Friday, July 6, 2012

SIWW : Day 1

Ingat lagikah dengan gambo di bawah ini?
pernah tertepek di ENTRY SINI 
itu adalah klue negara yang wa pergi ...
tapi wa tak de saudara mara di sini
wa tak tumpang rumah derang di sini
sebabnyer...wa dok di....





SINI!!!!!!!
yea...sila la jeles sume...
sila sila.....
hahahahhaaaa........wa kan sombong dan juga tinggi level riaknya!!!!
(sambil masuk ke dalam lobi hotel..kembang kempis idung bangga giler dapat dok di sini....)
tapi kan...bila check-in kat kaunter nak ambik access card di sini, disuruh bayar terus duit bilik...
aik? takut nau pelanggan lari-malam kot???

Selepas bayar....wa terus jatuh papa kedana....terus pipih (nipis) purse dalam henbeg coach kosh wa.
hahahaaa....duit SD wa tinggal beberapa lai aje....sayu nengok ...huhu
(pasrah...)

janji dapat pen free nih...
hehe
Wa buat hape kat sini?
haaa.....ada tugas yang diberikan rupanya....

Selepas masuk bilik-melalui-phasa-jakun-tahap-gaban
Selepas tunggu beg besar yang tak tiba-tiba lagi, lalu wa dan ahli jemaah yang lain terus beredar dari bilik masing-masing dan menuju destinasi yang tertera di kertas itu.


bermula la wa melopong (sangat la tugas-tugas khas, kan??)
sebab
wa tak paham amende derang cakap kat depan
lebih-lebih lagi 'speaker' dari China
tau-tau...Xiexie ni...haaaa...dah abis cakap le tuh
dan juga wa melopong nengok siling dewan di sini


cantik kan?
nih adalah masa di mana delegates di halau ajak pegi makan tengahari
(sarapan lu makan cekelat seketul aje,kan? mengamuk cacing2 di dalam perut lu!!!)
Sebelum amukan cacing berlarutan lebih dasyat lagi, maka kami pun beredar mencari punca makanan tersebut.




Heran wa
Time makan pun
sempat lagi ada 'signing MoU ceremony' bagai
ada ucapan
ada sessi begambo
tak kuasa wa layan
sebab wa lapar


errr...nih apa?
timbul keraguan
timbul was-was 
sebab hotel nih tak de sijil halal...
ala...
syss...good my cacings ...stay cool...syss... (sambil tepuk2 perut wa...)

kena cari makanan lain.
lalu wa belasah 2 ..eh 4 ketul roti bun depan meja wa.
siap top-up mentega


yang nih dessert kami
wa belasah makan
cacing perut masih mengamuk
mmmm....



Selepas makan, kami bergerak ke dewan pameran
mula la mengumpul catalogs / brouchers / leaflets / mesin korek tanah / namecards / goodies / pens / paperbags / dan lain-lain lagi la





Wa pantang nampak pipe besar orang nih..
Sebab suka nau nak masuk saja suka-suka...


di kilang paip, Serendah, Malaysia
Macam nih...
hhahaahah...sengal,kan?


ntah kenapa wa tak hambek stiker nih?
nak tampal kat .....?????

Dari Israel pun ada...
selain dari Singapore, Canada, Australia, India, South Africa (kot la ex-boifren wa ada sini...), Japan, Arab Saudi .......
 Of course, dari Malaysia pun ada....
La...tatau bapak wa kaya
ada tanah rupanyer???
(balik kampung nanti nak tanya bapak la...mana letak geran tanah banyak-banyak selama nih..)

nih KLCC?
(kebijaksanaan wa terselah di sini, kan? KLCC, kan?..kan??)


