Monday, November 5, 2012

Thank You Friends

Aritu...

wa terajin buat kek
lalu wa buat banyak-banyak
dan sebab dah set-date
nak jumpa DrSinga untuk kali pertama
(nebes tau..nak tutup pagar rumah pun terketar-ketar)
wa bungkus sekali untuk beliau rasa kapkek itu
dengan FM (s) yang wa dah ketepikan untuk beliau 

nah hambek ko!!
wa dapat seguni seponcot  (ada ke penjodoh bilangan camtuh?)
gift dari beliau
selain dari dapat dibelanja olehnya makan asam pedas...
TQ for being kawan-alam-maya-internet-rupanya-realiti-memang-ada...
heheeh
itu pada 17 Oktober 2012
  

abaikan tulisan comot dan corak awan larat yang nampak macam tak larat langsung
pastu
pada 20 Oktober 2012
terlebih rajin
wa buat kek nih
sapa dia president itu?

seorang retis (iye ker retis?)
dan
seorang kaki berangan
iye, kami, kami, kami,kami,kami,kami dan kami lepak rumah beliau
(dengan harapan ada meehoongoreng-masakan beliau tapi ada satay wak thor menu utama...bole laaa..)
seorang lagi kawan-alam-maya-internet-wa
dan kami-kami tuh sume kawan-alam-maya-internet wa juga...
TQ tuan president

selepas itu
wa ke sini
makan salmon terponggeng (nama menu kawan wa yang bagi )
kawan wa nih BUKAN kawan-alam-maya-internet
kawan wa nih kawan best-pandai-masak-wa-suka-tompang-makan-aje
TQ kawanku


sambil layan cuaca hujan
mencuci mata wa nengok pokok-pokok dibasahi air
(dah rasa cam dok kat Kilimanjaro Ireland) 

sempat menambahkan ilmiah wa
dok di balkoni ini
iye, rumah wa tak de balkoni
selepas balkoni nih, ada satu lagi balkoni wa suka datang


Kat sini plak
pada 3 November 2012,
wa nampak KLCC
dan nampak pokok cili jua

bangun tido wa sebelah Spongebob???
lagi sekali...
kami, kami, kami dan kami...err...kami
lepak di rumah Chawana.
melayan wayang citer "SAM"
selepas wayang citer "vampire-kelakar-wa-tatau-tajuk-pun"
dan separuh jalan citer "Cabin in the Wood"
movie marathon kami buat malam itu
TQ for the tuan rumah sebab layan kami semua



Gitu le citer wa 2-3 minggu lepas
selain dari menjadi retis tukang tepuk tangan di TV3
wa pegi jumpa kawan-kawan wa (pada sapa-sapa yang sudi nak kawan dengan wa la..sapa tak nak kawan...wa tak kesah pun....heheheh....)

TAK... ...wa tak pegi tempat-tempat dalam gambo nih pun..
wa belek-belek aje buku nih di perpustakaan pejabat
dok kata "wow...wehhh..pewittt..bestnyer...isshhh...kalau laaa..."
dream on bebeh....just dream on...
tapi kawan-kawan wa tuh ....mungkin ada yang dah mula kompol itenary..


gerakan wa sebenarnya mulai perlahan
ke sana sini
   

walaupun wa mampu panjat pokok
namun wa masih seekor siput
bukan burung
mahupun orang utan
ataupun buah rambutan tupai  

sesekali perasaan 'retis' datang menjenguk
wa berubah menjadi 'geri'
tapi tetap dipandang sebagai siput
walaupun 'meawww' kedengaran bunyinya
wherever you are...you still the same person...




minum sensorang
adalah tidak best
kecuali
memang nak sombong-minum-sensorang-duit-tak-cukup-nak belanja-kawan

tapi bila ada kawan
walaupun dia tak nak minum sama-sama
tapi
nak jumpa..apa salahnya...kan? 
(Awas : wa sebenarnya pemalu bila jumpa di luar blog....)

so....jemput minum sume?
(share cawan tuh ramai-ramai, bole?)
hehe


perasaan mempunyai hati yang banyak
wa rasa leh bagi kat sume-sume yang sudi
again
entry sekadar nak update blog
dan nak show-off yang lu pandai buat kek...
pandai le sangat???
hahahahahahah....


