Sunday, August 4, 2013

Majlis Berbuka Puasa Anjuran Pihak Pejabat

Jom nengok plak aktiviti pihak pejabat wa anjurkan
sempena menyambut bulan Ramadhan
Sehari sebelum berpuasa
9 Julai 2013-pi dengar ceramah 
di perkarangan kawasan pejabat


wa duduk agak jauh dari pentas
maka dapat nengok layar putih nih ajelah
dengan bercita cita nak bergambo dgn beliau


tapi macam payah sangat
berpusu pusu peminat beliau nak bergambar sama
mmm...mana wa nak nyelitkan diri nih?
memang tak de peluang langsung...
maka...

wa bergambo dgn artis ini
artis ker?
diapit oleh penyanyi nasyid 
dan berdiri sebelah emcee of the day ketika itu
hahah..hambek korang...nak sangat masuk dlm blog ini
glamer le pas nih,kan???
*piz, sam dan fidi..sila like blog akak...cepat!!!*
hahahaah

ops...jangan lebih ketawa...bulan Puasa masih ada lagi nih
* sambil tundukkan pandangan terhadap juadah berbuka posa di bazar ramadhan*

Next..pada 25 Julai 2013 
sehari sebelum kami bercuti Nuzul Quran
wa ke sini


berbuka puasa bersama sama para pelajar dari sekolah agama
dan sebahagian daripada ibu-ibu tunggal
dan anak anak yatim 
di kawasan Ulu Langat


solat magrib dulu jom
pastu

baru la makan nasik arab
best weh!!!
semangat wa abiskan nasi nih



dan majlis berbuka puasa anjuran pejabat untuk tahun ini
diakhiri dengan

pada 31 Julai 2013.
penceramah jemputan pada kali ini tidak perlu diperkenalkan
kerana telah dikenali ramai
dan wa memang suka dengar celoteh beliau
yang santai
yang bersahaja
dan 
kadangkala
ada sengal nyer
heheheh...


persembahan nasyid dari rumah anak yatim limpahan kasih

menu?


nasik putih berlauk
tapi wa makan mee hoon berulang tambah
*sedap plak mee hoon goreng tuh* 

lagi sekali
mereka mereka yang suka bergambo
hehehe....


begitula wa abiskan masa dengan event di pejabat
dapat makan free



ada lagi 4 hari untuk berpuasa
ada 4 hari lagi wa kena cari kasut raya
sebab kasut yang sedia ada dah nazak
kerrr....guna selipa jepun?

situsasi sekarang : wa sedang memerah tenaga dan keringat 
dengan mak wa
mencabut serai
dan memetik daun limau purut
dan mencari daun kunyit
serta memetik belimbing buluh
dan memotong kayu api
semata-mata tunaikan
permintaan dari mereka-mereka yang
meng ode serai tahun ini
*dah macam pasar tani pulak bunyi nyer?*

ok ...chaw....
(siap-siap pasang ubat nyamuk)

oh ya..sempat dengar kuliah subuh via TV3
*jaga lidah jangan sakiti hati teman*
*jaga hati jangan bersangka buruk kepada teman*
*tulus & ikhlas mengasihinya susah & senang sihat & sakit*
peringatan pada diri sendiri



10 comments:

Milan Imran said...

mana nak klik ni....

tulis sudah..

I like...

I like...

I like 1000x..hihihi

Dinas Aldi said...

Dalam banyak2 gambaq yg best di atas, akak paling suka gambaq pelita tu..tah kenapa menyentuh perasaan..krik krik..krik..

jarimanis said...

Kak Anash...raya dah dekat. So JM nak ambil kesempatan ni untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aildil Fitri Maaf Zahir dan Batin, sepanjang perkenalan..dengan hati tulus ikhlas..jika terdapat komen2 yg mengguris hati tanpa JM sedar, JM mohon maaf yer..Love u muaahhh :-)

Janggel / Rain said...

Mana gambo bihun gorengnya?

Anash said...

milan imran,
nama???hamboiiii..italy sangat
heheh
tak cukup tuh ..baru 1000 kali like
akak nak lagi byk!! hahah

Anash said...

k dinas,
tuh bunyi engsel pintu mana yg bunyi?

hehe

syahdu ker?

sama la kat sini...

Anash said...

jarimanis,
akak pun
salam kemaafan dipohon
kot la ayat akak tak kena gaya
jm pun jgn serik plak dgn akak
akak nih sebenarnya pendiam...
betulll
tak caya..tak pe

selamat hari raya jm

Anash said...

Janggel,
dah abis..tak sempat nak snap gambo
heheh

Don't Afraid to Try said...

kak anash,

mntk maaf sebab lmbt wish selamat hr raya..

bile baca blog akak mesti rase timbul keinsafan..mesti rasa tersentuh..

ape2pun terima kasih akak sbb sering mengingatkan...

nice to know u...

Anash said...

Datt,
no problem wish lambat
raya sebulan? kan?
eh..tak?
hehe

blog akak nih kena ada sket bahasa 'insafkan diri sendiri'
sebab akak selalu lupa diri
kiki...
nice knowing you too!!!!