Saturday, June 30, 2012

Kesah Durian SS2

Bukan Musang King
mahupun Musang Berjanggut
tapi
Durian yang dijual di SS2  (SeaPark, Petaling Jaya)
Wa di ajak-ajak ayam   oleh  Lily, Janggel dan DanArif serta Chawana
untuk telan duriyan di sini
katanya buffet duriyan...bayo RM10, sila makan sampai lebam ...
so, wa pada mulanya was-was nak pergi
walaupun wa antu durian
tapi wa tak reti ke kawasan SS2 itu


 Berlatarbelakangkan pakcik googlemap yang wa print (selepas study macam bagus lekok perjalanan wa nanti), wa teruskan usaha wa mencari SS2 itu.
Iye..itu alat GPS wa yang manual
Iye..wa tak de GPS... (sapa nak bagi pree, dialu-alukan la sangat....I lap you!!)
hehe 

makan tatcis sebagai alas perut.. 

"sahaja aku berbuka posa....."
yeap...wa sedang dalam musim menyibukan diri posa ganti
sengal...tu la suka nau tunda-tunda nak ganti posa..kan dah kelam kabut ...
Raya Puasa tak lama lagi nak jengok muka...
Dah pun magrib, bayang SS2 tuh pun wa tak nampak...
ala....dah gelap dah nih
waaaaaa...... cuak dah weh!!!


 Akhirnya...wa tiba di tempat itu.
Terjah ke Murni, di mana di situ wa berjumpa Chawana, Lily, Janggel dan DanArif...
Gilfren Adameben Qillah pun ada.
Selepas wa makan dan minum laju-laju, kami terus mencari tempat durian itu.
Chawana dah gerak awal sebab adik dia dah tiba tempat durian tersebut.


OOoooo...mcm nih rupanyer...
ooooooOOOOoooo...memang tak pernah pegi pun...
ooo OK... 

Janggesibuk updet Tweeter paparazzi sana sini...
manakala Qilla dok di sebelah bapak mertua Adameben ayahnya
Qillah suka makan durian rupanya
  


Family Chawana yang wa rasa kagum...
buka aje pangsa durian
cepat-cepat derang capai
dan makan ..
wah sungguh wa tengok...


Wa target durian comel aje
sebab
wa comel
(sorokan diri sebelum anda kena cemuh oleh orang lain...)
tapi sebelum semua ini berlaku....sila lihat peta di bawah....


tak ke wa suka sesatkan diri?
line kaler biru apa yang patut wa ikuti
tapi....
wa suka suki ikut hati sendiri...
kejab-kejab belok kiri
masuk kanan ikut bontot kete orang lain
baca papantanda asyik terlepassss aje
sibuk cari switch lampu kete sebab tak leh baca peta dlm gelap
pastu ikut suka hati-mak-jiran-sebelah-kilang-kicap buat U-turn sana sini
gile kan?


Nih pun sama
jab kiri
jab kanan.
pun suka hati nak buat U turn mana-mana wa rasa boleh...
dari 7 malam kuar pejabat di Shah Alam, tiba SS2, kul 8.30 malam?
dah macam Bangi-Melaka lamanya...
mmmm...pasrah..(padan la aritu boleh terbabas sampai Krabi?....logik jugak,kan?)


 Adakah berbaloi dengan sesat...
tapi lu makan banyak nih?
sebab apa makan sikit? 

patut wa pakai baju T-shirt dan seluar trek dengan tudung style cikgu bedah...
tapi sebab pakai baju opis yang tidak membenarkan wa makan banyak...maka..

memang tak berbaloi makan sikit aje..
tapi...menjadi berbaloi sebabkan....

wa bertudungkan tudung subsidi pejabat...lihat..alangkah patrotiknya wa dengan pejabat wa cari makan??haha
 wa jumpa kumpulan ini
wa suka jumpa kumpulan ceria ini
walaupun tak cukup forum
tapi wa suka
dan wa nebes rindu sebab dah lama tak berkumpul begini.
haahah


Balik pun, wa salah arah.
Nak ke Shah Alam, wa menuju ke Midveli...
budus kah wa?
memang ....megong...
hehehe...

So, entry seterusnya....
wa akan berada di sini...
gambar rumah pangsa tinggi-tinggi itu..
mana?
tunggu...
(yeay...mana plak pasport wa campak tadi...haishh...)


7 comments:

Dinas Aldi said...

Wahhhhh buffet duyan! Wahhhhhhh!!!

Err akak pun sama jugak, pakai GPS kat henpon dia suruh belok kanan akak pi terus. Peh tu dia kena recalculate, suruh akak belok kiri akak gostan, kahkahkah!

Dipendekkan cerita, akak & GPS memang tak sejiwa gitu.

Anash said...

kak dinaz,
ok apa
ada gak gps dlm hp.
anash???..nan-ado pun..
yess..buffet deroyan..
makan sampai pengsan!!!
haahha
meh aa turun kl...
kita sesat bersama!!!
hehe...

Janggel said...

Akak!
Sila bihave di negara orang! Jangan nak melompat2 tampa kami okay! AWAS!!!!

Saya suka negara berrumah flat tinggi itew! Kekeee

masMZ said...

wAH KAGUMS NENGOKs peta kaler ngan magic pen tu

sayadankamerasaya said...

hai awak!!!!!!!!



kita pindah lagi

Adam bin Ahmad said...

bapak mertua ? LOLOLOL

Anash said...

Janggel,
akak pun suka negara itu
tapi nilai duit tinggi
maka akak tak jadi nak suka
Iye, akak bihave dengan sopan...

masMZ,
sila pasrah
akak suka sesat
hehe


sayadankamerasaya,
hai awak juga
kenapa suka pindah-pindah?
penat la nak kejar

Adam bin Ahmad,
bukankah bakal menjadi ayah mertua mu???