Tuesday, July 10, 2012

SIWW : hari terakhir

hari terakhir
kena ronda bahagian 'waste management'
sebab semalam dah ronda bahagian "water management'



kali nih kami bijak le pulak...
bahagikan kawasan ini kepada 4 bahagian.
untuk menjimatkan masa...
wa kaver belah kanan atas dalam peta ini....
sila mulakan kutip infomasi....
1, 2 and 3...GO!!!!
Wa mula kutip informasi.
Sempat jeling kat bahagian "business exchange sessions"
ada speaker datang dari Malaysia rupanyer...
wa curi-curi dengar
sebab wa ada masa yang tidak banyak....
kena cepat / tangkas membuat kerja...

Selepas semua infomasi telah dikumpul dan diserahkan kepada pihak berwajib,
wa pun ronda kali kedua sebab tadi tak sempat kaver kawasan yang lain.
wa nak hambek gambo kali nih...
wah...menarik nih, sayur bertingkat gitu...


nih BUKAN taman tema kota keriangan
wa tatau apa motif derang nak tebalik kan kepala lori hampir ke 75.5 darjah celcius
kot la nak buktikan betapa gigih gagahnyer kepala lori itu   
 kot laaa...
sila beli volvo selepas ini...
(bukan kereta..tapi kepala lori sampah...)

nih tudung bawal tong sampah
tak
wa tak ambik bawak balik pun....
tengok aje


recycled stool
wa terai duduk
err...agak melendut / bengkok di tengah-tengah para...
wa cepat-cepat bangun...dan insaf..
kena turunkan berat badan anda lebih kental lagi....


apa-apa pun
wa suka juga pameran di sini
walaupun tak dapat bawak balik tong sampah sebagai sobenear
tapi wa dapat biskut...
dan beg
dan boifren omputih baru
dan beg...(errr...)
dan gambo
dan penatt.....
tapi wa tak rasa penat  bila berjalan di sini
sebelah pameran itu ada shopping mall
heran kan?
sila jangan heran


wa sambung jalan lagi

dan situ


dan sini


dan sini juga
wa sedar sapa diri wa...
wa tak beli apa-apa pun...
percaya le...

sume beg ini adalah percuma
bukan beg berlabelkan Jimmy Choo, Channel , LV maupun Bally.
wa ada beg Toshiba, Toray, Tosei,  ....

Nasib baik ari nih last day wa di Singapore.
Kalau tak, booths nih pulak kami kena terjah
Ohhh..kakikuuu....



Wa berminat dengan tajuk ada gambo muka budak-budak itu
Lalu, wa dan seorang lagi 'kawan' wa ke Art Science Museum
iye, berjalan kaki dalam 10 minit sebab dok cari papantanda


Ingat free
rupanya diskaun 10% aje
ok. wa agak sayang duit wa, lalu wa kensel nak masuk
sama dengan 'kawan' wa itu


mana itu muzium?
tuuuuuu.....................


kawan wa sambung shopping.
meninggalkan wa dengan teratai ini
wa sensorang terkulat-kulat di sini

sambil tengok sekitar...wa cakap sensorang dalam hati  " bestnyer kalau wa betul-betul anak orang kaya...leh sponsor Travelholicawsome datang sini bermalam seminggu dua...."
tapi wa hanyalah cucu kepada arwah-atok-yang-ada-tanam-pokok-durian-2-batang-leh-kutip-durian-bila-musim-tiba.
But hey...I'm blessed with that...

mmmmm...
sensorang?



lepak agak lama di sini...
julur kaki yang lenguh
nak cuba buat camwhore.....

tapi tak jadi?
mana muka lu?



terus balik bilik, kemas-kemas sebab nak check out.
Checkout asal adalah 11.00 pagi tapi kami dapat lanjutkan ke 3.30 petang.
Walaupun 3.30petang, sila aktifkan access card anda di kaunter sebab kad anda akan dinyahaktifkan pabila jam menunjukan waktu 11.00 pagi.




iye
nih bilik mandi hotel ini
wa tak de masa nak berendam di sini
sebab wa banyak masa berjalan di luar bilik ini



check out jomm !!!
sila bayar duit sarapan semalam
44.00++ SD
(telan air liur wa...) 

