Thursday, April 19, 2012

CPD Family Outing Ulu Langat (aje)

Salam lembaran sume
Salam satu malaysia
Salam hari raya
err..
.
.
Bersiaran kita di DeLepohChalet, Ulu Langat..

Tanggal 11 April 2012, coti khas sempena pertabalan Agong ke 14, jabatan opis wa buat jenjalan-sesama-insan-sepejabat-disini.
Wa dan kawan wa sampai dulu..diikuti bos wa dan suaminyer.
Yang lenlain lum tiba.
Ada yang sesat ke Pahang (hehe..tipu)
Ada yang masih di KL.
  

 Cuaca cantik

 Lauk sarapan pagi...cantik....dan yummy tauuuu!!!
Sedang syok kunyah nasik lemak...tetiba....

 ...hujannnnnn....
camneh? belum masuk sungai dah basah nih?

Sebahagian staff dan keluarga yang baru hadir.



Sementara menanti hujan reda, kami mulakan acara cari gula-gula dalam kertas yang telah dihancurkan.
(pehal wa baca ayat nih macam....err...sopan aje???)


 Acara duduk lipat kaki...

Acara kanak-kanak dewasa berusia 25 tahun ke atas.
Balut manusia

Nih mangsa wa...
kemas tak wa balut? Siap ikan reben tau!!!
Tapi kalah...
cehhh!!!
Kata juri : mummy tidak cukup muslimah sebab nampak rambut...
huh?



Dah pun reda hujan
sejukkkkkk mata memandang,kan????




 Masa untuk mandi sungai...

Kanak-kanak yang lebih suka...
tapi bapak / mak kanak-kanak lagi terlebih-lebih suka....

Kalau ada pertandingan , mesti ada adiah....


Wa pun dapat jugak.
Mug? layannn....
Cabutan betuah no 3...
layaannnn.....


Potong kek pelangi sempena hapi-birthday to staff yang dilahirkan dalam bulan Jan, Feb, March dan April.

 dan wa bawak balik jambu air ini, sempena....

 ...wa nampak dari kete pokok itu...
Tuan tanah bagi petik, so, wa petik laaa...
heheh
TQ Tuan Tanah yang budiman


Selepas acara mari-bersama-staff-pejabat-di-luar-kawasan-pejabat, wa pun balik ke Shah Alam.
Eh..jabbb..sempat lagi lepak kat Nasi Kandar di Ampang Point ...
join dengan...tau ajelah sapa lagi???
Danny, Janggel, Byya, Maszuber,Lily, adik Lily (Fatin), Adameden,Donariff dan Na with cute Aqillah.
Wa tiba Shah Alam jam 12 tghmalam selepas seronok join jem di federal Highway malam itu.
What a day!!!!
(entry fast-track...hahaha...semput nak susun ayat dan gambo)

5 comments:

Janggel said...

Kekekeke hamboiiiiiioo lilit mami pakai reben! Tak aci!

Mana satu bos kesayangan akak tu? Yg baju perak (silver) tu ke?

DonArif? Bukan la kak! DanArif

Biqque said...

wah! roti klcc! marah ni! wa kat mana masa ni? wa kat manaaaa???

owh...

sorry...

tanah jepun ek?

(jgn baling selipar jepun kat wa plak)

DrSinga said...

Lu celop-celop kaki gak takk..??
kasi buang itu daki-daki kotaraya..

Anash said...

janggel,
ada...kat tepi tuh...bukan baju silver...(ada silver??)
ok DanArif..(alamak..salah lagi?)

Biqque,
buat2 lupa ker ada org tuh mencari munger sakura????
kita cari munger raya aje...

Anash said...

DrSinga
selepas kami cuci debu kota di sungai itu, esoknyer loji rawatan air kena letak dosing klorin lebih nak buang itu daki dlm sungai...
heheh