Tuesday, September 11, 2012

Entry 'Kosong...kosong"

hari nih wa agak letih
letih melihat timbunan kertas ini
tak bergerak-gerak dari atas meja wa
tak kemas
tak siap
tak settle


kucing sapa ntah suka nau dtg rumah minum air hujan

rasa macam nak take-a-break for a while
minum air hujan air kopi yang mahal dengan kawan-kawan (dengan syarat, kawan belanja..hehe)


another cat..just love to watch how he 'grip/hold' this bucket

Sila abaikan baldi-penuh-dengan-lumut-iye-tuan-rumah-seorang-yang-malas-sental-baldi.



lu pe hal ? nak cari gaduh ker??? apa? kena bayar sebab minum air nih?? bape??
ala..kucing tuh nampak plak wa yang tengah skodeng balik langsir...
tapi
cute le berdiri camtuh ...
cute ok...



where should I go from here...???

rite
entry sampah
sebab
wa dah menyampah
dok opis di kala patut wa tengah minum air kopi
yang mahal murah...sensorang...
(jiwa sedikit terganggu hari nih ...sori le ....hehe..)


27 comments:

Dinas Aldi said...

Walaupun jiwa terganggu tapi tetap boleh gak menghasilkan entri yg buat akak gelak terkekeh2 di petang yg sejuk ni :D

Anash said...

k dinas,
heheh
saya nih jenis camnih le
entry sengal
tak reti nak marah-marah sangat
hahah..
cute kan kucing tuh?
hehe

dzuchan said...

akak,
saya pun tension
sebab keja baru
banyak nak kena belajar
banyak term2 baru tak paham2
tapi
baca entry akak
terus gelak, sbb dapat capture kucing comel yang lawak..

Jom saya belanje kopi mahal
hari jumaat buy 1 free 1 hahahaha
(so jadi kurang mahal la kan?)

akak..SEMANGAT!!!


Aku Seorang Pengembara said...

Salam Anash

tu tengah tensiyon tahap gaban ka ?
bawak jer tido...tu la cara akak melonggarkan semula urat2 kepala...

Janggel / Rain said...

OOOO
Patutla...
dah kawan ngan Najuwa Latip pulak dah skg,,...

takpela....

Dr Singa said...

tu dua ekor kucing yang tak sama kan..?

sedap nau air hujan perasa jentik-jentik lumut awak tu...sampai dia ajak kawan dia datang..

Anash said...

dzuchan
la?
tukar tempat kije rupanya?
terms baru payah nak paham?
slow2 kayuh..slow2 baca
kucing itu comel,kan?
comel tapi garang
Jumaat?
ari lain tak de ker yang beli satu percuma satu???
hahaha

Anash said...

Aku Seorang pengembara,
akak...
saya nih lum lagi tension tahap gaban
tuh entry biasa2 sengal aje
hehe
masih dalam kawalan lagi tension itu
tq for the comment

Anash said...

Janggel,
so?
kalau akak kawan dengan artis, jeles ker?
huh?
ada akak jeles ada orang tuh tak mau balik dari Jepun?
ada?
ada? haaa???

Anash said...

DrSinga,
memang 2 ekor kucing yang berlainan
kadang 3
kadang2 4 ekor
tapi kucing jiran tetangga
iye
sedap perisa lumut berintikan jentik-jentik
(pas minum, baru siram pokok dgn air itu)

Biqque said...

moga Allah berikan keberkatan pada kak anash sbb kasi kucing2 minum air walaupun air hujan :)

comel la dia berdiriiiii!

Anash said...

Biqque,
Aminnn...
suka tengok kucing-kucing nih datang kat 'hutan simpan' ...macam melihat harimau di taman negara..(padahal tak pernah pun gi taman negara..hahah)

comei,kan?

dzuchan said...

hari isnin sampai khamis memang jadi kopi mahal..
Jumaat je murah 1/2 price haha
amik keberkatan jumaat kot :-)

Anash said...

dzuchan,
hahahah
kopi pun pandai hambek keberkatan jumaat rupanya?
lebih berkat kalau belanja akak...kan?kan?
(bile tuh?)

dzuchan said...

jumaat..u decide jumaat bila...lokasi alamanda heheee..dkt ngan bangi kannn?????;-)

Fatt said...

kak,
sy tergelak tgk gmbr kucing tu bersungguh2 minum patu tetiba tergamam...lawak+comel at the same time... =)

sy pun ikutkan tgh tensen tapi bos sy pi conference so bleh la berjimba2 kat opis utk 2-3hari ni..satu opis berjimba sbnrnya..hahaha...

akak nak bungkuih barang pi mana tu? jom ikut sy! =)

nak tau ke mana sila roger =P

MasZuber said...

kak anash...

comelnye kucing tue berdiri......miawww

nak pegi mana tue kak..?

Hazilah Zainuddin said...

ana..akhirnya aku berjaya menjadi pengikut ko!!hehehe

none said...

saya pun kosong...
Allah menguji, dengan fitnah manusia...
saya silent reader akk...
suka sangat baca blog akk..

fitnah,,,pergilah jauh2...

Lily Riani said...

i sincerely hope you feel better... dont get demotivated yah, take a break from office and life and just chill out.

gadisBunga™ said...

jom minum kopi mahal tuh. awak banje kite, kite banje awak. nak tak? :D

Anash said...

dzuchan,
petang jumaat nih dah kena booked oleh kawan lama..
jumaat depankah?
ecehhh...hehe
tapi akak pendiam pabila di luar blog ..camneh?

Fatt,
kucing itu garang tapi cute
hehe
tak aik..akak tak tension sangat
cuma frust
kije tak settle...
mende lama asyik berulang-ulang.

wah..ke manakah itu?
akak? balik kpg ajela...huhu

Anash said...

Maszuber,
miawww???tak sesuai..
aaaummmm....
heheh
akak nak balik kampung. titik.

Hazilah
peh nama penuh tuh
hahah
akhirnya ko pengikut ku..

Anash said...

none,
ooo tq la sebab suka baca blog akak ini
terharu le pulak
sebab silent reader dah tukar menjadi TIDAK silent reader..
hehe
iye..sila pegi jauh-jauh fitnah itu..sooohhhh..sohhh

Lily,
iye
tengah kontrol diri nak chill out
dengan kawan2 lama
dengan suasana kampung
dengan family

GB,
kita datang JB
kita mimun kopi?
(pantun 2 kerat...)

dzuchan said...

akak..
jumaat bila anda & saya free..
InsyaAllah one fine day..
ye ke pendiam? haha


saya pun nak ke satu tempat..
nak ikot? hehehehe :-)
dalam mesia jelah tapinye

SheLa^^ZuL said...

gambar kucing tergamam tuh mmg terbaek la kak....COMEL!!!!

Anash said...

dzuchan,
jumaat free bila sabtu esoknya cuti
haaa..leh..jom set date,nak??
alamanda cun dah tuh
iye
akak memang pendiam
tak caya? tanya deme travelholicawsome tuh...
ke mana nak pegi becuti???
tak de la akak nak ikut..dok rumh aje

adik,
iye
kucing tu comel tapi garang
pastu dia kucing jantan..so tau2 la...