Thursday, September 26, 2013

Di Ambang Kenduri Kawen Kawan Blogger

takala entry ini dibuat
wa yakin
kedua dua pihak sedang 
sibuk sana sini
demi kenduri walimatul urus
pada 27 September, 28 September dan 29 September
tahun ini

sapakah mereka?
apa istimewanya mereka berdua
sehingga wa nak buat entry cenggini?

lawa ker? (ehem..ehem...) venue : Tasik Kenyir, Terengganu
Gini citernya...

5 Februari 2012
kali pertama wa bertentang mata dengan gadis ini
kali pertama wa tumpang naik kereta beliau dari Melaka ke Johor Bahru
gara-gara kami kami kami kali pertama bercuti bersama ke Singapura..
ketika ini beliau 'single' 

itu gambar kami kali pertama berjumpa

dan 
8 Jun 2013
gambar kami dengan posisi yang sama
ketika ini
beliau tidak 'single' lagi


seee....the seri of perantin already shineee!!!
manakala
seorang pihak lagi
wa pertama bertentang mata
adalah di dalam perjumpaan 
blogger blogger otai  ini
di Bangsar, Kuala Lumpur
pada 23 Mac 2012
(wa bukan blogger otai-cuma datang berjumpa mereka)

cer cari..mana satu pihak lelaki itu...
masa nih wa baru balik dari pejabat
datang lewat
sempat makan
leh baca di SINI
dari sini, wa tahu yang DanArif bekerja sama cam wa
wahhh!!! ada geng nak borak sebab sama bidang
*lempar scale rule jauh jauh*


rasa cam nak lempang je diri sendrri sebab gedik...hahah
sepanjang mereka berkenalan kenal hati budi masing masing
adalah sepanjang kami kami kami kami kami kami bercuti bersama
samada di Taiping atau di Pulau Redang
mahupun pegi berbuka puasa di Midvally, KL


lagi satu aksi wa yang...agak gedik...ishhh...

betul kata pepatah
Ikan di laut

Asam di darat

mereka bertemu akhirnya

Ini adalah gambar yang pada mula kami-kami bahan kan 
untuk menjadikan mereka berdua bersama

*masa nih malu malu kucing*



dan pabila gambar ini diambil
mereka mula nebes kerana kenduri lagi beberapa bulan hampir tiba
*aummmm....*


from all of our hearts in Travelholicawsome
we hope
your marriage will sustain till Jannah

We never know 
the reason why we cross-path with other strangers 
which may turn out to be
your buddies?
your enemies?
*mintak dijauhkanlah*
or
your soulmates?


Akak ucapkan
selamat melayari bahtera kehidupan berkeluarga   

as for me
keep searching and searching

Selamat Menjadi Pengantin Baru
DanArif dan Maszuber

I am happy...really happy for both of you..

*bila dengar lagu Ainan Tasneem - Aku Suka Dia...sure teringat deme berdua*

AturanNya sangat halus
ditakdirkan jodoh mereka berdua 
melalui kenalan dunia alam maya
mereka berjumpa di dunia nyata
-Alhamdullilah-
oh ya..Blog Maszuber adalah INI
manakala Blog DanArif adalah INI

mereka saling lengkap melengkapi
it is a true fact

wa?
terus sengeh ...sebab ??
life is too short to sad
so
be happy!!!


PS: nih bukan entry sedih tau!!! ini  adalah entry gembira...
sebab wa gembira untuk mereka berdua


28 comments:

Janggel / Rain said...

Gitew!

Happy besday eh silap
Selamat Pengantin Baru buat kalian berdua!!! Semuga dilimpahi rahmat dan kekal ke Jannah.
Amin!!!!!

Jari Manis said...

Selamat pengantin baru buat Maz Zubir dan Dan Arif..kalau dah jodoh kan..mesti plbagai cara jumpanya

buatka Anash..In sHaa Allah..nanti turn Kak Anash pualk...sbb nasib kita sama..so enjoy our life ye dok...JM doakan yg terbaik jugak buat akak..Aminnnn

MasZuber said...

kak anashhhhhh......

terima kasih banyak-banyak akak...

taching tauuuuuu baca entry ni!!!

saya harap persahabatan kita kekal sampai selamanya kak..sob sob

memang gambor berdua pakai baju merah tu berhantu. Semuanya bermula dari situ!!!!

terima kasih kepada semua TravelholicAwesome sebab kacau-kacau korang telah menjadi smpai kitorang ke jinjang pelamin haaaaaaaa... oh maiiiii heart them allllll

Biqque said...

its ok akak, i feel ya...searching for the one is truly a lifetime process that we have to endure...insyaAllah, Allah telah menetapkan segalanya utk hamba2nya termasuk la kita semua...

selamat pengantin baru to mas n dan! :) muah!

Dr Singa said...

ha ah

gedik


lempang


.

hahhaaaahaaa

CiKPuaNLawA said...

chumell gambar akak yg last tu.... hehehee...

Chawanna Na said...

