Monday, August 26, 2013

Hari Jadi Wa 2013

"Balik kampung tak esok?" 
"Huh? ada apa? oooo..anta rombongan tunang...tak kot..nape?"
"La..tak nak balik? baik balik esok!!!.."
"sebab?"
"sebab Busu dah tempah kek dua bijik...satu untuk hantaran tunang, satu untuk arijadi 
...tunggu nak nulis nama je atas kek nih! 
jadi...SILA BALIK!!!!"
*perbulan tepon antara wa dan mak saudara wa*


nih putik buah manggis..sekian laporan dari halaman pertanian...

hahahaha....
garang tak mak saudara wa???
hehehe..
(apparently, she's a nice lady)

kena paksa baru la nak balik kampung...
teruk tul perangai wa
terus wa tepon mak kata jumpa nanti di kampung...
heran mak wa dibuatnya
hehehe...

17 Ogos 2013
wa tenung sambil sengeh bila nengok kek nih
selepas selamat sampai rumah mak Lang
dan selepas keluarga keluarga lain pun tiba



iya..itu nama panggilan wa sejak zaman kanak-kanak
dan kekal dipanggil sekarang sebagai "Auntie Nana" atau "Grandma Nana"
(omputih le sangat ko nih?? perasannnn)


"haaiii..dah nak terima menantu pun rupanyer"-bisik hati pak busu wa
iya.
rombongan bertunang sepupu wa
yang sekarang berada di Tawau, posting di sana
manakala tunang pula
bakal abiskan belajar 

jom...kaum hawa bergambar
sebenarnya wa masa nih memang rasa malu, (seriusly)
tapi
wa pasrah sebab dirai beriya-iya



dikelilingi sepupu, pak saudara, abang dan suami sepupu
nih je yang datang dan bergamba
layan ajelaaa....

selepas makan kek
kami semua bergerak ke rumah pihak perempuan

bakal sepupu wa
comel sweet je muka
bakal dokte 
*senang tak mintak MC nanti ?* 


selepas makan tengahari di rumah pihak perempuan
kami disajikan ini
BUKAN cendol
dipanggil Boyot.
Tatau kenapa ...mungkin sebab yang cipta minuman nih boyot-looked???
(macam cendol cuma isi cendol ditukar dengan macam agar-agar aje rasanya? eh..entah la...)
manis
(terus minum air mineral tanpa was was) 

disebabkan bertunang dalam bulan Syawal
maka
salah satu hantaran pihak perempuan balas
adalah balang berisi kuih raya...
ok
tamat citer wa potong kek di kampung

next


Pada 25 Ogos 2013
bertempat di sini

kegigihan wa menghangkut segala props 
dari almari-bersawang-pemalas-nak-lap
wa basuh  
untuk membawa nya ke taman ini
bagi menjayakan pre-wed photo shoot
untuk...

sepasang bakal pengantin


di sini
permandangan nyer cantik sangat
terasa cam di luar negara
tak perlu visa
tak perlu paspot
dan tak perlu pertukaran matawang asing

dan juga berbekalkan ini
hasil dari pihak yang wa ode 


kami kami kami kami rai diri kami kami 
yang lahir dalam bulan Ogos

kami kami = Cawan, John, Byya dan wa
Aqillah sebagai model sahaja
heheh
apa kami buat di taman ini?
boleh terjah di BIQQUE's BLOG
dan juga bakal perantin's blog iaitu MASZUBER's BLOG

entry wa tentang "the making of pre-wed's photoshoot"
dan 
riang-raya-ria-tengah-panas-tengah-taman
oleh ahli-ahli Travelholicawsome
akan ke udara selepas entry ini
('ke udara'??? ayat langsung tak melambangkan bangsa..)


iya
tu mak wa dengan anak sepupu, merangkap cucu buat mak wa
beza umur yang ketara
tapi masih bole kongsi buaian bersama

pabila ada hasil
juga kami kongsi bersama


sila baca secara sengetkan kepala anda...hahahah

iya
walaupun wa jual serai sahaja 
namun wa 
dapat 'tanda ingatan' dari pembeli serai
kerana pembeli serai wa yang tegar ini jua ingin kongsi sesuatu untuk wa
*thank you!!!*


pun sama..sila sengetkan kepala anda...(nape gambo sume senget...atau wa yang senget?)hehehe
Tahun lepas
harijadi wa kongsi  
dengan tarikh perginya staff wa ke alam baru
wa sebak
sedih terkilan tak sempat jumpa beliau

Tahun nih
harijadi wa juga kongsi
dengan tarikh perjumpaan keluarga kawan wa yang sekian lama mereka tak berkumpul sama
wa juga sebak dan terharu
pabila baca sms beliau...
dan semestinya wa tumpang gembira untuk beliau sekeluarga


You still have a long way to go
and when it's dark
and your 'streetlights' are off
there's still a light
come shine for you
just search for it
I believe in Allah


Hari Jadi wa tahun ini
wa rasa ada kelainan
mungkin faktor usia

Terima kasih dengan kecanggihan FB, (dan lu pun letak tarikh lahir di situ)
maka banyak la jua ucapan, doa, ingatan diberi kan
melalui FB, Tweeter, Instagram mahupun sms 

dan panggilan tepon di pejabat pula masuk
pabila pihak IT pejabat hantar email senarai para staff yang sambut hari jadi bulan Ogos

