Friday, April 13, 2012

SUCI - Episod 3 (terakhir) Wa di Jeram pastu balik Bangi

Bersawangkah blog ini?
Berabuk-kah blog ini?
Berdebu kah blog ini?
.
.
iye...
tuan nyer yang tak pandai atur masa yang diberi..
kan.???
Sila updet selalu...


Ini lah Sucisonia Maryam , baby no 2 di keluarga adik santek ie. Elly & Hasrul...
Misi kami tercapai selepas berjumpa dengan empunya diri itu..SUCI...



Kami sempat bergambar dengan anak comel itu.
Kepada SUCI, sila pasrah dengan kehadiran kawan-kawan mummy anda yang berperangai suci ini.
hehe...


Ini ewel-ewel...
Yang diwar-warkan oleh tuan rumah...
Disajikan untuk kami makan...
(nyesal tak tapau weeehh!!!!)
Wa telan sebijik aje...
macam tak puas plak....(Ely, please take note on the 'tapau' and 'tak puas' words there...)
buruk lantak, ko memang gitu...

Saat nak balik telah tiba.
Kami pun membawa diri (ekceli yang sibuk nau suruh balik awal adalah Danny...
katanyer ada BBQ la...red carpet la...Hi-Tea la...Gathering kengkawan lain la...huh??)
Kami terus ke Jeram
Perjalanan mengambil masa dalam 1jam ++ dari Sekinchan.
Dan wa masa tuh menjadi 'pemberat kereta' Fatt, 
(TQ sebab ajak wa naik sama..merasa naik kete Fatt tau!!!korang ade??? hhhheehee)
  
Lily-behind-the-screne
 Look!!!
It's a plane!
Nope...
It's an aeroplane!!
Nopeee..
Santa Clause???
errr...whatever...

Kami berkonvoi sebanyak 5 kereta...(kalau dikirakan...5 x 4 = 20 orang, kan??? tapi kami cuma seramai 10 orang aje...hahahaha)..ke Jeram, katanyer sedap untuk makan ikan bakar.
Wa sempat bbm kawan-kawan lain tanya camneh keadaan sebenar Jeram nih?
Ada kata susah nak park kereta,
Ada kata hujung minggu memang ramai yang datang
Ada kata kalau 7.00pm - 10.00 pm tuh , sila bertabah utk makan..
Maka....
tu semua memang kami kena tempuh...




Selepas lebih 15 minit kami menjeling2 mencari port meja kosong, ada team lain pergi reccee pilih ikan.
Nak beratur, satu hal
Nak pilih ikan, satu hal

AJK menu sedang pikir nak cadang masakan apa untuk binatang laut yang dipilih


Selama sejam kami menunggu, akhirnyer hasil tuaian kami pun tiba.
Itupun dok "alo-alo..adikk...adikk ..alllooo....adikk..." dengan  lambaian kaabah tangan kami sana sini pada pelayan-pelayan yang dok pegang walkie talkie itu......
Sejam=60 minit kami melangut kat meja kosong (kadang-kadang kami buat muka eksen pada mereka yang sedang mencari meja kosong yang lain...hahaahh.. keji,ok?)


Makan sekejab aje...yang nak menunggu tuh lamaaaa.....

Selepas bayar tak sampai doploh hengget sorang ( agak berpatutan harganyer, sedap..cuma service agak lembab...iyela..ramai manusia kepinginkan ikan bakar pada satu masa...udang pun deme tak buang ta** sebab nak cepat masak...)

John Danny dah balik awal masa nih...sibuk bebenor retis sorang nih tau!!!
Ada function satu lagi kat KL katanya...


Dah...balik KL jommmm......
Dan wa , selaku 'pemberat kereta ChawaNa dan Aqillah',  kembali menambahberatkan lagi muatan kereta mereka selepas makan...
Kami balik lalu Latar Highway manakala Lily and the team menempuh bandaraya KL, melihat keindahan lampu neon di sana kata deme....
Dan wa pun balik Bangi malam itu jua....
Letih..memang...tapi wa puashati
Memakai baju kurung naik trem ke bukit, berjalan di tepi sawah , jumpa SUCI dan diakhiri makan ikan bakar di Jeram.
Memang kompom wa tak buat kalau jalan sensorang ke sana sini...