Saya doakan jgk mas & dan arif, moga bahagia sampai jannah, insya Allah, dan utk akak, apa pun akak tetap best, jodoh ptemuan di tangan tuhan, mudah-mudahan akak dpt tan sree yg sesuai dgn akak, senang saya nak tumpang sikit2 hehehe..ameen :D

syieda said...

Comel je saya nampak akak pakai payung tu..suwiiittt je..
Hehehhe

Emy Tak Kecik said...

ujung2 je ada tacing cikit hehe..

akak...akak...up la entry cmne pon tetap lawak hehe

Don't Afraid to Try said...

kak anash,

walaupun ini blog akak, sy nk wish selamat pengantin baru utk dan arif + mas..sweet sgt dorg..

ape2pun sy ucapkan semoga akak tetap bahagia di hari2 mendatang..Allah mahukan yang terbaik utk hambanya ini..Be strong n stay happy2..luv u so much kak anash..

masMZ KaKiJaLaN said...

tak sabar muka kuar dalam video kawen nanti.... lalalalaa

akak,
saya doakan satu hari nanti, bas tu datang berenti betul2 depan akak :)

AjlaA said...

Tahniah and selamat pengantin baru kak Masuber and DanArif

Suka entry kak Anash. Didoakan yang terbaik untuk semua. Di dunia dan akhirat. Amin

Time Traveller said...

Di ucapkan selamat pengantin baru untuk Mas and Dan Arif.. moga kecerian dan kebahgian itu berkekalan hingga ke syurga.. :D

keep searching..insyallah ada tu.. :D sy doakan untuk akak :D chaiiyyookk..!!!

Dinas Aldi said...

Selamat pengantin baru buat mereka berdua, semoga bahagia berkekalan hingga ke Jannah, amin :)

Keep searching & searching, dik Anash. Akak will pray for you! *tetiba spiking landen*

Anash said...

Janggel,
happy birthday to you too!!!!

Amin
May they live happy ever after
(dah macam hujung citer omputih fairy tales....)

JM,
thanks for the doa. Jangan putus asa
teruskan mencari juga
Harap JM jua dapat mr right nanti..

Anash said...

Mrs Dan,
kami kacau korang berdua dengan senduk ker?

hehehe

akak suka la spell mak esah menjadi

hahahah

love you back! muahhh!!!


Biqque,
that's the risk to be face for
but again...life to short to unhappy
so...akak no problem with that!!

*group hugs*

Anash said...

DrSinga,
huit! lempang manja sket bole tak?
sakit tau!!!


hahahaha

Anash said...

CiKPuaNLawA,

hahaha
tamau join lempang dengan DrSinga?


Anash said...

ChawanNa,
Tansree???
wow!!!!
(ade ker set set tansree baca blog?)

thanks Na for the wish and korang pun among the best group I ever came across...

lots of hugs coming soon



syieda,
sapa comel lebih?
akak ker
payung?

hehehe
thanks

Anash said...

EmyTakKecik,

akak nih pak lawak kot?
hehehe
semoga terhibur

thanks sebab gigih baca blog akak


Datt,

thank you for the wish
Tiada perlu di risaukan sangat dalam dunia nih...ujian semata mata untuk bekalan di akhirat kelak

be yourself
be cool
be rehda

love you back dik!

Anash said...

masMZ,
bila masa akak beli tiket bas?
beli tiket kapalterbang ada laaa...
hahaha
yeay video kita dah ditayangkan
hehehe

amin .....


AjlaA,

terima kasih dik
biasa je kalau idea kuar mencurah

ada kalanya mood tak de
tak jadi jugak
aminnnn

Anash said...

TTB,
thanks dik for the doa and wishes
akak pun berharap semua orang yang akak suka bahagia di dunia, berjaya di akhirat.

and for you too....search for dear true soulmate...jalan tetap jalan nengok donia...hehehe

*eh ada nak kirim poskad?*
(telan roti jalan laju laju)




Kak Dinas,

thanks kak for the pray and hope for me.
I will do the best in searching for my own good...
hambek ...terus speaking landen..
hahah
same goes to you too kak!!!

Time Traveller said...

boleh jugak nak kim psokad kat akak.. sebab koleksi pun mcm tak bagus kalau di simpan begitu.. nak dari negara mana? Zimbabwe? South Africa? Dubai? Mauritius? Qatar?

Anash said...

TTB,
SEMUA...bole?
hahahahah
akak seorang yang tamak!!!

iya

(buruk perangai-jangan diikuti)

gadisBunga™ said...

sengal la kak anash ni. berderai air mata wa lepas abis baca entry nih! hahahaha!!!!!

Anash said...

gB,
heheh
kan akak dah kata
blog nih sengal
sama cam tuan dia

hahahah

Time Traveller said...

Oh boleh jer.. nanti send lagi poskad kat akak anash.. biar penuh kat meja opis tu hehehe :P

Anash said...

TTB,
yeayyyy!!!!!!!

(bayangkan akak buat lompat bintang tapi versi orang tua)


adeh
sakit pala lutut

thanks!!