16 Ogos 2013, wa sebenarnya lebih sibuk pegang tepon dan henpon
berbanding pegang mouse dan pen
hehehe


kepada yang telah bagi hadiah, belanja makan,
wa sangat hargai
kepada yang telah luangkan masa membaca blog dan beri komen ucapan
wa cukup hargainya

kepada mereka yang selama ini
kongsi rahsia, kongsi pengalaman, kongsi masalah, kongsi gembira dan kongsi masa
wa amat hargainya 

From bottom of my humble heart
BIG THANK YOU TO ALL

(sambil perasan tengah dok pegang microphone berdiri kat rostrum)
 *lambai persis Ratu England kepada semua*

when you willing to share, you actually willing to give

dan satu lagi, dapat dari FB:
I learned to give not because I have many
but
I know how it feels to have nothing
*Wisdom Quotes*

ok
sapa nak kongsi sekut raya?
meh datang sini
meh...
hehehehe



22 comments:

masMZ KaKiJaLaN said...

alhamdulillah... sedapnya.... erkpppp

Janggel / Rain said...

Gitew
Satu lagi entry berbaur retis kekekek
Huntungla

Dinas Aldi said...

Dik Anash, hepi besday akak ucapkan. Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, dikurniakan kesihatan yg baik serta semoga sentiasa berada dalam rahmatNya.

Suka tengok kek besday tu, terasa2 di dalam mulut nih Nana, ehkehkeh..

Miss you, dik :)

Anash said...

masMZ,
sedap lagi dapat naik kete baruuu
weeeeeeeeeeeee......


hahahaha

Anash said...

Janggel,
well....(pegang bahu sendiri..kaki lentik ke langit)..
betul ke retis berdiri cenggitu?

Anash said...

K Dinas,
hahahaha...
thanks akak for the wishessss
heheh
kelakar plak bila akak taip "nana" tu

miss you back!!!!
jgn stop blogging pleaseee

Henry Fox said...

Gitew
Satu lagi entry berbaur retis kekekek
Huntungla

hahahah copy paste ayat janggel. kekeke

Anash said...

John,
hamboiiii!!!
mana aci kopipes komen...

cis cissss

Time Traveller said...

Walau hari tu dah wish Kak Anash.. tapi nak wish lagi .. Happy Birthday Kak Anash..

Baca macam terharu pun ada.. pape pun senyum la selalu yer.. :D

Picture last tu kuih raya je ek.. xde roti jala? hahahaa :P

Anash said...

TTB,
ok ok..udah la byk sgt wish...
err..nak bagi kete toyota wish pun..akak sudi terima

iya..akak sentiasa senyum...
kalau akak masam muka...sgt hodoh..
hahaah...

roti jala lagi????
adehh!!!!!
*tepuk dahi*

Time Traveller said...

Toyota Wish?? itu untuk yg dah berkeluarga.. macam akak ni pakai swift ok la.. baru bergaya :D

masam muka.. makan la kuih seri muka hahahah..

Roti jala dah xde.. ( tau tiada harapan pun ) kuih atas meja tu pun jadi lah.. so nak beraya mana ni?

Anash said...

TTB,
swift? wow...tak kot...
(pegang erat kunci pagar rumah)

mana seri muka? sila belikan utk akak singgit

sila datang shah alam..pi opis kat sini...sambil mkn biskut raya,sambil tolong akak buat kije
bole kan?

Milan Imran said...

Sweet sanggat...

Kak tekan R for reply and

leher saya terteleng..nak minta minyak urut plzzz....hehehehe

mrs.smile said...

Kak Anash hepi besday! ms doakan akak bahagia didunia mahupun akhirat *hugs ketat-ketat!!

macam-macam rasa ada baca entry ni, suka sedih terharu semua ada :))

Anash said...

milan imran,
sapa sweet?
akak? iya thank you

minyak masak ade la
nak?

Anash said...

MS,
thanks!!!
*ketatnyer hug tadi*
(oksigen..mana..mana..)

entry berbaur mixed emo...

heheh

Time Traveller said...

apa kene mngena swift suzuki dgn kunci rumah??? :P

Beli kan?? hehehe... xpe la..susah jer..:P

tolong wat kerje??? tolong tgk boleh la sambil makan kuih kat meja sana tu hehehe..

Dr Singa said...

Wa miss yu la Nana....

Meh ahh datang ambik MC..

Anash said...

TTB,
kedua duanya ada kunci
hehe

akak suruh belikan kuih seri muka utk akak
bukan akak akan belikan utk TTB

tolong tengok je?ok takpe

Anash said...

DrSinga
wa pun missing u

huhu

what? leh ambik MC?
yahoooo
(terus sihat?)
hahah

Bintang Kecil Shoppe said...

happy birthday my sister...
we love you....
sedey x dpt nak join celebration besday akk..
**ada plan tak nak g beraya umah busu pian?..kalau ada,inform..hihihi...

Anash said...

Bintang Kecil Shoppe,
thank you my dear sister
thank again
tak pe
lenlain kali kita wat

*belum ada plan sbb busu pian kata nak tunggu 'henlish' garden siap, baru panggil ..barbeque katanya???*