Saturday, August 31, 2013

Taman Saujana Hijau, Putrajaya - Behind the Making of 'Mari Bergambar"

25 Ogos 2013

berkabus macam negara omputih, padahal, lense yang 'berkabus'

Wa tiba sini 8.10 pagi (lebih kurang-walaupun sesat tapi wa tetap awal tiba..hahaa)
Disebabkan terrrawal di antara mereka-mereka-mereka yang belum sampai
maka
wa pi jogging jalan jalan barang sekilometer dua
melihat tempat ini



selepas lap lense, baru cerah mata memandang-eh ada orang jogging di situ
ramai penduduk sekitar datang beriadah di sini
dan melihat wa dengan muka pelik
wa datang sini berbaju melayu comel
comel ke kak ton?
eh..eh...



macam di taman luar negara
wa sambung jalan jalan sensorang

jenuh jugak la kalau terus menerus jalan 
tapi wa gagahi jua


ada papantanda 
nak pi mana


ada papantanda
memberitahu nama pokok di sini

dah terasa cam di Bayswater, Landen
*mimpi je la ko*


its a winding road
sah abis cair mekap wa



tu sana tuh
jauh nyerr
ok..jom patah balik
jom
dah nampak sebahagian kawasan taman nih
cukup la buat sementara waktu

kelihatan Janggel, Cawan Na dan Aqillah
tiba dengan jayanya
dan kemudiannya 
pasangan darah manis sampai-DanArif  dan Maszuber

sementara tunggu yang lain
kita minum dulu!!!!
*sambil hampar sapra*

English Breakfast katanya
dengan baked macaroni cheese
dengan English Tea
dengan Cupcake
dengan Egg Sandwishes 

seorang demi seorang tiba

diikuti oleh mereka dan mereka


English Breakfast la sangat
sume dok terkam nasik lemak???


omputih makan nasik lemak dengan kicap tak?
kami makan.....
hahahah

selepas semua perut dah berisi
meh kita mulakan acara
"riang ria raya tengah taman tengah panas"
dimulai dengan 
set prop ini


masing masing otomatik terus tau nak buat apa


and the pre-wed photoshoots begin


ahli ahli jemaah yang semangat
see..the Storyboard Director siap cekak pinggang
memastikan perjalanan pengambaraan ini berlangsung dengan jayanya 
*motif perantin lelaki kena pegang kamera sendiri?*

abis sessi kat sini
ahli ahli caterer ini pula sibuk nak bergambo
hehehe
dah dah..lipat sapra nih balik
kumpul cawan teko pinggan 


model comel juga tidak ketinggalan
sapa?
Aqillah laaa...


dimake-up oleh Maszuber
tapi tak sampai bape gambo ntah
dah dikesat balik gincu tuh
kiki...

kan? 
Diva nih mesra dengan guys...
tak caya...
cer tengok...

berdua dua an dengan Dan Arif

dengan Shahrul


dengan Janggel
dan yang paling dia 'sudah jatuh chenta"
adalah dengan ....

John?
hahaha....
lagi erat dia peluk takala John tukar baju melayu..
heheh...
kot nak duit raya ????

daddy Aqillah mana?


oooo..
I see....


tak puas hati dengan hasil
maka beliau sambung 
menembak gambo...

pokok???


menjadi photographer pro perlukan air berCAWANkan konsep 'english cup' katanya...
haus ok?
kita minum dulu


gitu la mereka beraksi


demi kebahagian pasangan Bakal Perantin itu

"ala..bising plak bunyi moto kat belakang nih..." kata Biqque
iya..kami juga shoot bedeo
sket sket sana
sket sket sini

harap-harap ok la 
Biqque sedang 'baca mantera" dari jauh
heheheh


dan off kos
wa pun kena 'cakap sesuatu'
walaupun wa is camera shy
*dah macam model iklan set pinggan mangkuk le pulak*


kami berada di sini
dari jam 8 pagi sehingga 11.30 pagi
sahaja


muka muka letih 
berpeluh
(iya..kan kat Malaysia nih?)
tapi
puashati dengan hasilnya
ok wrap-up for today's activities

dah jom balik
masing masing ada open house raya nak pi
kenduri kawen nak attend


gabungan prop ini
dan

juga gadget ini..
menghasilkan..