Ingat selama nih Mitshubishi jenama ubat gigi  enjin kereta ker?
nampak broucher tuh????
sila kutip satu-satu...sila sila.... 



dah kutip, tak sah kalau tak bergambo
heheh
Uncle nih sume dari Indonesia


Mau menjerit urat kaki ....
kalau pakai kasut bertumit tinggi...
Banyak tuh booths nak kena singgah!!!



selepas balik bilik simpan hasil kutipan tadi
wa dan cikgu (sapa cikgu itu????) pergi berjalan-jalan keluar dari bilik hotel
Wa temankan beliau beli kasut di salah sebuah kedai beskal kasut berhampiran di hotel ini
sebab kaki beliau dah mula sakit...

kami lalu tempat nih selepas cikgu dapat kasut baru (yeayyy!!!)
cantik siuttt.... bangett!!!
dah macam dalam citer "alice in wonderland'
wa dok la snap sana sini...
heheheee...




pastu kami ke sini
tengok permandangan dari luar bangunan
"cikgu..letak jari camnih...ha....jangan gerak...ok...."
kan...tak pasal cikgu jadi model wa...
haahahahah
sori la ....sila pasrah menjadi model untuk rombongan kita kali ini..

Hampir ke magrib.
Lampu mula terpasang
dan juga kami beransur ke lobi hotel
untuk acara seterusnye...iaitu acara kemuncak ....

khas buat cacing perut wa yang lapar
hahaahahahah....
kami ke sini

kan tak pasal seekor ikan wa belasah?
penangan lapar....

view dari lantai bilik hotel wa...sila jeles...sila.....heheh

Baru sehari tiba
wa dah mula rasa sakit kaki
sebab banyak berjalan sana sini
wa sempat naik skypark-ala-yang-ada-swimmingpool-tuh.
Malam-malam cantik jugak view dari atas bumbung hotel nih.

Dan malam itu wa tido 2 jam sahaja
sebab dok belasah tulis poskad
untuk peminat-peminat wa di seluruh Malaysia Selangor dan Kuala Lumpur dan Ipoh dan Melaka   
wah
lu banyak peminat kaaa???
perasan!!!
Next entry...day 2...tungguuu....

14 comments:

dzuchan said...

hakakkkkk....seronoknye SIWW..( I sangat suke pegi convention/seminar)
lagi seronok kalau dia diadakan di Marina Bay..
*ada keja kosong?* haha

BlueEwoke said...

Ini dah bertaraf artis 7 bintang nih.. segan nk tegur kalau jumpe..hahaha

Kbai!!

Janggel said...

OMG!!!!

Ada pulak terowong kat Serendah tu? omai

OVER!
Kbai

Biqque said...

selamat dtg ke hotel saya. terima kasih.

-marina, mmg nama sebenar-

Dinas Aldi said...

Seronok siut eh bukan, seronok banget tengok semua gambaq2 tuh! I like!

akuadalahaku said...

bestnya keje jalan-jalan ni..

Anash said...

dzuchan
akak pun suke ke seminar
sbb bole tido dalam dewan
(abis laaa...pasnih sah tak leh pegi lagi)
kije kosong? sila apply tapi tak menjanjikan bahagia..hehehe

Na,
nyampah aaa tak mau tegur?
cis
kbai

Janggel,
apa yg over? elok aje akak cite?
terowong di serendah??? iye..ada sgt

Anash said...

Biqque,
la..patut dapat diskaun sbb owner hotel ...cis..cis..cissss!!!
sila review rate bilik..mahal bebeno..

k Dinaz,
ada lagi gambo tapi tak sehebat en kenon k dinaz...hehe

akuadalahaku,
sesekali kuar jalan demi kije
selalunya terperap dalam opis aje..

sayadankamerasaya said...

banyak nho jalan.. timbul segala urat kaki!!

Anash said...

kamerasayadansaya,
urat kaki tuh faktor usia
hehhe

shah_rule said...

tak mampu laaaaa!!!

Anash said...

dokte
akak pun tak mampu kalau pegi sendiri...
waaaa...

zila said...

ekekeke..lawak tui..xtahan saya...wakakaka

Anash said...

zila,
jangan gelak kuat-kuat..
syss...gelak dlm ati aje