Wednesday, August 21, 2013

16 Ogos 2013 -Pi Raya Rumah Cikgu

tajuk sempoi
tarikh di mana wa pegi 'open house' rumah cikgu
cikgu sekolah lama?
takkkk....


heheh...
malu-malu berbaur terharu 
bila wa balas sms di kala ini

entry ini bakal menampilkan 
muka-muka opismate wa
yang gigih berposing
sana sini
tetap bersedia
pabila lensa komputer kamera wa ditala
ke muka mereka

Jam 7.00 malam
kami kami selamat tiba
di rumah cikgu
selepas sesat berpusing
mencari rumah 


kan dah kata
beratur sebab nak makan kambeng golek
pun sempat bergambo

Peringatan untuk pembaca blog : 
entry kali ini men-tengah-kan banyak aksi gambo muka kami kami
berbanding kepada juadah makanan
heheheheh

  

suasana di ambang waktu Magrib

close up of the rolling lamb
(rolling? golek? lamb? kambeng?..belasah ...)
*tepuk dahi sendiri*

sedap weh!
lembut!!!!!
terasa semua rempah ratus
dan tak hamis
pehhhh....



"korangggg...tengok sini..."


ini adalah kumpulan koir opis 
dahulu mereka dibawah latihan cikgu siti hajar
masih mantap vokal mereka
walaupun cikgu tiada mengajar lagi bersama mereka


wa mana bole tak bergambo bersama,kan?
wa BUKAN ahli koir
BUKAN
(sambil minum air asam jawa...)


mem bos besar pun ada
beliau datang bersama cucu dan anak perempuan nya
jom bergambo jom


eh..
ehh...
tuuu...
tuuuuu...
spotted an artist family 
jom ajak bergambo jom...



dan juga husbandnya
kami tak lepas peluang
bergambo lagi?


see...
wa pun sama join???
*aduii..nih ikut perangai sapa laaa dok gambo sakan nih????*

Syarifah Shahira seorang yang sporting dan selamba
sempat wa berborak sedikit dengan beliau
tiada kekwat..tiada sombong
seolah-olah dia kenal wa lama...
siap tanya nak ke dia nyanyikan lagu "happy birthday" utk wa
bila diberitahu tentang hari tua wa 
*sambil kuis kuis hujung jari di tepi meja*
I is malu...
hehehehehehe


Gambar seterusnya
TIADA artis di sini
diulangi
tiada artis di sini...
hehehe


cer teka
dengan siapa plak mereka ini bergambo?


katanya tu Riz AF yang berbaju unggu itu

jangan tanya wa
wa tak de langgan astro


petang membawa ke senja,
dan senja membawa ke malam,
kambeng golek dah tuka,
ke potongan ayam

(pantun tadi tuh...hahaha)


dan gambar akhir mereka
sebelum pulang ke sarang rumah masing masing
bermula seawal jam 7 malam
kami balik jam 11 malam
4 jam kami lepak sini?


sesungguhnya masa itulah 
wa 'take a break' versi raya
bersosial
(konon...kata anti sosial?)
heheh...
so...dah muntah ke belum ? 
tengok muka wa dan kawan kawan wa belambak sana sini
hahahaah

esoknya
wa balik Melaka
selepas di'paksa' oleh mak saudara wa
wa tiba rumah mak lang wa


untuk tolong membawa hantaran ini
dan juga

memotong kek ini
eh
silap gambo
nih kek tunang



haaa....baru betul
memotong kek ini
kek apa?
saksikan kemunculan entry seterusnya.
ecehhhh....

18 comments:

Henry Fox said...

untunglaaaa bergambar sakan dgn artis!!!! cer tarik suara skittt kata belajar dgn siti hajar. kekeke

Anash said...

henry,
hamboi! cepatnyer komen?
tak de kije le tuh...

iya untung ....

hahah

....lalalalalalalalalaa....
huk..hukk

Milan Imran said...

Fulamak...
Akak bergambar ngan artis2 n retis2 meletop la....

almaklum laa kann..akan kan retis yg meningkat lunjak naik skrg ni..

so kita jumpa kat red carpet nnt yer..hihihi

Artis paling glemor mesti yg pakai baju pink tu kan...hihihi.

kirim salam kat dia k..hahahahaha

Anash said...

Milan Imran,

well......
hai? warna pink? sapa?
hamboi? terus nak cepat glamer nampak?
red capet????


akak ade tikar mengkuang je...

Jari Manis said...

eheeheheh..sambil baca sambil senyum nih...kak Anash nampak tak

Untunglah leh borak ngan artis..jeles tau heeee

Anash said...

Jari Manis,
nampak! nampak!!!

heheh

untung ker? bukan leh dapat jadi artis pun akak...
jangan jeles...pls..

Time Traveller said...

Waaaaa... kalau kak anash buat open house msti ramai artis dtg.. waa.. seronok nyerrr... ( tak sabar nak dtgopen house kak anash :P ...)

Pastu boleh dgr nyanyian suara kak anash lagi tu... apa? anak murid siti hajar.. hebat gitu kihkihkihhh... ( lagi tak sabar :D )

lalalalaaaa... :P ( mood happy )

mrs.smile said...

hamboi hamboi senyum lebar kak anash dapat bergambar dengan retis...ke retis tu yang senyum lebar sebab dapat bergambar dgn retis haaaaa...

rasa mcm nak masuk dalam pc ni bila nampak gambar kambing golek tertelan air liur seb baik hari ni MS tak pose kalau tak lagi mengarut tahap rakus keinginan tuh..ape MS membebel nie, sila abaikan yer kak anash... MS tersalah makan ubat kot hari nie.......:P

Dr Singa said...

wa pun tiada kekwat..tiada sombong tau!!!

Janggel / Rain said...

Untungla bergambo pon dengan retis2 je skg...

(terpaksa tarik diri sebab bukan retis)

Chawanna Na said...

untungla jugak..patut la sore sedap time koke, rupenye tan sree pegi kelas vocal cikgu hajar uolsssss... #nganga!

SheLa^^ZuL said...

yey!! akk saya dh pandai pakai tudung lilit2...hehe.. :)

Anash said...

TTB,
tak de..manade nak buat open house?
macam tahun2 sudah...TAK DE OPEN HOUSE...
huhu
akak bukan anak murid cikgu siti ...
heehhe
no..tak de nyanyi nyanyi...NO...
(ps...juga tak de roti jala)

Anash said...

MS,
akak rasa
akak yg over bila pi rumah orang
utk beraya
oleh itu
jangan le ajak akak...
hahahaah

cepat baik la MS...makan ubat ikut dos yang dibenarkan tau...

Anash said...

Dr Singa,
wa tau lu memang tarak sombong
lu sporting gilerrr...

heheh

Anash said...

Janggel,
ngada
nak tarik diri kunun...

mmmmm.....

Anash said...

ChawanNa,
time karok tuh
time lupa diri
maka time itu
kuarlah suara sebenar
(kilauan emas sangat!!!)
hehehe

Anash said...

ShelaZul,
iya
senang sgt
hahaha
kejab2 nampak bulat muka