Monday, May 14, 2012

Dok Rumah Hari Ibu

Aritu
wa pergi beli tiket lalu terbangkan diri ke Los Angeles dok rumah di Bangi
Mula ingatkan Sabtu tuh adalah hari kerja
Opis bagi email kata cuti...
apa? sabtu cuti???
eksaited ok?
hehheeee....

Lalu, wa pun memulakan terapi tepung wa...
yang selama nih wa simpan dalam hati..
Menu pertama untuk minum petang Sabtu : 
Muffin Banana...


Makan sensorang aje
direk masuk ke molot sendiri selepas direk kuar dari molot oven.
kata "fresh from the oven"? (minus the "ochhh..panas!...panasss!!!.." from my mouth)




dah alang-alang oven tuh masih panas...
wa sambung terapi tepung wa....
next on the menu : Muffin Cholate Chip

langkah sama : direk masuk ke molot sendiri selepas direk kuar dari molot oven.

 
 


Esoknyer, Ahad..hari terapi tanah / alam pokok...
Wa kena cantas mana-mana pokok yang terrrlebih lebat daun nyer.
Bermain dengan tanah
Bermain dengan alam
Tanam pokok ini
Makanan-si-tupai.
yeap. Taman Semak wa ada tupai.
Derang datang berdua ie. kapel
Lompat sana...lompat sini...
Gembira sangat...ada sekali tuh derang lompat masuk rumah wa...
Hamboi? wa tak kasi derang buat onar di dalam rumah wa..lalu wa jemput halau derang kuar ....
ko bukan frenly to animal-kind eh???
Tak...wa sendiri terkejut nengok tupai bertenggek atas meja makan wa...


Newly-bought cutter...
Function : To cut grass.
hahahaha....
why oh why...the other side of the field is greener than mine?
(sambil mengengket kaki skodeng rumah jiran sebelah-yang-kosong-pegi-Doha)

kekadang..mende kecik kita selalu tak nampak...
Macam anak pokok nih
Tumbuh atas pagar tembok.
Kalau tak cabut sekarang...
Tengok la kerosakan tembok tuh nanti camneh...
(cantik plak gambo ni...nape eh???hahahah...puji diri sendiri amalan mulia wa ...)

Mak sedang jadi site supervisor tengok adik sendiri mengkontraktor-kan diri mesin rumput
My mom
Semalam hari Ibu
Wa tak jumpa mak. Wa tepon aje alo-alo gitu.
Tak pun wish. Sebab wa selalu wish dalam doa.


4 generasi
4 tangan wanita
mampu gegarkan donia

Kita hanya mampu merancang
Allah maha menentukan.
Jangan kata maut menjemput ikut turutan tangan itu...
Mungkin tangan yang no 2 dari kanan yang pergi dulu...
Mungkin...



Selamat Hari-hari Ibu-Ibu semua
Hari-hari adalah Hari Ibu
Tu je...kbai...



15 comments:

bErrY sTraWbErRy said...

pandainye kak koko wat kek... ehheheh...

nnt nak dtg png bawak ckit eh..

Janggel said...

Wow tacing,... lapar,

masMZ said...

Akakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk......

Wat kapkek terus masuk molot!!!!!!!! Huhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh *telan air liur

Selamat hari ibu kak..... eh???? tak. bukan untuk kak, untuk mak akak dan semua mak-mak dan ibu-ibu.... hehehehehehe

Anash said...

ana,
manade pandai..tuh tangkap muat aje...
kapkek ana lagi cantik tau!! serius tak tipu...(sambil mengharapkan pree kapkek satu hari nanti..winkk...winkkk)
heheh

janggel,
aik tu je?
(sambil mkn beger...)

Masmz,
akak pun ibu jugak...ibu pada anak2 cacing dlm perut...hhheheheheh
terimalah hakikat nengok dlm blog ajelah kapkek itu...(wakakakaaa...gelak kejam )

MasZuber said...

Adoiiiij

Nak kapkek jugeeee!

Ok kak anash mmg rajin. Kbai

Anash said...

MasZuber

nape adoi? kena gigit semut?

ala..nak tat buah jugak!!!

hehe
akak rajin bermusim ...malas hari2...

DrSinga said...

kenapa tangan awak luka ..?

yeayyyy!! ( semalam pon dah yeayyy dahh)
tak payah kejip-kejip mata taip hurup kecik kecik tu...

Anash said...

drSinga
kita tak ingat masa tuh kenapa leh luka...tau2 je dah ada kesan...
(mata dokter amat tajam).
yeayyy..kan???
komen le selalu...
hahaa

Dinas Aldi said...

Terima kasih ucap selamat hari guru dik :)

Memang konpem cantik gambaq pokok tumbuh atas tembok tu, I LIKE! Satu lagi gambar pokok rimbun tu, pun I LIKE!

Dan gambaq banana & choc chip muffins tu adalah kejam okeh, huhu..nak ciket..

Anash said...

K Dinas,
Sama-sama

iye? cantik? waaa...tqtqtqq...sama la wavelength kita...
ehhehe

opss..tang kejam...opss again...
meh dtg bangi...

Uncle Lee said...
This comment has been removed by the author.
Uncle Lee said...

Anah, itu saya delete atas. Tulis salah, ha ha.
Bila senang datang pondok saya. Minum ayer sejuk first sebelum datang.
Lee.

Anash said...

uncle lee...
miss you tooo...
hehehe
ok i will!!

thanks

Cawan said...

slmt hari ibu utk semua.. and rock u kak coco!!

nk kapkek.. nyammm nyamm

Anash said...

Cawan
yeaaaa....selamat ari ibu juga...
nak kapkek?
.
.
.
.
adakah saya kenal anda?
.
.
.hahaha(ada yg tak dapat fm dr europe nih..huhu)