Wednesday, May 23, 2012

Ramalan Kaji Cuaca : Semalam Hujan

Semalam kan,
hari sedih sedunia untuk wa.
sebab?
wa rasa wa dipergunakan diperkotak katik kan oleh ????
untuk kesenangan pihak lain

 felt soooo damn down
Menung seharian jugak la.
Kije pun tak fokus
Minda terusik
Jiwa terkacau


Is it about time to search for new green field?
Wa sering tak pasti tentang ini
Tentang nak ke 'padang ragut yang baru'.



Semalam ...makan pun tak lalu
tapi
sempat ode magie goreng dengan staff yang keluar makan tengahari...
(hahaha..tak lalu kunun.....tapi selera makan magie goreng ade plak??)


Macam nak lari jab dari masalah.
Nyorok dalam beg
Dengan harapan
Masalah itu tak ikut nyorok sekali dalam beg ini.
yeap...you with your hope
You can't chicken out from the problem!!
Have to face it!!!




Mujur...di kala semangat wa dah nak rebah...
Ada kalangan kawan-kawan-kawan-kawan-kawan-kawan (jab...kira balik...) kawan-kawan dan kawan bagi sokongan.
Baik ayat, moral, nasihat, mahupun hanya mendengar.
dan juga klik 'like' pada status FB wa.
dan juga komen ntah hape-hape jauh tersasar dari status FB wa.
Wa hargainyer.
Sungguh.
Gloomy day turns out to be brighter day....

A long-distance friend did give me this phase " You still survive, rite? I believe you have turn out to be more stronger AFTER been smached in the meeting, sort of like, a diamond embeded underneath the earth...just waiting to be discovered ....."     



Oleh itu
Marilah kita tanam pokok padi di sawah
haha...
rancangan ini ditaja oleh Kementerian Asas Tani  Coco Nutz Trading Limited edisi khas...
Seriusly, I'm back to happy mood!!!
yeay!
Hugs to everyone that has direct and indirectly put a smiling face to me.
Even I did cry on that day!!
hahaha...daam hati ada taman...or sawah padi???

"Padahal Al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan kepada umat manusia seluruhnya"
ayat Al-Haaqa ayat 52




21 comments:

Ely Hasrul said...

part tanam padi janggel sokong 100% eco la katakan haha

gadisBunga said...

model kaler biru tu - penuh emosi. seswaiii...hahaha!

Janggel said...

COPPPPPPPPPPPPPPPPP

komen no 3! Yeay!
Kbai

Janggel said...

OK sambung komen:

Bertabahlahkak, saya rasa peluang kat "tempat kengeruu" yang saya cakap kat akak tempoh hari suit you. hehehe *tetibe.

Meh. akak perlukan percutian! Jom pg rumah deni sabtu ni kite buat partay!

Biqque said...

well, there's always pros and cons with staying or leaving. to always be in your comfort zone is not going to last long coz, somehow, people try to push or pull you out of the box. reality doesn't ensure you which field is greener coz the soil, the water, the wind, and the fire comes in different modes.

everyone is using everyone, a.k.a everyone is being used. reality bites! either u play their game, or drag them to play your game.

i'm happy to know that you ARE now, happy and able to pull through :)

let's get crazy in redang!!! ok???

shah_rule said...

kak anash ade emotional intelligent la~ pandai buat counter back mechanism, haha (ayat pschilogy sangat)

kami-kami semua akan sedia membantu menceriakan hari anda~ :-)

Ainul Arina Madhiah said...

ganbatte kak anash! saya doakan akak happy2 je selalu. takpe kak, tu masa diaorg. ada ubi ada batas, ada hari nnti allah balas~ ^^

masMZ said...

haduiiiii ada jugak yang berebut nak komen no 3 nih!!!!!! takpelah... kcc dah komen no bape nih eh? nak cup no 15...

eh blom lagi yerrr... kbai!
t datang balik.... hahahaha

bErrY sTraWbErRy said...

kak coco.. add anna kat Fb plisss....

masMZ said...

Alaaaa tak kua lagi ke no limablas??? Ekekekeke... Oklah diskaun no sepuluh.... Hehehehe

Ishkkk tak sangka dinasor2 nih leh jadi citer lain... Bertabahlahkakmenghadapidugaan *senapas

tengs kak, dah sukseskan? kan??? yeayyyy kenduri lalalalalala


#iklan :
sape nak beli maruku???? hahahahaha

Anash said...

Ely,
part eco aje...janggel kaver
kan?? ingat eco, ingat janggel..
hahah (dah mcm tagline kedai runcit plak)

gadisBunga,
Biru..mode gloomy kekonon...
tapi separuh hari je gloomy..
selebihnyer gumbira!! hahah..

Janggel,
nih hape dok chop-chop komen??
yeay!! party pijamas di rumah deni??? (sambil cari baju tido-ntah-campak-mana-ntah2-lum-basuh)

Anash said...

Biqque,
thanks for the lengthty comment.
Yeap..agreed more than what been said...need to really look deeply, check& balance the desire of 'quiting jobs', with my age at this moment.. mmm...

Redang??? am dying right now!!!!!
(cepatla jerawatku ilang!!!hahaha..)

Shahrule,
iye ker?? auuuww..means akak pun leh jadi dokte lah!!!
(ele..kena injek kat bahu pun muka kerut sejuta..ada ati nak jadi dokte..)
thanks for the moral support!!!


Ainul,
Another dokte-to-be...
thanks for the tots...
and yeap...no doubt about the 'balas ubi balas batas'...err..apa akak merapu..haha

Anash said...

MasMZ,
udah laa...tak yah nak cop no 15 le...komen ikut sukati laaa...
hahaha
yeap...leh kenduri kesyukuran
haaaa...
jgn lupa maruku akak tuh!!!


anna,
apa ke nama anna dlm fb?
anna jugak???
leh...(kena search nama??)

MasZuber said...

kakak....

stay strong!
hidup kak anashhhh

mate stim denisor tue memang terbaek la kak~

MasZuber said...

kakak....

stay strong!
hidup kak anashhhh

mate stim denisor tue memang terbaek la kak~

Izuan Kunang-Kunang said...

Kak Anash, orang kata what doesn't kill you makes you stronger. Sanggup ke membanting tulang tanam padi tu? Hehehe

Anash said...

MasZuber,
thank you for the support mas!
yeap..akak sendiri rasa nak tido nengok mata dinaso tuh...haha

En Izuan,
ha a...pernah jugak terdengar ayat itu...agreed!!
banting tulang utk tanam padi???err...tak sgp!! tapi nak jadi tea lady kat UK, leh???(hahah)

DrSinga said...

*hugs* awak.....

kalau dekat saya hugs betul-betul..!!

Anash said...

Dr Singa
thanks for the hugs...
(meh la buka klinik dekat dgn opis kita..hari2 leh hugs selalu..heheh)

bErrY sTraWbErRy said...

search email anna - something.about.cakes@gmail.com..
yg profile pic gmbr kek 2.. hihi...

Anash said...

ok anna...
akak cari malam nih...
no problem
hehe
(dpt pree kek tak??hahahaa...demand dulu)