Sunday, September 16, 2012

Raya kat Palmiera Cacatoos

Palmiera Cacatoos
bukan ...bukan sejenis ulat beluncas...
bukan...bukan nama tempat kat Agentina...

nama sejenis pokok kektus..
bukan..wa tak jual pokok kektus tuh..
wa jual serai aje....

8 september 2012
wa ke rumah yang ada tanam pokok kektus
datang beraya
dengan bertemakan baju jubah al-padang pasir...


motif ko letak gambo ko dgn Suci-anak-Ely&Hasrul?
sebab kami sedondon hijau...
kan Suci kann..(gimme five!!!)


Fatt jugak ada.
Iya..masa nih MATTA FAIR sedang rancak
iye...wa tak pun pegi MATTA FAIR itu sebab
takut tergoda dengan tawaran cuti
tambahan plak wa-susah-nak-cuti-pastu-duit-cukup2-bayar-utang-bank 
wa pasrah

 
Selepas kami makan-makan
Biqque & Shahrul buat cabutan bertuah
untuk kami
Danny TAK menang hadiah itu (dia dapat hadiah buku..)
Tu ChawaNa yang dapat-grand prize.
Wa dapat frame gambo
TQ tuan rumah...


Suasana pada pukul 11.30mlm.
Di mana semua nampak macam nak balik
tapi..nooo...photocelenraya2012 photoshoot wajib dilaksanakan...
Thanks to Chawan..
Kami hanya perlu tadah muka
dan buat pose gedik ayu dalam rumah

dari kiri :ely dan suci, wa, biqque,na,qilla,maszuber,masMZ,fatt dan byya

dan juga luar rumah.


ok...dah gaya macam nak balik
selepas bergambo
kami lambai 'tata...babai...c u later... aummmm..."
kepada Maszuber dan DanArif
  dan kami...sambung masuk rumah untuk beraya (lagi?)

nih le palmiera cacatoos
berusia 10 tahun
malam wa tembak gambo pokok nih

pagi pun wa tembak kembali gambo nih?
nampak sangat
wa dan derang-derang-derang-derang sume
tido rumah Biqque & Shahrul???


sekali dengan si comel Aqillah pun overnite di sini
hehehe.


gaya masing-masing kuar dari rumah Biqque,
seolah-olah boleh sambung terus bertandang beraya ke rumah kawan-kawan yang lain.
Masih gagah dengan baju bertemakan jubah dan baju melayu.
......
tak pernah dibuat sebelum ini.....pegi beraya rumah kawan siap overnite dan sarapan esoknya....
package "untungla raya di rumah biqque bertema padang pasir pakej tido satu malam dan sarapan disediakan"
wa balik terus sambung tido kemas rumah, mandi, basuh baju dan baru la tido.....
lebih lanjut kisah apa terjadi di rumah Biqque leh baca kat sini .
iye...wa terjebak juga bersama mereka pada malam itu.....borak...borak...(tapi wa banyak tido..tido..)
  .
minggu ini...13hb dan 15hb september 2012
wa kena jadi tukang sambut tetamu dok bawah belon.
sempena fiesta hari raya anjuran opis wa
tunggu eh entry seterusnya
(abis timbul urat otot jerawat besar-besar kat muka...waaaa.....) 
(perintah berkurung berkuatkuasa sepanjang cuti Hari Malaysia untuk wa..-balik kampung la jawabnyer ....)

9 comments:

Dinas Aldi said...

Manis la dua orang sedondon hijau dalam gambaq pertama tuuu :)

Sungguh menarik pakej "beraya rumah kawan siap overnite dan sarapan esoknya" tu, kihkih!

SheLa^^ZuL said...

err...akk sayer dpt blk kg?bestnya....

Janggel / Rain said...

Gitewwwww.

MasZuber said...

terlepas saya peluang sleepover di cacatus, harap next time boleh joinnn :-)

Anash said...

k dinas,
iye ? manis? auwww...
(sambil buang gula melekat kat pipi..)
hehe
pakej openhouse yang unik..

shelaZul,
balik kampung la nengok nenek..
minggu nih nenek agak agresif..
macam2 nenek 'nampak' tau..haaa

janggel,
pehal tuh?
jetlag lagi?
huh?

Maszuber,
leh..jangan tumpang DanArif lagi tau...hahahah

Ely Hasrul said...

29th sept majelis kat rumah idaman pon smpai ke esok kan paginye ye...

Biqque said...

hahahaha kelakar, pakej 1 hari 1 malam, siap dinner and breakfast, cuma tido jer atas lantai kayu dan sofa share hahaha! sbbnyer sume tanak naik bilik KECUALI anak raja sorang tu kan?

best la! suka! suka! suka korang dtg n buat cam rumah sendri :D

masMZ said...

eeeeeeeee.... ni saspek mak esah ni yang tahan kita nih...... saspek nih.... saspekkkk.... tak caya sungguh!!!!! haishhhhhh tak caya!!!!! imposible saya buat perangai camtu.... hahahahahahahhaa

Anash said...

Ely,
wah promot rumah nampaknyer?
hehehe
Insyallah ada...

Biqque,
memang sume muka tak mandi pastu terus sarapan?
terus balik rumah masing-masing?
hahahaah
anak sapa le sume-sume tuh?

masmZ,
ele
tak ngaku plak...
karang akak bocorkan rahsia karang...hahahaa