Sunday, December 23, 2012

The Big Bad Wolf Sale 2012


23/12/2012
Wa ke sini beli kete buku
hari ini hari terakhir, abisnya nanti pukul 9.00 malam
wa tak mau ketinggalan
maka wa ke sini
sensorang, senang nak budget masa dan tenaga 


wa lalu sambil jeling ...kenapa kete wa ada kat sini???
.
.
.
.
.
wa marah tau!!
(padan le aritu kira kat stok kilang..macam ilang 2 bijik...)
.
.
.
(sebenarnya wa masih tak dapat faham motif letak kete jenis nih kat tempat jual buku?)


ok ...abaikan monolog dialog wa tadi
jom masuk tempat aircon nih
terus wa ambik kotak kecik
(cukup la...ko bukan nak borong banyak mana pun,kan?)
mari mulakan ekpedisi anda...

buku arkitek
bebudak study architecture sure suka nih
wa belek aje la..
(pikir berat nak pikul hangkut balik rumah...tak jadi nak beli )

nih...novel omputih
wa tak reti baca
(kalau beli pun, kompom tak baca-baca...)
wa lalu sahaja seksyen nih

nih, wa belek
lama gak
(eh..eh..lu pegi perpustakaan ke..hape??? dari tadi dok belek buku? belinya tak....)

macam nak adiahkan pada 'organisasi' diri sendiri
tapi wa tak beli
wa belek lagi


ahaaa...
cartoon section
once upon a time...i love Garfield
suka dengan kucing gemok kuning yang pemalas ini


bugging here n there...


sangat vintage cover dia,kan?
tak beli
tengok dan hambek gambo

pagi-pagi tak ramai orang beratur nak bayar
bila masa wa nak bayar...

dah ramai....
panjang beraturnya.
dan pada masa inilah wa baca tweet...
seorang blogger juga berada di sini?
sapa ???????
(thank you waghih sebab sudi tunggu dan jumpa depan MacD Mines)


sempat lagi baca bro nih?



belek buku banyak, yang beli buku apa? 
Budget hangus RM100.00
tapi tak sampai RM50.00 wa dah berhenti nak kutip buku buat koleksi
(sambil pegang bahu sebab sakit sengal usung kotak dan henbeg berat ntah apa-apa wa bawak)


nih aje wa sambar
lahai??? tu je?
mana buku resepi?
mana buku travel?
tak beli?
(leh pinjam dari Henry/John, Chawana,Janggel,Masmz,Fatt...dengar citer banyak deme borong.. )

iya...wa mata duitan
iya..wa nak kaya sebelum umur 30 40 tahun.
errrr...sempat ker?
(tahun depan ko dah masuk 40 series....,kan???)
pedulikan wa..boleh?
(sambil melemparkan pandangan jauh -jauh)

huh...
ngata wa le tuh?

16 comments:

Dinas Aldi said...

Hahaha akak dah pun masuk 40, memang konpem tak sempat :D

Walaupun akak takut tucen, rasa nak peluk2 tucen tuuu!

dzuchan said...

kak coco, saya pegi 3 kali tau
buat la bajet konon2, last2 balik teringat buku tu, teringat buku ni

kucing tu comelnyee, anak sapa la tuh..:-D

Janggel / Rain said...

Huh buku duit duit semuanya ok sentap

Henry Fox said...

tu je akak beli??? meh jemput ke library rumah saya. ade byk bahan bacaan utk bacaan sendiri. kekeke.

Dr Singa said...

Seumur idup wa..
wa tak pernah gi situ.
ajak wa tahun depan !!!!!
nanti wa ajak gi semejid..

Anash said...

k Dinaz,
meh sini
meh cuba pegang telinga kucing nih
...
..
ok kalau 40 tak sempat
kita target 45 utk jadi kaya
hehehe

Anash said...

dzuchan,
hui!!
gagah nyer pegi sampai 3 kali?
sure byk borong hangkut buku-buki (?) itu ...

iya..kucing jiran..bukan kucing akak..dan bukan anak akak..haha

Anash said...

Janggel,
motif sentap? nak pnjam cakap ajelaaaa...haiyaa

Anash said...

Henry Fox,
kena buat membership card ker kalau nak pinjam buku ???
ok
nanti akak enroll nama
hahaha

Anash said...

DrSinga,
tu pun petama kali pegi
tak pernah pegi sebelum nih
jom !!! the more the mery-go-round...(??)
semejid shah alam?
yeaaa...wa suka

masMZ said...

citer panjang-panjang tu jer beli???? meh datang umah saya... leh baca kat library *cewah* sambil baring2 atas katil (pakej gitew)

#untungla dengar citer feminat tegur :D WOW!~

Anash said...

masMZ,
hehhhe
demi malas nak hangkut berat2
maka
itu ajelah buku yang akak beli
(motif peminat tegur??? hahahah...)

sangkuriang said...

hapdet lg kak anash.. tak kan bz kot..

Anash said...

sangkuriang,
memang buzy..
sabor eh..
(tengah cari bahan blog-hehe)

SheLa^^ZuL said...

Maaf lmbt menyibuk kat komen nih dan x sempat hapdet blog sbb bz jg..(byk gmbo nk tepek tp x dpt nk mula kan ayat lg..)...hahaha...

Anash said...

shelaZul,
sila mulakan tepek gamba tanpa ayat
ok gak tuh