Tuesday, August 7, 2012

Kisah Kad Raya

Dolo-dolo
Mesti pernah dapat kad raya....kan?
Sekarang????
Masih dapat tapi tak semeriah zaman dulu-dulu..

3 hari lepas, wa selongkar kotak-harta-karun di bilik hikmat wa (sebenarnyer bilik stor aje...)
jumpa la stok kad raya nih

macam biasa dapat..kan?

yang nih plak jenis abtract...suka corak bermotifkan Islamic


Nih pun wa suka..

Ada gak wa terima 'home-made card'
akui, tulisan kawan wa nih memang cantik
Sejak darjah satu, tulisan kawan wa nih memang comel...
wa selalu kena bandingkan dengan dia oleh mak wa
dia dapat no 5 teratas kelas, wa dapat no 5 tercorot
tapi kami kawan baik
hahaha
(dia hambek double degree masa di UIA..
manakala wa hambek Diploma aje di ITM
jauh kan kasta kami???) 

Wa yakin, wa pun pandai buat kad raya...
print, tampal...
sooooo not creative, ok?


Nak tutup malu
wa rasa kad nih boleh guna untuk raya...
tapi
macam tak kena gayaaaaaa aje?

Akhinya pihak mana ntah...
jual kad raya nih

sebab ada nama universiti wa belajar,
maka wa beli nak pos balik ke Malaya.

Ingatlagikah?
zaman tampal kad raya di dinding?
atau
gantung di ranting kayu?
(nak dapatkan mood beraya diperantauan le konon-konon tuh...hahha)
padahal ko riak nak tunjuk, ko la paling banyak dapat kad raya zaman itu.
heheheh... 

Tak kira apa corak kad raya yang dapat

mahupun jenis ini... yang penting....

tu la pesanan yang wa nak bagitau....
hehehee....

Selamat Salam Ramadhan dan
Selamat Pulang Dato' Lee Chong Wei (tetiba?)

Travelholicawsome...please wait for your raya card to be posted...soon....
(kompom stem limaplohsen wa tampal!!!)


 

17 comments:

doc said...

wa tak jumpa yang gambar kucing lagiiii!!!!

Biqque said...

aaaaaaaaa saya suka gile kad raya! dulu2 mmg gantung kat ranting kayu, kalo tak cukup, kad raya kosong pun den balun! hahaha!

Anash said...

doc,
sila cari gambo kucing!!
wa dah dapat gambo bukan kucing utk lu...
sila tunggu!!!

Biqque,
kan?
teringat zaman dolo2.
semalam borak dgn mak, ingat nak buat balik tampal2 kad raya...
mak kata.."rajin?"
"sedangkan sawang kipas tak buang..nih plak ...."...tak dengar dah masa tu...sbb dah cabut masuk bilik tido...haha

Janggel / Rain said...

Omaiiiii!!! Saya nak request KAD RAYA PRINT TAMPAL yang macam akak buat masa akak kat LONDON tu! Tak kire nak jugak!!!!

Saya pernat stapler kad raya kat dinding je (sebab dinding kayu).

Anash said...

janggel,
apa nak request2 nih?
tak de tak de
sila terima kad nam kupang + limaploh sen stem...
stapler kad raya? akak susun panjang2 pastu gantung dari siling...
waaaa...amat teruja akak masa tuuh

Ely Hasrul said...

pengakuan: xpandai simpan kad raya.. la la la.. tp sy tunggu kad raya dr sweden tauuu!!1

Cawan said...

akak, yg katun last tu watak mane ye? tringat plak kes budak kurang upaya ni, selalu kena sekeh/duku dgn abang/kawan2 dia.. tu kad raya jugak ke?

Anash said...

Ely,
GLUP!!!!
(mana nak cari stem sweeden nih???)

Cawan,
ala apa nama dia ntah
jaki jipang - mat motor tuh
apa eh???
tak hengattt!!!

Janggel / Rain said...

Budak kurang Upaya tu nama dia JIBAM.

Kbai

AINUL ARINA said...

kalau nak mintak pos ke jordan pakai stem limaploh sen, dia sampai setengah jalan je kot. last2 ikan jerung tolong bacakan. hehehehe

Anash said...

Janggel,
dah tau yg betul...
Abe...kan?
sapa ntah gigih betul cari dlm google


Ainul,
laa..kalau obe-c, nescaya akan akak tanya kat adik kaunter tuh bape tambang stemnyer..heheh

nak ker? bak mai stem
eh
bak mai alamat (email aje...)

Danny / John said...

ohmaiii!!! akak amek bila gmbr kad raya ni?? gigihnyaa! sy jrg dpt kad raya. boleh laa dlm setahun dpt 2 keping cmtu lg camtu.

Dinas Aldi said...

Betoi, zaman remaja dulu akak gantung kad raya sebab nak tayang dapat kad raya banyak, kehkeh. Memang riak masa tu :D

masMZ said...

ishkkkk berdebor nunggu kad raya bertandatangan tansree nih.... apakah ada untuk diri ku????
#gitewwww

Anash said...

Danny/John,
akak memang simpan ini kad..
setahun dapat..err...(kalaula leh convert to RM..kayo akak!!)

kak Dinaz,
kan..kan..kita memang suka meriak kan diri...lebih-lebih lagi saya..
hahaha

masMZ,
ada...jgn risauuuu

tungguuu wehhhh

SheLa^^ZuL said...

Kak ana siap selongkar lemari kat kampong nk cari kad rayer dolu2... Dan bercadang nk gantung kad raya kt umah kampong...chaiyokkk!!

Anash said...

Adik,
hehehe
sys...dendiam
(mana la akak campak kad raya tahun 2000????)