Monday, September 10, 2012

Buka Rumah (Open House) Ada di Mana-mana

best le korang dapat makan kat rumah Chawana...(huhu)
aritu kan...
wa tak dapat join makan-makan-di-ambang-55tahun-kemerdekaan dengan mereka itu
sebab jalan jem teruk sana sini...wa yang pada mulanya ada hasrat di hati yang murni, nak rempit dari shah alam ke danau kota, terpaksa re-route ke bangi-rumah-idaman-yang-kena-kemas-seminggu-tinggal.




best le korang dapat tengok bunga api dari balconi rumah Chawana
Pada waktu ini..
wa tengok TV aje sensorang
bertemankan biskut raya yang ada
dan maruku sebalang
di Bangi

Wa rasa perlunya mencari balkoni yang nampak klcc....
Hari Ahad, wa pergi rumah kawan wa di Semantan...
Makan nasik palov dia masak best ok?
iye
balkoni dia nampak klcc.
tak caya?


tarraaa...
kan?
tu klcc,kan?kan?
heheh


nih dapur
kawan wa sedang sibuk basuh apa ntah...

Beliau baru balik dari Ubekistan
beraya di sana
bercuti sakan di sana
dia bagi wa.... 

Fridge Magnet dan poskad (tak de dalam gambo ...)
wa suka bangat...

minggu satu lagi
wa ke sini lagi
kembali makan nasik palov lagi
dengan kawan-kawan beliau yang lain
kami menganyam ketupat berborak bersama


yummyyy...
kompom

kawan wa tunjuk cara-cara masak nasik itu
ooooo
pls, jangan tanya resepi ini
wa tatau...



teh beli dari Ubekistan
cerek beli dari Ubekistan
cawan beli dari Ubekistan
Kapet ...err...dari Ubekistan?

sila la makan

sambil wa nak abiskan masa dok di rumah beliau
wa layan citer hindustan tajuk "Wake Up Sid"
oooo...lama dah wa tak tengok citer hindustan
muka hero dan heroin sangat la muda
kerr???
wa yang terasa sangat la tua????

ini adalah geng wa zaman ITM
wa ada geng zaman sek menengah
geng zaman darjah 1-6
geng zaman sekolah di seremban
gangnamstyle geng pejabat lama
dan 
gengster...opss..

dan selepas ini
wa besiap ke rumah
yang ada pokok ini...

ada konsep tema baju ke rumah beliau
padang pasir katanya

malam kami datang...sampai la

siang ..baru le kami balik dari rumah beliau.
Siapakah empunya rumah ini?
sehinggakan kami tak reti-reti nak balik dari rumah beliau???
(sah kena mandrem tak jumpa pintu kuar dari rumah beliau ini...)
tunggu kemunculan kesah "mak esah mengunci kami dari dalam rumah")
hehehehee...(ntah apa-apa le entry wa nih?)


7 comments:

Dinas Aldi said...

Semput akak gelak bila tengok KLCC kat balcony tu dik. Semput.

Seronoklah dapat jumpa kawan2 gitu. Fulamak lantai tempat main boling limau busat tu punyalah berkilauan boleh buat cermin. Kagum akak.

Anash said...

k Dinas,
kata nak ada balcony yang leh nampak KLCC...kan?
hehe
lantai itu tiap2 hari ada org dtg mop..tuh jadi berkilat macam cermin.
Kawan2 pengubat duka , kawan2 jugak racun yang bisa (peh..falsafah gitu..heheh)

Biqque said...

hahahaha mak esah kunci rumah siap pasang alarm dgn cctv tak kasi sume balik ek???

Fatt said...

sy syak Na letak ubat tido dlm kek cekelat dia la...tu pasal kita sume tumbang. hahahaha :))

tak penah2 dibuat dlm sejarah tido umah org dgn baju raya...iskkk

Anash said...

Biqque,
iye..siap on kan alarm la...cctv bagai...
siap kata "korang jangan bukak tingkap, alarm tengah 'on' nih"...
terus kejung tido atas sofa tak gerak-gerak...hahaah...


Fatt,
jubah leh tukar jadi kaftan / baju kelawar...motif sangat kan pakai jubah bawak tido terus...
heheeh...lawak ok?

Janggel / Rain said...

#UNTUNGLAAAAAAAAAAAAAAAAAA

kbai

Anash said...

janggel
memang untung.....so, tak reti-reti nak balik malaya ker???