 16 bungkus)

wa tak mau ketinggalan...
bergambo plak dengan Adibah Noor
(friendly person...wa plak yang nebes) 

dan juga
Ziana Zain...(dia memang lawa....)

wa nak rasa camneh duduk sini jadi Juri....
mmmmm...
langsung tidak berbakat...
maka....
cer cari wa kat mana????
wa jadi penonton...
pandai bawak diri
kan?
jadi penonton sopan...
dan santun...
tapi sekejab aje sopan nyer...
sebab pastu...
.
.
.
.
.


sah! that's the last time you're on air...after this...NO MORE!!!!!

.

tak boleh ke lu dok dendiam???
kena ke pegang kamera hambek gambo sana sini???
pastu tak reti nak kaverline???
kompom...lu kena banned pas nih
by all production house
NO MORE 'ON AIR'...
perangai amat ......................


oh tidakkkkk!!!!
wa terasa amat malu sebenarnya bila nengok gambar atas tadi...
oh maiiii!!!! seriusly malu !!!
(tapi suke?...motif?)

no picture plsss...no photograph plss...no intebiew pls...no komen..no.....
leave me alone plss....no more speculation..no more controversion..no ...  


iye...sesungguhnya wa ADA di situ
Satu pengalaman yang wa jarang rasa....
(orang lain elooookkkk aje nengok siaran langsung..
tak de le macam ko dok kebek-belek kamera bagai? over ok? ..pesal ko?)
Sejak itu, wa menerima banyak panggilan tepon / sms / bbm / fb / tweeter / telegram 
tentang kehadiran wa di sini
dan
tentang nampak muka wa dalam TV-sambil-tepuk-tangan-tanda-gumbira

bergambo semasa kami di Singapore (aje...bukan jauh mana pun)
Thanks to Cikgu Siti Hajar...
sudi mengajak wa
melopori bidang nyanyian
menjadi penonton - tukang tepuk tangan
di Plaza Alam Central, Shah Alam
dan juga kepada mereka-mereka-mereka
yang sudi menumpangkan wa pegi dan balik
sepanjang 2 hari itu..
(iye..wa pemalas nak cari-parkir-kete-senang-tumpang-aje...)
.
.
.
.
ok..tepon dah berbunyi...ada peminat tepon ...kena jawab nih...
chaw sume...

18 comments:

Dr Singa said...

kahkahkahhhhhhhhh!!!

patient Wa tanya tadi..
Dr gelakkan apa?

Wa kata..
Saya nampak kawan saya masuk tivi .. Saya nampak dia tengah sibuk nak ambik gambar nak masuk blog!

Wa pun tunjuk Lu kat TV Wa!

Janggel / Rain said...

Untunglaaaaaaaaa retis hahah

Kompius jap, bile masa akak tuko kain dalam gambo tu? Pastu pakai suar balik???

(ada bilik tuko pakaiankah untuk akak? OMAI retissssssssssssssssss)

Gambo tutup tangan kat muka? HUH nyampah!
Kbai

John said...

ohmaiii!!! nk belajar vokal la dgn cikgu siti hajar. lalalalalalalaaaaaaa... 1 more time, lalaalalalallaaaaaaaa

bErrY sTraWbErRy said...

ooo.. ni la yang masduk tv tu...
hahahaha...

retis sangat....

bErrY sTraWbErRy said...

typo lak..

masuk ok... bukan masduk... =..=

dzuchan said...

ehem..
saya nampak
beg longchamp ituuuuu...

kelas la hakak...stendet retis2 yang berada disitu.

selca ngan cikgu siti hajar????
kalah bebudak AF :-)

zila said...

wakakakakaka..kah kah...hukhukhuk..

lawak tui la..

Dinas Aldi said...

Dahla ngambik gambor, ada bukti plak tu dalam tv tu haa, kahkahkah!

Pengalaman yg sangat best nih! Jelesss! :D

Anash said...

Dr Singa,
heheheh...
malu wehhh
hahahah...
satu klinik kaaa pakat2 tengok TV?
tadi tengok jab kat library opis..hahahah..memang sengal muka kontrol ayu...


Janggel / Rain
haip
manade fiiting room tukar baju untuk akak?
tuh gambo 2 kali akak ke sana
mestila baju lain-lain
haishhh

so? pasnih akak kena jalan mcm tuh..tutup muka..sebab dah jadi public figure...(perasan,kan?)

Anash said...

Danny,
nak belajar?
akak pun tak belajar..
heheh
meh akak ajar...

Anna,
sangat retis
padahal
sekadar tepuk tangan aje
hahahah

Anash said...

dzuchan..
jgn tertipu dgn beg itu
beg itu namanya longtong...
heheh...
akak manade stendet AF
biasa-biasa aje..
so, bila nak blanjer akak minum kopi?? (tetiba?)

zila,
gelak slow-slow..tersedak nanti

K dinaz,
pengalaman sengal
malu la gak sebenarnya..
hehe...

dzuchan said...

kak coco..
anda di bangi, saya di kajang...roger saja, seploh menet saya sampai :-)

InsyaAllah..tweet pon boleh :-)

gadisBunga™ said...

hahahahaa!!!! glemer laa kak anash...kihkih!

lawo betul la kak ziana tuh kan? aummm!!!

Anash said...

dzuchan,
iye akak di bangi tapi kan
selalu aje tiada di bangi
haha..ok Insyallah tweet

gadisBunga,
akak tak pinta dilahirkan glamer..
hahah statement tak boleh blah..ok
iye
lawa la dia...(aumm??)

dzuchan said...

kak coco..twithandle I @dzulichan,
i mmg all rounder,
8-5 kat KL,6pm-6 a.m-kajang,
weekend kekadang di subang/damansara/puchong haha

silap2 ipoh/penang/melaka pon bolehhh

:-)

Ely Hasrul said...

kakak kuuu sungguh artiss!! i love ziana zain!!! hahahahhaha

SheLa^^ZuL said...

Wow!retisnyer akk saye..hehe..

Anash said...

dzuchan,
banyakkkknyer berjalan
sana sini
hehe
ok Insyallah akan cuba diusahakan..

Ely,
iye
sayale artis itu...
hahaahah


Adik,
iye. sila la terima hakikatnya itu...

heheh