Monday, December 17, 2012

Makan di Jepun? Iye la tuh

Pada 13 December 2012, wa bercuti-sambil-feeling-feeling-anak-orang-kaya  datang ke sini.
Seperti kelaziman wa, nak ke sini wa wajib sesatkan diri.
Kali nih dari Shah Alam wa nak pegi Jalan Ampang, wa boleh singgah kat Tugu Negara.
OK...sangat tipu. Tak singgah
Cuma kena buat U-turn di depan Tugu Negara...
Mujur wa tiba tepat pada waktu yang dijanjikan di sini...

Sambil menunggu sapa-ntah
wa dengan perasaan sedikit teruja
minum air ini dengan gula itu
(rasa nak tapau bawak balik leh guna kat pantry opis..apa..tak leh eh? ok...)


Pas itu
wa makan ini


dan ini

sambil makan
sambil nengok keadaan sekitar
iya
wa tak de Iphone model baru
wa ternampak....dan wa zooommmmm....

agak-agak la
deme balik kampung nanti
apa deme nak citer "BINJAI 8" tu apa?
yang wa tau, buah binjai


makan ini
sedap
teringin nak makan abiskan atau tapau bawak balik
tapi
tak leh...kena kontrol sket
tak boleh reveal the real you
(tak suka nyer kena berpura-pura....hhuhuuhu)

iya,
wa tak mampu memiliki tiket ke Jepun
wa mampu memilik Selipa Jepun

Hujung minggu
wa beriadah dengan meng karate kan pokok di sekitar laman rumah
(sambil pakai selipa jepun)


Nih hasil wa dapat
sempat buat jambangan bunga sendiri
fresh from the garden katanya
(sambil tangan dok sakit calar balar kena duri pokok kertas)


lalu letak dalam rumah
err...
halamak..ternampak plak homemade-kapkek itu...
 buat-buat tak perasan eh bekas pink tersebut.....

dan nantikan
entry akan datang
citer wa suka kumpul pakwe poskad
ok
tu je


17 comments:

sangkuriang said...

waaa...poskad nyer pasal sampai masuk metro ahad 16/12/2012.. caya lah..

Dinas Aldi said...

Semua pun sodap, I LIKE! *cakap macam akak makan makanan Jepun hari2 tapi tak*

Akak pun kalau jumpa Binjai 8 tu nak posing jugak tayang kat orang kampung di Papuaniugini.

Janggel / Rain said...

Kecewa!!!!!!!!!! HUH!



MANA ENTRY RETISS MASUK PAPER????
We want more! We want more!

SheLa^^ZuL said...

wah..best jadik owang jepon celop...
Ape ke nama benda yg d makan itu,yg gambo air nfan gula tuh..?
Can bring me there one day?..huhu...i

Vam Lautner said...

wahhh...sedap yer kak makan jopun akak ni (sambil telan kapkek akak)....

I like2.....

Chawanna Na said...

Wow. Ni tande2 nk ke jepun nih hihihi

SheLa^^ZuL said...

Apsal klu wat kapkek,x dpt pon sama mcn akak...uwa....

Wak Gelas™ said...

mat bangla binjai tu xkan balik kampung dia punye, dh sonok dok kat negara niii.,, tahun depan leh dapat ic baru tuuu.. ehHHHEe

Henry Fox said...

akak anash, ape mknn dalam gambar kedua tu? nampak sungguh sedappp!!!

wahhhh duk kat Binjai??? my dream tuh! untungla orang kaya~

sangkuriang said...

ooppss... mungkin saya tersilap info.. samada metro ahad atau mingguan malaysia yg saya baca kelmarin.. janggel/rain jgn kecewa wehhhh...

Anash said...

sangkuriang,
eh..eh...nampak eh?
hahaha...
(tetiba rasa malu..)


K Dinas,
jom kita posing ala2 bollywood plak nak?
makanan jepun? nak yg celup2 tepung aje..raw? errrr...

Anash said...

Janggel,
ceh
sabo le weh!!!
akak busy tahap cipan goreng celup tepung dah nih!
nyampah (sambil baling kertas atas mesin shredder)

adik,
tuh air teh la
yang gula deme 'lekat'kat kayu tuh dah jadi macam sudu..kacau2
oh no..mahal woo tempat nih
tak mampu

Anash said...

Vam Lautner,

leh makan jika berunsurkan gorengan
tapi yang mentah...errr..
(hamboi? telan kapkek nampak?)


Chawana Na,
tanda2 lanjut usia baru nak ke sana? huhu
(sayu nengok selipa jepun)




Anash said...

Adik,
ade le tuh salah adunan.
masa nak mula buat
adik kena sengeh dulu mengadap mixer
sengeh lama dlm 5 minit
baru la bancuh mentega dengan gula..dan seterusnya...
haaa..dah bagi petua nih! pegi buat

Wak Gelas,
ha? iye le gamaknyer
deme tak mau balik kampung sebab sini banyak adik manisssss...
hehe

Anash said...

Henry Fox,
hai? mat salleh mana plak kali nih?
Binjai? akak tak mampu dek non!!
mampu nengok je dari jauh.
tuh udang celup tepung aje..memang sedap....
(jgn nak suruh akak belanja...pengsan nak bayo)

Sangkuriang,
eh dah betul pun metroahad
yang pasti
bukan majalah mangga
(motif nak sebut mangga?)

محمد رازيق said...

pergh syoknya. lapar terus ni. hehe

Anash said...

mohd raziq,
memang syok kalau makan free...
lapar??
(sambil cari roti bun nak bagi..)