Saturday, September 8, 2012

The Actual Making of "Potocelen 2012"

"ting..ting.."
"huh? sapa plak sms nih?"
(sambil dok susun kertas yang bersepah atas meja sebab nak cari surat untuk buat salinan:-perbuatan yang tidak sistematik,kan?)
wa baca sms itu

12.03 tghari : wa dapat sms ini dari seorang dokte-yang-rajin-bangun-awal-pagi-hambek-gambo-sana-sini-pastu-gambo-dia-cantik-cantik-dan-wa-dengki...
heheh....
wa pegi le terjah blog Biqque dengan kadar segera...


Ya Allah
wa menang!!!!
wahhh...wahhh...wahhhhhduhhh.....
ALHAMDULLILAH.....
tidak sia-sia wa stress sepanjang pembikinan potocelen ini



wa dah rasa kalah pada mulanya
sebab nengok kegigihan masing-masing
mereka juga banyak menerapkan ciri-ciri "berpikir di luar kotak pemikiran".

mari wa citer sket apa yang belaku di balik pembikinan potocelen 2012 ini..
meh laa baca..
(hamboi..mengajak ....)

dengan pertolongan adik wa
panas-panas tengah jalan
adik wa layan aje kerenah wa

dengan pertolongan sepupu wa
yang akhirnya mengelabah diambil gambar siling soping komplek sekali
tapi
sepupu wa tak puas hati sebab patung nih sebijik aje...


lalu kami mencari patung yang ada keluarga...
laa..dah tutup kedainya
cari lagi...
akhirnya tuh yg dapat patung keluarga pakai sedondon hijau...


percubaan wa sendiri
nak hambek gambar sensorang kunun....
pun blur...



mangsa keadaan ie kereta pihak bank.
dah macam nih pun wa dah rasa ok
lalu wa masuk rumah nak tukar baju raya...
tup tup...


kan?
ditambah lagi aksesori
nengok? sapa yang sebenarnya over????



nih plak
masa wa jadi patung cendana atas tiang lampu
gayat?
of course...tak de mende lain wa leh nak paut....
cara naik dan turun dari tiang lampu?


...tangga nih le...
bangku tu tak cukup tinggi...
lagipun wa pakai baju kurung..ok???
kena le sopan...
walaupun ko berdiri kat tiang tuh dah nampak macam orang tak betul...

pengundi tegar wa
hehe
ikut aje mana wa nak bergambar
khas untuk potocelen ini




mmm...tengah tepuk dahi...ramai tuh krew produksi yang telah menjayakan kemenangan wa ini...
agak-agak derang nak tak kalau wa bagi eskrim MacD sorang seketul?
ada toppping cekelat lagi...
ok kottt???
hahaha...
pepepun
ribuan..jutaan terima kasih kepada semua yang sudi mengomen, membaca, mencemuh (jika ada), mencebik (memang ada tuh..), mengelak kan wa, mengeleng-gelengkan kepala pabila membaca blog wa ini.
saja suka-suka
rupanya leh berjaya
wah
macam pantun plak 
pada Juri / Penaja ie Biqque dan ChawaNa...
korang memang rock!!! kapak
pada mereka yang juga menyahut cabaran potocelen ini
korang juga memang cool!!!
pada mereka yang sapot menyapot yang tidak membawa kepada rebahnya seseorang itu,
korang jugak memang awsome!!!!
Sudah la
lebih-lebih plak wa nak buat ucapan ...
SALAM SYAWAL KEPADA SEMUA PEMBACA BLOG INI....
(sempat lagi,kan??)

