Thursday, August 15, 2013

Di ambang 30an

Salam sume
makan sekut raya lagi ker?
atau tengah nak abiskan belen belen biskut hamper?
wa? tengah abiskan belen tuna mayonnaise dengan roti
iya
budget raya tahun nih masuk acara balapan...lari berganti-ganti
so..lagi 10 hari gaji nak masuk
maka
sila la sibukan diri cari rumah yang  bakal buat open house
nak pi makan free...hahaha


.....me with straight face...

entry nih dibuat
adalah kerana esok
wa bakal beli kete four series
(BMW?)
tak la...

yang sebenarnya
wa bakal melangkah alam four series
err..
tak paham?
jab...

recap kembali 

Pada Raya ke 3, wa didatangi oleh seorang pemuda
yang hensem
lalu memberi wa sejambak bunga
wa tersengeh
sebab
pemuda itu berkata
"Happy Birthday Mak Teh!!! Nah bunga!!"

hahahahaa...
tak pernah mimpikan dapat bunga time kutip sampah,ok? 


abaikan cara wa berdiri..sangat gedik..tak sedar pakai kain batik bukan gaun?
iya
mereka ini semua anak buah wa
sebenarnya 10 hb Ogos adalah hari jadi Sofiyyah ..yang paling kecik dalam gamba nih
kira birthday girls dapat bunga pada hari itu
*thanks to my sister-in-law and family*

wa sebenarnya memang tengah kemas kutip sampah depan rumah
walaupun hari raya
wa tetap dengan style-indon-look
supaya bebudak taman datang raya..tak de la sanggup beratur mintak duit raya kat wa...
logik, bukan..?


malam itu
acara potong kek
kami bertiga adalah Leo-rian
manakala si kakak hanya interframe nak bergambar sama...

sempoi..dengan burger..dengan pizza
kami makan malam


Sofiyyah...happy 8th year dear...
May you grow wiser and be a good muslimah



"nak potong kek dengan mak teh la pulak"
"ok..ok...tapi birthday mak teh lambat lagi...birthday mak sofia kan dah dekat?"
"..nak dengan mak teh jugak..."
"ok...jommmm..."

comel tak Sofiyyah???
sama tak macam muka wa? 
waktu wa semuda 3 tahun?



1976
wa paling muda 
di kalangan mereka 
dan.


2013
wa paling tidak muda
di kalangan mereka


usia menginjak
dari muda ke tidak muda
dari warna hijau
bertukar ke merah

perangai tak baik
bertukar ke lebih baik
alangkah bagusnya




iya..wa bakal bukan usia 30an

dan pabila wa membuat entry ini...
kawan opis wa kehilangan ayahanda tersayang pagi tadi, pada 15 Ogos 2013
dan 
seorang lagi kawan opis wa sedang menunggu ayahnya di bilik pembedahan
dan
pabila detik 16 Ogos 2013 tiba...wa akan pasti teringat kejadian 2012....
perasaan wa selalu tak keruan bila tarikh ini tiba
bercampur baur antara suka-duka, gelak-tangis, sedih-gembira
semuanya ada...

kematian ada di mana mana
malahan kematian yang ramai sekarang pun telah berlaku di Mesir sekarang
*I hate war*
*Al-Fatihah*
.
.
.
.
.

psss...psss... 
ada sapa-sapa ker nak bagi adiah kat wa???
hahaha..buruk perangai!!!
*I love peace*
....just joking...having all of you been my readers is a gift for me..enuf saying .... 



38 comments:

Azra said...

Happy bday kak coco ... remember, life begins at forty ^__^ ... have a good year ahead!!

DJ said...

Happy Birthday kak...saya pun next month nak tukar series jugak...tak sabar nak buat post psl tukar series ni..hehehe nak kata sedih tak sgt, excited pun tak....age is just a number kan?gitu...hehehe

p/s-dah lama follow blog akak, br terhegeh2 nak mengomen... =D

dzuchan said...

happy birthday akak... i pun nak menyambut birthday jugak tak lama lagi (promote birthday)
sambutlah series baru umur anda dengan awesome dan gorjes sekali (dalam semua pekara: iman, kerjaya, kesihatan, kegembiraan)..ewah

have a blast !!!


Supermeng Malaya said...

happy birthday. many happy returns...

jarimanis said...

Allah selamatkan kamu..Allah selamatkan Kamu...Allah selamat kan kamu Kak Anah..Allah selamatkan kamu..(waktu baca ni dalam nada nyanyi tau)

Selamat Hari Lahir Kak Anash...40ty tu still young akak..lagi pun..still nampak muda dan sweet yg penting mesti sentiasa ceria tau..

Nak hadiah..meh JM nk bagi..MUaacchhhh!!!!

AjlaA said...

Kak Coco, happy birthday!
may ALLAH bless u always~

Biqque said...

happy bday akak, i lap u!

don't worry...u'll stay young at heart with #TravelholicAwesome around u :)

PM said...

happy birthday kak, panjang umur, murah rezeki dan happy sokmo :)

Janggel / Rain said...

Gitewww entry besday katanya!

HAPPY BIRTHDAY KAK ANASH A.K.A TANSREE PADUKA COCO!

Semoga hidup akak bertambah ceria ditemani kami semua!

Dr Singa said...

Happy Birthday Akak!!
hhhahahaaa... sila lempang wa..

chopp..
adakah arwah yang kita bincangkan semalam?
Al-Fatihah..

