Monday, July 9, 2012

SIWW : hari ke dua

Esok pagi, wa makan sarapan di sini.
sila siapkan duit bila nak check-out hotel ini
sebab harga bilik yang dibayar itu 
tidak termasuk harga sarapan.
(glup!..ada lagi ke duit wa niih???) 


 nama cafe?
Ntah...

wa dah mintak izin hambek gambo ini dengan maknyer...nih bukan gambo curi-curi tauu.. 
Jiran sebelah wa masa sarapan di sini ....
dah macam anak patung !! gebu + comel!!
wa dok agah-agah budak ini...dibantai gelak sambil pejam-pejam mata......ala-ala-ala...
certerai lu agah-agah bapak budak nih?
sure kena lempang dgn mak budak tuh dengan skala percuma,kan?
Pas makan, wa dan team building bos wa dan bos department lain ke tapak pamiran sambung tugasan kami.

nih pun comel
sebab tak mau nampak tamak-haloba-darat-perangai-taksemenggah
wa hambek seketul aje


nih pun wa belasah sekeping
iye, wa tak pernah sampai negara Korea.
Sekian, terima kasih

 nih pulak wa dapat
dari IBM booth
wa makan
dengan harapan wa celik IT
(sampai sekarang ...wa masih buta IT....ekceli....)

 dah letih pungut gifts
tiba masa makan di sini
errr...itu BUKAN ex-boifren wa (yang tiada rambut itu..rambutless??)
itu...ntah sapa...
Selepas makan, kami dipanggil oleh bos besar, diberi mandat dan tugas khas...tujuan kami di sini..
dan satu 'lawatan sambil belajar' telah diatur untuk kami mencari ilmiah...


Bermula la kije wa sebagai.....

pendengar taklimat?
nope....
tugas wa adalah....

hambek gambo!!!!!
macam mamat jepun tuh...hehe

sambil hambek / kutip brouchers
sambil belek-belek beg
sambil ikut grup nih sana sini
sambil berlari-lari anak sana sini
sambil cuba cari sudut baeeekkkk punya...
sambil makan biskut (sempat lagi??)


yea...
tetiba wa tercabar
untuk mendapatkan gambor yang cantik....
adui G12 ku...
wa bergantung harapan dengan mu...


cukup la buat setakat ini.
kalau tak puas hati, esok wa sambung aktiviti menjadi jurugambo di sini...

mari kita kaji...ada apa di tingkat 57???
mari..marii....
selepas 25 saat naik dalam lift terus ke skypark .....
(sila tunjuk pass kunci hotel anda..kalau tak, kena bayar per entry 20 hengget doller singapore utk org dewasa)


petang, membawak ke malam.
Bayang-bayang bangunan leh nampak di sini...
...bangunan ini berada di tanah tambak???
ok..scary enuff...



wa pasrah
tak sempat nak berjimba lara di sini
wa memang bawak tupis wa (dengan tudung hajaba-beli-kat-pasar-malam),
wa cuma memandang dari tepi kolam renang ini...
ala.....bestnyer derangggg....



nih dari bawah
depan art & science muzeum ...
cer zoom moncong tuh...


dari bawah gitu rhupenyeer...
dari atas???


gini plak
ok
wa gayat


ada perantin laaa


di atas deck ini ada kedai cenderahati
wa tercedera hati nengok harga ...
wa belek-belek ajelah...

hampir senja

hujung deck tersebut
ok
cukup sekali nengok kat bawah
dahhh....
balik la
wa rasa macam nak nyanyi "marilah bergoyang..."




malam.. berkumpul di sini untuk pergi ke tempat makan di .....

sini


Makanan Indonesia
yeap memang sedap





Habis sudah hari kedua wa di sini.
Esok, dah nak balik ke Malaysia.
Iye, wa hanya ke Singapura aje...short trip aje kali nih...

9 comments:

zila said...

rasa cam kelakar la cara penceritaan....hahaha

Mie said...

Dah sewa blik mahal, bekpes pun nak kena bayar lagi...adus

Kalau ikut gaya penulisan, Anash@Coco ni mesti kelakar orangnya kan Zila... :D

Ely Hasrul said...

saya bonci IT hahaha.. bape hengget bekfas tuh.. tupis ngan tudung hajaba kihkihkih terbaek

dzuchan said...

Hakak....
Speechless...
Tapi
Gambo
Chantek

Anash said...

zila,
iye..akak tak suka cerita serius sangat..bosan nanti..sila la layan..hehe

mie,
saya jenis sempoi..sengal dan megong pun ada...
tapi kalau jumpa kat luar..saya seorang pendiam..hehe
iye, harga bilik yang mahal..huhu

ely,
sing doler 44 rege brekpas..kali le 2.5..(pitam mak kejab)
hajababelikatpasarmlmaje...

dzuchan,
tang mana speechless tuh?
hehe..gambo biasa biasa je
sume belasah auto...tak de manual

Janggel said...

gitewwwwwwwwwww!

sayadankamerasaya said...

pagi ni ambik tedi bear tu lagi sekor...

Anash said...

janggel,
huh?

Drsinga,
tak sempat.derang sorok pastu

SheLa^^ZuL said...

akak...comel la beruang kecik yg ada button tuh...