20 comments:

Hafiz Yusof said...

waaaaa....taniah2 kak...dasyat la kak....dah siap the making off mmmg syok la...
So dah prepare ke ucapan ala2 artis nak ambik Anugerah Photo Challengen raya Terbaik tuuu....ada red carpet x?...kalau ada boleh saya teman kannn..hihihihi

Dr Singa said...

kihkihkihhhhhh !!

tang nak cucuk mata juri tu den tak tahan !!!

ramai rakyat nak di share-share hadiah tuu!!!

bErrY sTraWbErRy said...

hihi.. terbaik lah kak coco....

masMZ said...

di mana juga berbau ucapan retis! hahahahahahaa.....

tahniah kak anash :D

Dinas Aldi said...

Dengan sokongan moral & tenaga yg begitu ramai, serta diiringi doa dari semua2 tu haa, itu yg buat menang tuh! Tapi memang gigih semuanya & seronok sangat baca & tengok gambaq2 the actual making ni haa, baru la tau sapa yg terlibat di belakang tabir. Gambar ke9, serius akak terharu tengok kesungguhan insan kat sebelah kanan tu haa. Serius terharu.

SheLa^^ZuL said...

tahniah my sis!!

SheLa^^ZuL said...
This comment has been removed by the author.
SheLa^^ZuL said...
This comment has been removed by the author.
Janggel / Rain said...

Wow ada di sebalik tabir lagi tu! Hahaha tahniah akak! Berbaloi sebab hasil usaha sekeluarga!

Hang Dhamin said...

Tahniah menang ! kak anash klako ! sukeeeeee

Biqque said...

OMG!!! SERIUS SERAMAI NI??? BERTUAH BADAN! TAK SIA2 USAHAMU! WE LAP U TOO :D

Biqque said...

GO HERE FOR PRIZES l http://biqque.blogspot.com/2012/09/prizes-photo-challenge-balik-raya-2012.html

MasZuber said...

amboiiii askar dia ramai kottttttttt...

Anash said...

Piz,
thank you thank you
tak de red carpet..
calling2 aje ofer hadiah by juri..
hehe
ucapan retis? tak yah la..karang nyampah plak org lain baca.
hehe

Dr Singa,
rakyat jelata didahulukan
pencapaian di...capaikan..
(eskrim kotak ajelah nak beli utk derang sekeluarga..hihi)

berry strawberry,
terbaik dari ladang...(gitu..)hehehe

Anash said...

masMZ,
tuh baru ucapan dasar retis
belum ucapan retis-lupa-diri

thanksss

K Dinas,
kadang-kadang tahap kesengalan saya melampaui batas..
bila ada sokongan dari ramai penyokong tegar
padahal
kalau jumpa di luar alam sebenar...
saya ini pemalu orangnyer
percaya laa..
iye-auntie saya seorang yang serius bila berbicara tentang peraduan..hehe

ShelaZu,
thank you dik!!!
(akak belanja eskrim Mac D topping cekelat ok tak?)

Anash said...

Janggel,
kata retis, mesti ada slot 'disebalik tabir'.
sepakat membawa berkat
thank you
ala..dia pun menang...


Hang Dhamin,
akak kelako?
iye
sesekali-sekala ....bukan selalu jadi pak lawak

thanks

Biqque,
iye..
ahli jemaah yang ramai tolong
sambil tolong gelak kan pun iye...
tapi tak sia-sia...heheh
thanks para juri...

maszuber,
satu batalion akak kerahkan tenaga..
hhahaha

retna yusof said...

Tahniah kak!!
Berbaloi kan buat potocelen kali ni, usaha akak menghasilkan buah yang masak meranum...

haha tahniah!!!!

Anash said...

retna,
heheh
thank you
tak sangka menang
heheh

Fatt said...

baru tgk entry the making of potocelen...kelakar part cucuk mata tu. akak ni dlm diam mmg kelakar jgk...err nak tanya ni..yg baju itam checkered tu adik akak ke? kikikiki =P

Anash said...

Fatt,
kan
keroje nak cucuk mata orang aje
ganas
hehe
baju itam kekotak tuh sepupu akak ..
aik
berkenan ker???
(mana mak esah???mana??)