Wednesday, September 26, 2012

Sambungan Ulangtahun ke 6 di opis

ini adalah entry sambungan dari  sebelum-leh-klik-kat-sini 
wah...wah..wah..pandainyer wa buat link itu..
ok
berbalik kepada tajuk entry

Tahun 2011 menyaksikan wa banyak menabur bakti di pesada sukan tanahair  
(sebenarnya..kena paksa...)

main bola lantun bowling
kerahan tenaga diperlukan bagi memeriahkan suasana pertandingan ini
wa lantunkan bola itu banyak masuk dalam  longkang
dari sepatutnya 


ok..tak pandai bowling
meh kita masuk walkathon sahaja
larian ramai-ramai
anjuran opis.
entry selebihnya ada di sini

tahun yang sama
2011
wa masuk acara nih plak
lagi sekali
wa dipaksa
kerana tiada pemain setanding wa yang sudi wakilkan opis wa di kala itu


kan tak pasal
kami kalah
hehehe


ada rombongan makcik kiah lagi
kali nih ke Langkawi
lagi sekali
wa terkinja-kinja nak pegi
(pantun le pulak?)


tahun 2009- menyaksikan wa menjadi seorang yang 'darat'
dan juga kawan-kawan wa yang lain pun turut sama 'darat'
sebab dapat merasa business class
tanpa tambahan caj
yahoooo......
(5 jam jadi orang kaya buat seketika...)-sila klik Chennai jika nak tau citer selanjutnya...
kami ke Chennai, buat apa?
beli borong saree kah?


Sukan tak terre
maka
wa cuba Fotografi
yeap
ke Fraser Hill kita pergi...


nih gamba kawan wa si Liyana
dia salah seorang pemenang
potocelen pada ketika itu

walaupun wa kalah
tapi wa bangga
sebab dia tumpang kete wa...
hahaha
(leh camtuh??)


bidang masak
kompom juga wa tidak pandai
tapi semangat kejiranan sepasukan
kami menang no 1
props tu wa dok hangkut dari rumah
senget-senget bahu wa nak bawak sume dekorasi ke meja nih
Eric Leong le sangat, kan???
   


sebenarnya
wa tak harapkan ini
pada ketika itu
sebab wa cuma pekerja makan gaji biasa-biasa aje
kenaikan pangkat pada usia remaja 'senja' amat wa tak jangkakan
sebab wa tau
it's come with a price  and risk

kadang-kadang
kena tukar kasut
bila dah tiba masanya

begitu juga kerja
kena tukar strategi
jika apa yang kita impikan
tidak menjadi


hari ini, wa lihat barang-barang peribadi arwah staff wa dikemas untuk kali terakhir
dimasukan ke dalam kotak
dan
dihantar ke rumah ibubapa arwah...

jari arwah
suka sangat interframe
bila aje wa nak hambek gambo makanan...

arwah sempat belikan ini
untuk semua staff di department sini
masa nih wa terima dengan hati terbuka
rela dengan pemergian beliau  


tapi bukan kek lapis ini
wa ....terkedu
sebab arwah memang sempat belikan
apa yang wa pesan
(sambil potong kek nih, wa sebenarnya nanges....nasib tak serap air mata tuh dalam kek..kalau tak..merasa le masin-masin kelat payau sket...heheh)
why? because I remembered this :

I have comunicated (BBM) with a staff from Kuching
A staff that close to arwah during his last visit
He forwarded this word to me
"Seorang kakak yang baik, sifu and a good bos"
He said this was what arwah describe me as a person.
.
.
.
.
.
(AL-FATIHAH...)


pemergian orang yang disayangi
lebih terasa pada ahli keluarga sebenarnya

Augustina Mabel Sebastian @ Nurhidayah adalah kawan sekolah rendah dan menengah
kami putus hubungan tahun 1988
Mengetahui kawan wa telah kawen dan berugama Islam
wa amat bersyukur mendengarnya.
Tapi dengan berita yang wa dapati dalam suratkhabar ...wa berharap beliau tabah menghadapi ujian itu
   

iye
kita bukan lagi lama lagi muda
lagi lama lagi sihat
tapi mudah-mudahan
kita selalu dibawah lindunganNya