nampak pulak kamera DanArif...lagi sekali? 
gambar ini
dan juga
SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI dari kami 80% travelholicawsome
gambar ini...
hahaha

oleh itu...
sila lah ke sini...

tak perlu pegi jauh sampai newyok 
sini pun cantik dah


dengan pandangan pokok pain sana sini


"Aqilla suka tak sini?"
"Sukaa..."
"cantik tak pokok bunga nih?"
"Cantikkkk!!!!"



semoga pasangan ini bahagia membawa ke Jannah
eh...nih gambo masa gi China
BUKAN ..taman Putrajaya TAK DE perkhidmatan rakit buluh nih


sayangilah alam kita
sayangilah negara kita
sayangilah keamanan kita 


31 hb Ogos 2013
Genap 56 tahun kita merdeka

Mode sekarang : oleh kerana terlepas tengok bunga api dalam TV...
(sebab tido jam 9mlm, nih dah terjaga jam 1.30 pagi tau tau dengar lagu Negaraku...dah abis siaran TV?)
..maka...wa ingin ucapkan juga
"SELAMAT MERDEKA UNTUK SEMUA"

anda merdeka kah?
wa nak merdeka jugak nih!!
merdeka dengan masalah masalah hidup sekarang
dan juga
masalah hutang bank

adehhhh




16 comments:

dzuchan said...

cute je gambo Aqilah peluk John tu..memang macam jatuh cinta sungguh :-)

saya juga mengharapkan kemerdekaan dari hutang bank..huhuu

salam merdeka kak coco.

Time Traveller said...

Indah nya pemandangan di negara sendiri.. :D

tapi ada kemyuskilan sket.. betul ke anash jalan sejauh tu?? hehehehe... mcm panjang je trek tu hahaha... ;P

Happy friend in happy day ..

Anash said...

dzuchan,
kan? persis couple of the year
hehe

selamat hari merdeka jua buat adik di sana

meh kita bayar hutang cepat2

Anash said...

TTB,
betul laaa
akak berjalan sepjg trek nih
kalau tak mcmana akak leh dapat gambo pokok tuh

cis
cis

meh melawat malaysia

hehehhe

Time Traveller said...

mana tau akak naik kereta berhenti tepi highway ke dek trek g panajng sgt hahahaa.. :P

Tengah plan cuti2 malaysia la ni.. minggu depan serang penang dulu hahaha :P

Janggel / Rain said...

Huntungla ada sesi di belakang taberrrr.

Kikiki
kbai

mrs.smile said...

nak request kak anash buat open house kat tempat nie lah boley??
hehehe

Sselamat hari kemerdekaan:) ms pun harap dapat merdeka dari hutang bank!

Dr Singa said...

Wa tau takat mana lu jalan! Sungguh jauh tu.!!!
Wa dah rasa kemengahannya!!
dah paham apa itu bustan?

Milan Imran said...

wahhhh...
so sweet la kak...
nampak mcm one big family yang tgh beraya....

akak mesti anak yang bongsukan...sweet sgt baju pink....hehehe

SheLa^^ZuL said...

chantiknya tmpt itu....
mmg english style sgt bila mkn nasi lemak..hahaha...
er...sapra itu sprt dikenali lah...
(andai benar tekaan adik..hihi...)

Anash said...

TTB,
amboi
trek tu tak leh lalu dgn kete la
meh sini cuba jln
meh...

penang?
belikan roti jala sebungkus utk akak!!!

haha

Anash said...

Janggel,
jeles ker?
kbaiiii

Anash said...

ms smile,
huh? akak buat open hse kat sini?
mau jem presint 11
wahhhh...mcm la ramai dtg?
hahaha

jom merdekakan diri dgn utang
(belek slip shoping)

Anash said...

DrSinga
kan..jauh kannn???
lap peluh weh!!

bustan tuh..err...fruit garden??
betul???

Anash said...

Milan Imran,
iya
akak paling bongsu
paling sweet
dan
paling pink

(terus lari lari anak ke longkang.....)

Anash said...

shelaZul,
mmg cantik
adik sampai mesti dok kata waaaaaaaa

iya
sapra tuh akak yg punya
hehe