Monday, December 3, 2012

Pergi Putrajaya Tak Yah Bawak Paspot

iya
entry sebelum itu
adalah gambo
wa tembak
di Putrajaya


kali pertama tiba gambar ini diambil
tibanya wa disini
Masa : 6.45 pagi (lebih kurang)
wa tak abis-abis dok cakap sensorang
Ya Allah..lawa nyer...lawanyerr...lawa nyerrrrr...


nih belah kiri wa...
pun tak abis-habis wa dok puji diri sendiri alam nih
Subahanallahhhh.....


jam 6.50 pagi
kawan baru CikPuanLawa tiba
terus gigih pasang tripod

dan jam 7.00 pagi

alehkan permandang di sini plak
jam 6.50 pagi

jam 7.00 pagi

jam 7.05 pagi??
dah nampak matahari tunjuk sinarnya
apa?
nak ada effect pokok kelapa???
kejab ehh...

ok
nah
sederet pokok kelapa


bangunan nih plak
jam 6.50 pagi

dan jam 7.00 pagi


tarra...jam 7.05 pagi
ketua rombongan kali ini
merangkap ketua darjah / gengster pencetus idea 
dan pemberi maklumat 
tentang tempat ini 

beliau guna ini
memang lagi cantik gambo beliau
tak caya?
sila nengok kat sini
cantik tau!!!!! kompom...korang akan nganga lagi besooo...
sebagaimana wa melopong nengok blog beliau


kedua-dua adalah kawan baru wa
kawan di alam maya
tapi akhirnya
bersua di alam fantasi nyata


dah siang
masih leh nampak reflection di tasik itu


bukan kami sahaja yang ada disini
mereka juga
tatau sapa
yang pasti
mereka pun suka hambek gambo


tak sia-sia wa datang selepas subuh terus pecut ke sini
dari Shah Alam, 6.00 pagi, tiba depan bangunan ini dalam 6.30 pagi
iya
wa sesat barat ke sini (macam biasa...sesat adalah my middename...heheh)
suka-hati masuk one-way-route
(nasib pagi sesudah subuh tak banyak kete lalu lalang)

dan balik sebelum 8.00 pagi


iya
wa masih mentah dalam donia photography
masih tak pandai guna 'manual' di kamera
wa belasah guna 'auto' sana sini
(posisi di kala menangkap gambo kelopak ros ini adalah menonggeng-sila jangan tiru!)


yang mencantik kan gambo ini
adalah 
kurniaan Illahi
Subahanallah....

feel the fresh air...feel the tranquility....feel very calm...
(wah...tak caya plak wa terre guna ayat tranquility?)  
  
dan juga yang mengindahkan lagi suasana damai ini
juga datangnya dariNya yang mencipta alam
yang mencipta kita sebagai hambaNya
 (masa nih wa dah tersandar tepi tembok nengok permandangan ini-sambil puji diri sendiri kata wa pandai hambek gambo...hahaha...DrSinga, sila abaikan perasaan sengal wa itu)

dapat plak sobeniear dari Ketua Rombongan -ie DrSinga...thankkssss

oleh itu
wa rasa
satu pekerjaan yang sia-sia
jika manusia masih boleh tido bergulung dalam selimut (macam wa biasa buat) 
di waktu subuh
di waktu pintu rezeki terbuka luas ketika itu

wah
stok ustazah le pulak ko??
hehhe
DrSinga - I owe you BIG ...by open my heart BIGGER ....
and CikPuanLawA..salam perkenalan.
(see...I am a shy person when seeing me OUTSIDE the blog world...kan...?)

26 comments:

Chawanna Na said...

cantiknyaaaaaa putrajaya!! sungguh terpesona, ada mirror lake gak tu hehehe

Anash said...

Na,
errr....tqtqtq...hehe
kan?
mirror mirror above the lake...
jom nak?

abbazsmakl@gmail.com said...

welcome to putrajaya! hahaa

gadisBunga™ said...

hai kakak.

sudikah kiranya berjumpa dengan GB pula?

wink.

wink.

onk!

Heheh!

Lisya said...

oh nooo.. cik lisya tlepas pluang baek punye la plakkk.. (bajet org nk ajak dia kan?)

*sambung bkk file utk keje esok*

btw, santek gile gbr2 akak snap. ;)

John said...

cantikkk!!! reflection yg awesome!

Janggel / Rain said...

Ehemmm slamat datang ke Putrajaya. Ni datangni ada bgtau ketua kawasan ke? Ada byar tol?

Saya bangga saya org putrajaya (tetibe ngaku)

Anash said...

abbazsmakl@gmail,
tqtq for welcoming me to putrajaya...hehe

gadisBunga,
akak memang lama dah sudi
menanti
sapa yang sudi jumpa akak?
hehhee
Insyallah...jodoh pertemuan ketentuanNya...

Anash said...

Lisya,
apakehal bukak file malam2 bute?
buat kije kat rumah kah?
(e-appraisal mesti mantop!!!)

akak snap auto aje
huhu..lain la orang itu...lawa gambo bunga purple-menang fotochallenge..hehhehe



Anash said...

John,
biasa2 aje..makasih ...heheh


Janggel,
dah
dah bayar kat ah long tadi (eh...bukan kat dia?)
pernah sampai sini sesudah subuh????
iya..banggalah anda menjadi warga putrajaya

Dr Singa said...

lu edit jadikkan wa kurus sikit boleh...!!?
wahahahahhaaaaaa........

Hulubalang said...

kalau gne nokia 3310 leh x ambek gambo lawo camni?

dzuchan said...

kak, saya jeles..
tlg bagi exact location katne
weekend ni saya pun nak try test la :-P

Vam Lautner said...

CanteeeeekNyer........

Maverlessss....

Dr Singa said...

waktu yang sama juga wa tersadai tepi tembok dan jeti kepenatan dan nak angkat kamera pun dah malas maka hulur je kat tepi kaki dan badan lu...!

Anash said...

DrSinga
wa tatau edit gambo
wa suka gambo tuh mcm tu jugak
heheeh

Hulubalang,
bole...no problem kot...
janji pandai cari sudut..hehe

Anash said...

dzuchan,
presint 6 water sport centre (tak silap aaa)
sila la terjah pagi2...selepas subuh

Vam Lautner,
hehe
malunyer
awwwwww....(lari nyorok sbb malu..)

Anash said...

Dr Singa,
ha a laaa...
that was the moment
kita dah mcm letih..padahal bukannya berkayak bagai?

dzuchan said...

baik..tengsss :-)

Anash said...

dzuchan,
selamat menembak di situ!!!

Lisya said...

akak, bwk la sy gi cni jugakkkk... wpun kamera sy xleh zoom2, tp sy still bleh reverse manuallly. haha. bwk la sayeeeeeeee.. for real!

Anash said...

lisya,
(sambil tutup file ABBA...)
haishhh...
minggu nih tak de la akak ke sini
sabtu kije...remember???
kamera tak leh zoom???sangat tidak percaya!
heheh

CT said...

cantiklah...I loike!

Anash said...

CT,

thank you !!!!

bErrY sTraWbErRy said...

hai kak coco....

Anash said...

bErrT sTraWbErRy,

hai !!!!!