Kami terus ke Orchard Road dan
sementara nak tunggu masa boarding di Changi Airport, kami ke sini 




sup tulang merah
memang sedap
wa tak reti makan gear box tapi
sedap la pulak
mamamiaaaaa.....
sempat wa ke bangunan sebelah nih
sapa ada ilang motor?

sapa ada hilang beskal?
macam tak best aje tak de orang jadi model..
maka...di kala inilah wa suruh cikgu jadi model...
cikgu yang sporting pun muncul....
yeaaa....
mangsa wa menjadi model kali nih
hahahah
cikgu jangan marah saya eh...
heheheh


wa dan semua team wa balik ke Malaya
tak sempat nak sendawa kenyang
wa dah masuk ruang udara malaysia
begitu le citer wa 3 hari di Singapore
esok
masuk kije macam biasa....
nak jetlag???
pirrraaahhhh....

10 comments:

Janggel said...

Omai akak, kasut tampal gam UHU?
Camwhore nampak tudung sipi2 je?
kompom kene blaja lagi ni hahahahahahahahhahaaa.

we feel blessed as u are being with us (cewah spiking jepun)
Tansri......

Biqque said...

NAK SUP TULANG MERAHHHHHHHHHHHH! ARGHHHHHHHHHHHH!

tan sri, sila la sponsor ye, mekasih.

sayadankamerasaya said...

rugi aaa tak berendam
dalam pul
dalam tab

BlueEwoke said...

Ok confirm saya nk beli volvo, boleh main terbalik2 mcm tu..volvo lori la tapi! beso! leh ramai2 kite naik hahahaha...

Walaupun kasut tu tampal dengan gam UHU, tapi tetap dh sampai Marina Sands tu, kasut PRADA saya hader? (cewahhhh PRADA kununnnnnnn)

Ok jeles sb dpt makan sup merah tuuuuuuuuuuuu!!!!! (terpaksa la tampak kasut ngn uhu gak, mudah2an dpt makan sup merah aminnn)

Pink Lavender said...

PELLAMAKKK..
BESTNYER DPT PI EKSPO MCM TUHH

makneng follow sini
jom follow makneng

Anash said...

Janggel
itu bahasa Jepunkah???
tatau plak.sila tunjuk ajar akak..

iye..gam UHU je
iye, sila ajar camwhore
iye, akak nak jadi tansri..
opsss...

Biqque
ada lagi ripit to sgapore???
leh layan sup tulang merah...
err kat sini tak de ker?

Anash said...

Dr Singa
ala...memang satu kerugian
tapi
tu la
tak de geng..huhu
(awak nak geng dengan kita tak?)

Na,
sila beli kepala lori itu..kita pegi round satu mesia...meriah gitu...
nak pinjam PRADA, leh? kita se saiz, kan???
nak buat apa tampal kasut dgn UHU kalau tak koyak lagi???

Anash said...

Pink Lavender,
terima kasih kerana follow saya
malangnya saya tak pandai nak follow yang lain.
hehe
iye
expo itu memang penuh dengan ilmiah..

Dinas Aldi said...

Bukan saja nak bodek la tapi meletops semua gambaq2 kat situ, I LIKE!

Tang kasut tampai dengan gam tu akak pun pernah buat dulu tapi bukan gam UHU, akak tampai dengan superglu cap gajah sebab kakiku memang bagak macam gajah punya. Tapi masih tercabut jugak jadi agak2 la betapa ganaihnya kakiku ini, kahkah!

Anash said...

K dinaz,
gambar main petik guna auto aje
hehe
(tapi kena siap baring2 bagai atas lantai nak dapatkan sudut...huhu)

mungkin tampal terus pakai, tuh yg tak melekat kot?
lenkali cuba UHU plak...mujarab..(eh..mcm mkn ubat plak???hahha)