Hadiah harijadi dari kawan opis wa
setiba nya wa balik dari menziarahi tanah perkuburan arwah
wa senyum manis berbaur tawar
thanks dear Opah-Rock

Looking at the same sky
Nearly everyday, every morning
I always pray
Hope today is better than yesterday
6 years in the same office
that's the longest service so far I ever work with

(..orang lain kije sampai 16 tahun, 26 tahun tetap satu opis...elokkkk aje???ko pe hal???)

ok
dah tamat entry nih
(hahahaaa...again..ntah apa2 wa merapu..)

"Wahai..sang pelangi indah
muncul seketika
sayang tak ku lihat
kini tiada..."
-Pelangi Senja by Stacy







15 comments:

Biqque said...

best la opis akak suka buat event patu gi jalan2...

p/s: saya dah 8 tahun bersama company yg sama...hmmm...camne tuh?

Anash said...

Biqque,
alahai..
bukan jalan2 sgt tapi
akak yg gatai nak ikut sume event
hehe
pastu keje hakiki memang suruh
bergerak dari satu tempat ke tempat lain

8 tahun?
kena tiup lilin dgn potong kek sabtu nih!!
celebrate!!

dzuchan said...

akak 6 tahun dan 2 part entry
kalo 16 taun??? hehe
tapi cam full of xtvt je.. best
semangat kak COCO!!!!!!


saya pulak 3 tahun 1/2 (after grad)
3 tempat keja hahaha
tapi hopefully this will be the last la...

Janggel / Rain said...

Untungla pandai masak ikan siakap...

ok nak nyanyi lagu stacy.

Lisya said...

wahh.. bunge ungu itu. :D

Al-Fatihah utk arwah.

Dr Singa said...

tisu yang separuh guna buat lap meja tu ada lagi tak..?
nak sikit...

MasZuber said...

sedihnye bila teringat2 org yang pergi nie kan...especially bila dia pergi dengan tiba2..;(

Dan Arif said...

#untungla naik bisnes klas.. curlast sgt..

Al Fatihah untuk arwah..

Anash said...

dzuchan,
akak layan aje aktiviti opis
nak elak bosan
hehe
kalau 16tahun..hari2 updet blog report "hari ini buat apa di opis"
muntah hijau nak baca..
engineer selalu cari company yg ok..biasa sangat la lompat sana sini,kan?

Janggel,
akak TAK PANDAI masak. TITIK
err lagu MOJO???
or MOJA??

Lisya,
iye itu bunga unggu yang menang
hehe
Al-fatihah jua

Anash said...

Dr Singa,
dah bagi voucher beli tisu free sekotal tadi,kan?
....
.
.

MasZuber,
yeap
macam tak ready aje sebenarnya
tapi...akak redha..

DanArif,
iye..sila jeles akak pegang tiket business kelas
...
al-Fatihah jua..

Janggel / Rain said...

Ye lagu MOJO..lagu peberet saya tu napa? akak nak karaoke ke? Ke nak lau Hyper X?

dzuchan said...

akak..lagi satu kan
arwah kawan akak tu
ialah kawan/kenalan abang saya jugak
kecik kan Malaysia ni?
abang saya penah keja ngan dia utk projek kem..tapi x ingat lak kem ape..

Anash said...

Janggel,
MOJO eh?..ha betul la tuh
akak karok layan rock kapak aje..
hahah
Hyper X? amende tuh? jenama minyak moto ker?


dzuchan,
haii
memang kecik donia nih
kem? certanya abang lebih lanjut...
ntah2 kenal..
ish..ntah2 satu opis..

Danny / John said...

wow naik business class. saya masih tak mampu. tggu company kasik? assalamualaikum la jawabnya. hehe

Anash said...

Danny,
waalaikumusaalam...
eh..bagi salam kat akak ker?
hahah
ala
tuh rezeki terpijak...bukan mintak pun sebenarnya...
hehe
jgn jeles