17 comments:

Dinas Aldi said...

Kek tu buat sendiri? Waaaaaahhhhhh!!! Kagum!!! Tang bab decorate tu tabik spring lebih, okeh.

Suka balcony nampak pokok ijo2 tu :)

Ayeesha said...

kak coco...
saya lebih tertarik dgn cawan n mangkuk itu...cantiknyaaaaaaaa... :-D

BlueEwoke said...

gitewwwww sangat entry ni hahahaha... patut la cili kt balkoni tu cam eksen je pg tadi, rupa2nye gambar dia masuk tenet! glemer cili ioulsss hahaha

Ely Hasrul said...

buat dosa korang sume nih!

*jeles mode secara melampau*

tak mo kawan!!!!

Janggel / Rain said...

Wow bestnya dapat jumpa diorang semua... blogger tersohor tu . bilelah saya nak dapat jumpa diorang tu.

John said...

gitew....hensem sungguh blogger yg tak brape nak tersohor tyu. kek tu sedappp... sape yg tlg abeskan ek? kekeke

Dr Singa said...

apakah 7 etika yang wajib blogger amalkan tu...
meh lah cerita sambil makan lala asam pedas!!

dzuchan said...

err..kadang2 I minum sorang2...huhuhuu..

tapi kucing itu, siput itu,spongebob itu..

*komen takde kena mengena ngan entry* haha

Anash said...

K Dinaz,
(auuww...malunyer...)
bole la buat sekadar sendiri nak makan dan kwn2 lain pun nak makan
deco ising ? comot tuh

iye balkoni yang 'back to nature'

Ayeesha,
ooo cawan dan mangkuk itu kepunyaan kawan akak yang suka jenjalan sana sini..katanya beli di turky. memang menarik

BlueEwoke,
cantik le sebenarnya cili itu
kecik2 cili padi
hehe...
cer tanam sawi plak?

Anash said...

Ely,
ala...meh la kawan balik...
ala...nak peluk suci lagi
huhu

Janggel / Rain,
mereka agak sombong di alam reality
jadi, sila bertabah pabila jumpa mereka...
(motif ?)

John,
hensem ker? nape akak tak nampak?
haahahaha
kek dah abis lum????


Anash said...

Dr Singa,
nanti la wa bawak majalah tu bagi lu baca...
wa tak pandai nak interframe
eh
interview..
eh
ntah..
(ada lagi ajakan asam pedas???wah!!)

dzuchan,
minum sensorang pun sebenarnya ok
dolo2 pun biasa gak buat camtuh
tapi sejak ramai kenal...welll....
(poyo statement...heheh..)
akak suka spongebob..tu sebabnyer

Hafiz Yusof said...

Kak..sesungguh yer saya sdg lapor giler masa baca blog akak ni...
rasa nak makan jer ikan dan kek yg x da tok saya tu..hihihi..
Gambar pun jadi la....(statement sedih sambil layan lagu hafiz penyanyi..)hihihi

zila said...

hahaha..smua entry kelakar2..kahkahkah..hukhuk

gadisBunga™ said...

ehem. nak asam pedas berdua je ke? ni haaa gb datang menyempil. wachaaaaa!!!!

Mak Wardah said...

Salam. suka blog ni, salam kenal. saya follow jugak

Anash said...

Hafiz,
ala
aritu kan dah makan?
ish..saja je tau
(nyanyi slow2..hujan lebat kemain nih...hahah)

zila,
nih mesti happy go-lucky,kan?
ate baca blog je mesti gelak...
ate gelak aje sbb baca blog?

Anash said...

GadisBunga,
ketepi..ketepi...karang kena karate ....
heheh..
meh jom join kami lenkali

Mak Wardah,
selamat datang
terima kasih atas komen anda
dan juga jadi follower..