Monday, September 24, 2012

'Anybeseri' yang ke 6




Kalau cikgu baca tajuk entry nih..
mesti wa kena marah
sebab rosak kan bahasa..
err..sori tecer!!!

15 September 2012 - genap wa kije 6 tahun di opis sekarang
wa imbas balik  apa la yang wa dah buat sepanjang dok di opis nih..
sebab wa rasa
wa masih 'megong' bila buat kije
asyik le kena marah
(hehehe....ko memang ...)

jangan tanya kenapa wa jadi model 'ubat gigi'...melampau sengehnyer...
selepas 6 bulan kompom kije
wa kena pegi Kota Kinabalu...hampir selang 4-6 bulan sekali wa ke sana
sebab nak selia projek di Tamparuli
sempat wa gi Tip Of Borneo
wa dok bergambo dengan budak pompuan nih..(orang Sungai Serai, Selangor..tak silap wa laa..)


2007- Program Turun ke Padang
Wa ke sekolah rendah terpilih
untuk bagi taklimat
"sapa suka mandi pagi..angkat tangan"
hehe
Nih sekolah kat area Damansara...sekolah anak orang berada.... 

Jangan tanya nape wa berdiri macam tuh? nebes kot sebab berdiri sebelah uncle-driver India
2007- Ke Mumbai untuk masuk tender di sana
Kali pertama jejak kaki level 'Outstation-Oversea'
 Kat sini gak la
henpon wa ilang
(ntah India mana plak suka dengar lagu Siti Norhalizah dalam henpon wa??)
wa pasrah

2008- menjadi tukang sambut tetamu
di majlis berbuka puasa 
anjuran opis
bersama-sama Sultan Selangor ketika itu

2008-wa ke sini
Program Turun Ke Padang bermula kembali
See...kami juga terjah ke sekolah di ladang kelapa sawit
Mereka-mereka ini amat agresif apabila bertanyakan soklan
wa terasa amat macam cikgu di sini



2008- ke sekolah di Banting
Pun sama
memberi taklimat
dan mereka juga agressif menjawab soklan yang wa bagi
tak menang tangan mata wa nak cari sapa yang angkat tangan dulu
lagi sekali
wa terasa macam cikgu
eh
guru penolong kanan...
(up sket level...hehe)

2008- wa juga masuk perarakan Maudilur Rasul
selain perarakan Hari Gaji Pekerja
saja nak rasa
kemeriahkan nengok sume-sume warga Malaysia
berkumpul

2009- Ke Sabah, lagi sekali
kali nih lawatan yang terakhir
kerana projek di Tamparuli dah selesai
dan wa merasa dok di sini
preeee.......yihhaaa..tq BIG BOS!!

2009-masuk treasure hunt anjuran opis
kami top 20
tak sangka menang
sebab kami jangka kalah
hahaah


2010-Rombongan Cik Kiah
wa nih pantang kan?
nampak aje rombongan
wa yang terkinja-kinja nak ikut

2010-menjadi penyambut tetamu di opis
pabila anjuran 'Book Fair' dibuat di sini
wa tak sangka
wa menang "Pengguna Perpustakaan yang Paling Aktif di Pejabat'
terharu berbaur....riak
hahaahah


Suka, duka
wa kena alahan tetiba
tangan wa gatal ....kenapa?



2010-keje yang agak stress.
Wa kena sedia untuk menjawab
soklan dari loyer
menyebabkan wa tension


2 kali tangan wa menjadi begini
wa tak leh kawal stress
lalu anggota badan wa yang kena jadi mangsa
wa pasrah 
2010-seimbangkan stress
wa dan kawan ke sini
Bukit Tabur, menguji minda dan fizikal wa
di kala itu wa memang serabut dengan kije di pejabat

2010-tak cukup dengan Bukit Tabur
wa ke Bukit Broga
juga sebab masih tak jumpa semangat wa yang ilang
ketika itu
wa balik dari Bukit Broga
Wa dah dapat apa yang wa cari
terima kasih kepada kawan baik wa...Hot-Opah aka.Kak Eta.....
menyuntik semangat wa...suruh panjat Bukit sana sini?
hahaah
selain beliau, ada juga kawan-kawan wa yang menyuntik semangat wa di kala wa sangat lemah...
(ceh..ayat tak leh blah..skema sangat..)


