Thursday, December 27, 2012

Birthday Party

22/12/2012
MyBirthdayMysarah's Birthday Party
di Seri Kembangan, Serdang
Wa dan geng opis ke sini
Untuk makan tengahari yang agak lewat
(iya...Sabtu kedua akhir tahun ini kami bekerja...
tahun depan...NO WORKING ON SATURDAY!!)
#human wave evibodi...kemonnn!!#

ok
back to the birthday party
dulu pegi birthday party anak bujang Ely...ada kek pelangi

kat sini pun ada kek pelangi
sapa Mysarah?
anak opismate wa


sume sume tuh sedap
wa tambah berkali-kali 2 kali aje
(sila ingat orang belakang eh...)

dan wa makan ini
sambil layan anak tuan rumah yang no 2.
(tuan rumah ada 3 orang anak semuanya 'power-puff-girls')


wah
wah
ada unkel MacDonald ker?

oh
ada rupanya
nih bukan unkel, nih pangkat adik-adik unkel
pandai buat belon pedang, bulan, bintang, bunga, sungai, siput, senapang, err..apa lagi wa lupa
sebab wa tak dapat belon itu
pandai aa dia dok gubah-gubah belon
wa melopong seketika  
(sambil tutup-tutup telinga takut belon meletup)

wa sempat beli ini ade-dinasor-dinasor untuk birthday girl
dan sempat buat homemade card
tampal-tampal aje

dan tak sangka
verdict from her mom : "Dalam banyak-banyak presents, yang ni paling sarah suka! tq2"
hahahah...
hilang penat wa ketika dapat sms dari mak nyer...
sah...wa masih ada jiwa kanak-kanak rupanya


pas ke sana, wa ke Kajang
kenduri potong jambul anak kawan lama wa
iya, datang setelah majlis selesai
wa masih dapat makan kambing...
rezeki masih menyebelahi wa
dapat goodies bag ini..dah macam kenduri kawen plak wa nengok.
balik Bangi dalam 11 malam.
memang mengantuk
memang letih
tapi wa suka
jumpa kawan-kawan lama
catching up gossips and updated news
baik yang suka
ataupun
yang duka
(duka: Knowing one of the ex-staff passed away 2 years ago just because flu..
makes me think that death is near us...no matter how old / smart / rich you are)  
(malam itu wa balik Bangi lalu ikut Pajam...agak suspen jugak tau,
 do not know why but the eerie part still can feel)


Seminggu sebelum Hari Natal
wa lepak jab kat Empire State Subang.
nengok Christmas Decoration saja-saja
selepas pegi masuk Toy R Us
(Thank you kawan opis yang teman tumpang tadah telinga dengar bebelan wa ..hehe)

dan nih plak
masa cuti Natal
wa ke Midvelly
humakkkaaiiii ramainya manusia

wa ke sini
nak tengok 3D the Hobbits
iye- wa darat
baru sibuk nak tengok wayang 
(mujur ade blogger-tersohor-mana-ntah ajak..kalau tak...lu dodok aje depan PC opis buat kije)


lagi bertambah darat wa rasa
pabila masuk wayang guna tiket ini sahaja
wah...
tak tercapai akal wa nak beli tiket-on-line gini rupa
  pas nengok cita Hobbit, wa nak simpan duit beli HP canggih cenggini tiket gi Neuzilen lah...
cantik-cantik gambar permandangan dalam citer tuh


dan
baru-baru ini
kejayaan besar wa
pandai install whatapp
.
.
.
.
.
.
.
 sume orang dah lama guna
wa je yang ...........
tapi sekurang-kurangnya..wa buat / install sendiri
kannnnnnnnnnnnnn....???
(sambil lambai-lambai kat Janggeltrekker.....-motif nama dia disebut???)

  

14 comments:

Aku Seorang Pengembara said...

Salam Anash

Ye tu..kematian amat dekat bagi setiap yang bernama makhluk.

Yong suka sembang2 bab bakal2 jenazah ni....hehe....

Dinas Aldi said...

Cantik kek pelangi tuu!

Suka jugak tengok pokok kismes besaq 2 batang yg cantik tuu.

Rindu midveli. Masa kursus setawun kat KL dulu tiap2 minggu misti pi midveli. Time pokai pun pi jugak saja duduk2. Kehkeh.

Dr Singa said...

Dah pandai hantor gambar peta guna wassap...?

Wa kalau makan kek pelangi.. Wa makan lapis demi lapis...

Janggel / Rain said...

Huntungla....

Mementang laaa....

Sabtu dah tak keje???

Untunglaaaaaa

Biqque said...

owh dont worry, i masih ditakuk lama, i dont have WA, IG, or whatsover sbb I TAK PUNYA SMARTPHONE.

titik.

Anash said...

Aku Seorang Pengembara,
hehe...kak yong..
kita nih sume bakal jadi jenazah
antara sedar atau tidak aje
kan?


K Dinaz,
kursus amende sampai makan setahun?
hari2 ke midveli? sure dah hafal nama kedai sana..heheh
anash kurang suka ke situ sebab jem yaaamat!
iye kek tuh kalerful ...sekalerful mcm pokok kismas...

Anash said...

DrSinga,
(sambil belek bateri hp)
tatau lagi aaa nak send peta
huhu
iya
wa pun makan selapis-selapis kek tersebut

Jangel,
apa untungnyer...
yeayyyy!!! sabtu tak kije akhirnya....
jom buat trip banyak2

Anash said...

Biqque,
even tak de smartphone...bab IT you r the CSI...tak leh lawan ok dengan ramalan mak esah...
hehehe

gadisBunga™ said...

garpu kaler biru. ai laikkk!!!


Anash said...

gB,
i too like also...
heheh

❤Kamsiah❤ said...

wah grandnya sambutan besday


salam kenal..

Anash said...

*kamsiah*
iye..thanks...
(walaupn bukan birthday party sendiri...)


salam berkenaan jua

SheLa^^ZuL said...

Tahniah kak! (pandai install WA ) ..hehe..

Anash said...

shelaZul,
tq tq...
hehehe
tak sangka terre...