Don't Afraid to Try said...

dear kak anash...

happy birthday...semoga ALLAH sentiasa merahmati anda..

age is just a number..yg pntg hati kene selalu muda n igt ALLAH sentiasa..

luv u kak...

mrs.smile said...

Happy Birthday Kak Anash! moga akak sentiasa dalam rahmat-Nya dan sentiasa ceria!!

Nak hadiah?? tunggu tau nanti MS poskan :)

Kay said...

selamat hari lahir kak... awet muda je!

Mie said...

HB Anash...
Masih cun lagi tu...


yayanrahman said...

happy birthday sis!

SheLa^^ZuL said...

happy birthday my sister..
semoga panjang umur, murah rezeki & dipertemukan dgn pasangan sejati...Amin...

Time Traveller said...

Happy Birthday Kak Anash..
Ceria selalu.. senyuman membuat mereka yg lain tersenyum..
Apa pun saya doakan Kak Anash di berkati di dalamkehidupan dan di murahkan rezeki.. dan taufik hidayah Nya selalu mengiringi kak anash di mana jua aminnn

masMZ KaKiJaLaN said...

Selamat hari ulangtahun kelahiran kak Anash..... Saya nak kek burpday..... hahahahahaha..... asyik nengok gambo kek jerrrr..... mehhhhh nak gakkkkkk :D

Anash said...

azra,
thanks for the first wish comment!!!
yeap..indeed..true..hehe
Thanks again!!! Salam Aidilfitri


Anash said...

DJ,
tukar series jugak?
sila buat entry tuh!!!hahha
lahaiii...komen ajela..
akak lagi suka dan sudi balas...
Thanks for the wish.
and thanks for follow blog ntah apa-apa nih..heheheh

Salam Aidilfitri

Anash said...

dzuchan,
kebabom!!! (kata blast?)

meh sini akak ucapkan Happy Be Earlier Birthday dari akak

suspen tak nak injak usia setahun tua?

Thanks for all wishes!!!!
Salam Aidilfitri

Anash said...

Supermeng Malaya,
thanks bro!! you too have a great holidays here and there (komen berbaur jeles nih..hehe)

Anash said...

jarimanis,
dalam blog nih sume gambo akak nampak muda..cer cuba jumpa luar...hahaah...

*tengah bayangkan JM nyanyi lagu tuh di atas pentas, disaksikan ribuan penonton siap buat human wave*

Anyway..thanks for the 'lagu birthday' dan wishes...

mana adiah??? dalam peti surat ker???

Salam Aidilfitri

Anash said...

AjlaA,
Thanks dik!!
you too..have a best day of Raya ever!!

Salam Aidilfitri

Anash said...

Biqque,
lap u back
*pegang towel jenama 'good morning'*

when been in Travelholicawsome...automatically forgot the actual age of mine...
believe me...heheh

Anash said...

PM,
Thanks for all the wishes!!!
May the same goes back to you too
Salam Aidilfitri

Anash said...

Janggel,
belum entry birthday lagi
tunggu!!!hahaha

aik? bilamasa plak ada title PADUKA?

iya..akak sentiasa rasa muda bila dgn korang
*pegang kepala lutut*

Thanksss

Salam Aidilfitri

Anash said...

DrSinga,
akak???
ciskek betul!!!
haha
*tak jadi lempang..eh..mkn lempeng pun sedap,kan?*

Thanks !!!!!
bila nak date ntah?

Anash said...

Datt,
thanks for the wishes!!!
yes..luv you back
and yeap...life is too short to grumble
therefore...enjoy!!!

Salam Aidilfitri

Anash said...

MS,
nak pos adiah?
wow..bestnyer...*terus terjah pejabat pos..eh..silap..peti surat..*
hehehe-tak yah la susah-susah...

Thanks for all doa...
Salam Aidilfitri

Anash said...

Kay,
terima kasih dik...
awet muda bila bergambo
heheh

Salam Aidilfitri

Anash said...

Mie,
err...cun???
err.... (malu tetiba??)
hahah..gedik..
Thanks for the wish!!!

er...(masih termalu-malu)
hahah *poyo*

Salam Aidilfitri

Anash said...

yayanrahman,
Thanks sis!
Have a great day
Salam Aidilfitri

Anash said...

ShelZul,
semuanya akak nak aminkan tapi Aminnnnnnnnnnnnnnnn paling panjang yang wish hujung sekali
hahaha

Thanks dik!!!!

Anash said...

TTB,
terima kasih atas semua doa doa tuh...
sama jua doa ditujukan buat adik TTB yang baik hati...
*ayat bodek sebab nak poskad lagi..bole?..heheh..*

Salam Aidilfitri

Anash said...

Masmz,
thank you..thank you..
kek?
nantikan kemunculannyer
hehehe
sabo ehhhh

Time Traveller said...

ayat bodek sebab nak poskad lagi???
boleh tak de hal.. nanti ke brunei kita send poskad lagi.. huhuuu..

doa bagi akak anash sihat .. insyallah boleh buat roti jala masa open house nanti hehehehe.. aminnn

Anash said...

TTB,
haiss...roti jala lagi?
komen merata...tu jugak yg disebut?

iya..
akak nak poskad
hahaahah


Thanks for the doa

again? roti jala???
*selak resepi buat kuih badak berendam*