Kembali beraksi
wa masuk pertandingan ini
dapat la pree seterika
sapa nak bagi,kan?


serai tahun 2010-the most massive harvest ever...
diselang seli dengan industri kampung wa
serai dituai semasa bulan posa tahun 2010
Masuk 2011 dan 2012...
wa buat secara kecil-kecilan
tak terdaya nak teruskan secara besar-besaran
semputtt....

letihnya rasa.....nak tido jab...leh?

Sekarang wa baru faham
wa datang opis bukan buat kije opis
tapi
dok join event sana sini
hahahaah
wa nih kije apa sebenarnya?
.
.
.
.
(bunyi cengkerik bercampur dengan bunyi ungas....)
.
.
.
ps..kata kena jadi multitasking bila kije di opis nih? kan? kan?....
ooo lupa
lum cuba jadi tealady...
(sambil pegang cawan ...mana la derang sorok gula dalam pantry nih??)


11 comments:

Hafiz Yusof said...

wahhhhh...banyak sungguh event yang akak pergikannnn..patut yer dpt anugerah pkerja yang aktif berevent ni...mengharumkan kasturi nama ofis kita ni....im so peroud la kak...hihihihihi

Janggel / Rain said...

Wow teringin nak jadi penyambut tetamu...tapi takde sapa bagi keje tu.

Dr Singa said...

choppp...
banyak wa nak komen ...
Tip oh Borneo .. wa jeles keh...

ya lah... banyak gambau model kolget!

nexus karambunai......!!! rasa tak nak balik tak..?

Lu sapu apa tangan tu.. jangan sapu calamine yek.. laagi kering nanti!

Wa suuka gambo kat bukit broga tu!! nak curik buat wall paper leh..?

Lu menang setereka tu sebab memancing ke..menggubah..?

lasbatnotlis... jangan letak gula bebanyak eh...

bErrY sTraWbErRy said...

oh.. kucing tu comel... hahaha

Anash said...

Piz,
so wangi the kasturi, rite?
akak rasa kena tukar job description akak di opis...
masuk PR Department..heehee

janggel,
lahai...iye ker teringin?
meh sini..meh masuk kije di opis sini.nak???

Berry Strawberry,
kucing itu comel sama macam akak..percayalah...

Anash said...

Dr Singa,
peh
banyak komen..

Tip Of Borneo-jgn le jeles..huhu

model kolgate-tak-bebayo

Nexus-memang..tapi apakan daya..kena halau jua akhirnya

ala..tak hengat ubat sapu tuh..tapi berkesan..Alhamdullilah

Bukit Broga? wat wall paper? awww...malu le pulak...sila..bole aje...(sambil kuis2 tangan kat pasir pantai)

menang gubahan bunga...bukan memancing heheh

iye! saya janji akan bubuh gula seminima yang mungkin...

Danny / John said...

dah 6 tahun akak keje situ? wow! tahniahhh ler sbb bertahan hingga saat ini!!! bukit tabur??? wow!!! kagum ngn akak!!!

MasZuber said...

semoga terus sukses akak di sana..huhuhu

jom repeat bukit tabuh???

sengsara kan naik sana..

Ely Hasrul said...

6 tahun?! kena tiup lilin nih! paling xbleh blah dpt hadiah sbb jaidk pengunjung liabrary.. wahh

Dinas Aldi said...

Seronok keja boleh pi merata2 tempat gitu :)

Eja gitu ada gak bunyi omputeh. Akak eja enibeseri ja :D

Anash said...

Danny,
akak pun tak sangka leh bertahan sampai 6 tahun (so far)
bukit tabur..arghh...tak mo pegi dah..huhu

Maszuber,
thanks
memang sengsara jiwa raga di bukit itu but ...berbaloi bila dah lepas kepayahan 'melekat' di batu bukit..haha

Ely,
memang tak sangka menang tau!!
amat 'ulat-buku' di situ
hahah
tak boleh blah...
(ada ke lilin utk ditiup?)

K Dinas,
janji ada bunyi yang sama walaupun berbeza ejaan.
kan?
kije nih memerlukan 'pergerakan' sana sini ..kalau tak, cepat rasa bosan...huhu