Wednesday, November 2, 2011

Siri 3 : Puffing Billy (again?)

Atas sambutan luar biasa dari pihak pembaca blog....


Maka entry ini adalah untuk melayan sambutan itu...


kata deme


"tak kan tu aje gamba naik keretapi?"


"mana gambar lain?"


"sejam dok kat palang..sure banyak gamba,kan?"


"wehhh..nih keje..bila nak siap? bos dah tanya nih..."(opss...tak relevent..ok?)








gerabak semasa kosong....







gerabak dah bergerak








salah satu pokok besar










kaki wa...(tali kasut siap ikat kuat-kuat..karang tercicir..tak de sapa le nak patah balik pungut itu kasut...)






lagii...






dan lagiii gambar...






pokok





..dan pokok....




Sebenarnya ..sepanjang perjalanan wa ke Lakeside, wa dok nyanyi lagu nih...








Kookaburra sits in the old gum tree,




Merry, merry king of the bush is he...




Laugh..kookaburra laugh..kookaurra




Gay your life must be...








nih lagu zaman wa tadika nyanyi sesama kawan dan cikgu...




(dan wa suspect yang wa memang ada darah Aussie dalam badan nih...hahahah..perasan!)
Bukan nyanyi kuat-kuat...(jangan bersangka buruk tau..)




slow-slow aje...ala-ala macam berbisik sensorang...











..sambil hayun kaki dengan member dari Thailand...





Wa tak sangka, lagu zaman tadika tuh ekceli mengarah ke negara Australia.....
(London bridge is falling down....falling down...mmmm..tak kena dengan konsep wa di Australia..kan?..)





dan ini isteri kepada kawan wa....




Rata-rata kata wa seiras dengan dia....




aik???




adakah kebetulan atau....????




6 comments:

Janggel said...

OMGGGGG skg baru saya percaya akak memang berdarah Austriaaaa...eh silap Australia!!!! Fakta yg membuktikannya:-

1. Akak pandai nyanyi lagu tu..yg ada gay gay kat hujung tu! Sebijik slng ausie okay!!!

2. Walaupon muka bertutup (pengaruh Fatt) tapi saya nampak memang muka akak seiras dengan wife kawan akak tu!!!!! serius mmg saya kagum.


* oh ada gak kengkawan aku muka pan Asian...

Anash said...

Janggel
sudahhh laaaaa....
mau bagi akak perasan lebih
ceh
(sambil belek idung...)

masMZ said...

wow kak, cam tak caya je walopun setakat membaca bait bait lirik yang akak tulis tapi suara merdu berbisik itu tergiang-giang di telinga saya.... Memang bunyi omputih nyanyik, sebijik macam kapkek sedap yang akak nak buat tu.... Heheheh *errrrrr trauma tak????!!!! Pandai aaa akak nyanyi..... pheeeewittttttt

Dari penilitian saya selain dari fakta2 yang telah dibentangkan oleh enchek Janggel, skin colour (wow tetiber ter'orang' putih!) memang nampak cam adik beradik larr kak... sama aaaa putih hrrhhrhrrh... Sama tak tipoooo...

Janggel said...

Kannn kannnn, macamana pulak boleh tak pasan pasal skin tone ni.... Haishhhh kompom la ni.

masMZ said...

kannnnnnnnnnnnnnnnn...... sama kannnnnnnnnnnnnnnnn

Anash said...

MazMZ:
haiya..wat akak perasan lagi tinggi wooo...
adui...kapkek ditanya? adui again..
memang trauma...hehe
Janggel:
kena cek DNA ...
tona kulit tuh sama sebab cuaca sana sejuk-sejuk nyaman gitu...akak tidak secerah mereka le...tuh gambar diphotoshopkan kot,hahahah