It's a one-day-trip to Sekinchan & Bukit Melawati + Jeram
Having fun indeed with full of activitiesss.....
Cover 3 entries for one day trip?
mmmm....
let the pictures reveal the real stories...

Walaupun kita berbeza 
Ada wa kesah???   


To SUCI....
Welcome to the real world of life
To the rest of us out there...
Welcome to the real world of temporary life ...
(incase we forgot the meaning of  'permenant' life after death ...)

Selamat Hari Jumaat buat semua di sana...
Jangan buat onar di muka bumi ini, iyee..

(wah..ko dah budget macam artis le pulak???...piraahhh!!!)

Nest Next trip...
ke manakah wa ?
Mencari SUCI lagikah?
.
.
.
takkkkk....
mencari kepala paip...
tak caya?
sila lihat gambar seterusnyer
.
.
.




yeaaa..dah jumpa satu...dan...


yeaaa...satu lagi...
tunggu entry selanjutnyer....stay tune...

12 comments:

Hafiz Yusof said...

wahhhh....bak kata org,jauh perjalanan byaknya makanan..hahahaha...next jumpa kepala paip or kepalaaa apa der????

Janggel said...

Hamboi kak tak sabo nak tunggu entry kepala paip akak tu!!! Mementang keje jage ayor!!!!

Anash said...

Hafiz,
haip..komen tak membina langsung...
cishhh!!!
kepala ikan masak kari, ok?


Janggel,

Jaga air kat muka sauk je (intake)..bukan kat kepala paip..
hehehe

DrSinga said...

Ta** udang lah penyedap dalam retis eh petis kuah rojak...


Wa ada banyak itu kepala
Lu mau??!

* gostan balik ..sambung ngomen sbb tak puas ati sebab kena taip word verification .. Wa bencikkkk*

dzuchan said...

kepala paip jonker walk? :-)

Biqque said...

Haha! As always, entry mmg lain dari orang. Makhluk planet mana agaknye anda ini ye...saya sukak!

masMZ said...

wahhhh dah kenyang makan, gambo terus jadi blur!!!! hahahahahahahaaaaa mabokss sipooot ka kak???????

MasZuber said...

bile la dapat jumpe sucisonia nehhhhh.....

Anash said...

DrSinga,
wah..lu supply kepala paip jugak ker? (hehe)
wa pun menci tapi pasrah dgn word verification itu..
taktahu plak ta** udang sedap dlm petis??

Dzuchan,
ya betul....!! wah..tajam juga mata anda eh?


Biqque,
we come in peace earthling ....nanonano...
(mork n mindy...hehe)

masMZ,
kita manade mabok siput masa tuh...
kan? (akak rasa tak ode siput sedut)

MasZuber,
suruh je Ely wat open house lagi..
hahaha
sempena sebelum pindah rumah baru

Ely Hasrul said...

ehhh napa sy xdek komen kt sini???? ke kena delete?? sentap arr cenggini!! hahaha walhal aku yg lupe nk komen lagik nk buat drama.. kakak coco cuma nk bgtau mlm tadik mak dtg umah kakak dia bwk ewel2.. hahaha

Lily Riani said...

tuh pokemon ler.... ehehheheh..... kcc nye entry as usual... lawak... cite nye, masa tangkap gambo dah plan entry cam na nak tulis ke... masa belek gambo kat pc dpt inspirasi ke?

Anash said...

ely,
memang ratu drama..tak komen tapi cepat sentap kata komen kena delete...hahaha
ewel2 disebut ewel-ewel atau eweldua? (almaklum..makan je reti..nyebutnyer???)

Lily,
insirasi idea kuar bila tenung lama-lama gambo tuh kat pc.
Masa tangkap gambo, lum ada idea lagi..hehehe