Saturday, May 26, 2012

MITB Awards

Tinggal Tanggal 8 Mei 2012
Ada 2 orang kawan blog wa bedebar
Untuk naik ke pentas di sini

sebelah bangunan MATIC
ada Restorant diberi nama Saloma Theatre.
sempena MITB Awards.
Wa dijemput sebagai tukang sorak cheerleader pompomgirl penyokong kepada mereka yang berjaya.

Sekitar kawasan sebelum acara bermula.
Selepas Magrib, kami (Danny, Janggel, Hang Dhanim, Maszuber) ke ruang legar . Sambil mengambil gambar sana sini. Kami akhirnya berjumpa Dr. Shahrule (wah Shahrule...dah jadi dokte ko eh??) dan Dan Arif . Byya tiba agak lambat (sebab masih jetlag, al maklum, baru balik dari Neuzilen), tapi masih gagah hadiri majlis ini.
 
Ini adalah menu untuk makan malam.
Wa tengok menu...dah berjanji pada perut diri sendiri tak mau hambek nasik, cuma nak senduk lauk sahaja.
Nasib tak mintak nasik tambah, sebab nasi nyer tidak masak dengan sempurna
(sempurna? sungguh tinggi tatabahasa ko guna kali nih)
Alo...makan free, jangan cakap banyak.....  


Hampir majoriti yang hadir adalah di kalangan blogger. Wa rasa sungguh berdebar sebab wa yakin muka wa pun akan bersepah tertepek di blog-blog yang lain. Tu sebab gambo nih agak blurrr ...berdebar le kekdahnyer.... Hahaha...perasan . Alooo... yang menang award bukan ko...yang nak berdebar tak tentu pasal  apa kes???



Ada persembahan tarian dari Kementerian Perlancongan .
Ada juga persembahan dari artis (Wa kenal Atilia aje...yang sorang lagi nama apa ntah ada Amalina / Sakina / Siti Zabedah ...???...ntahhh....)

 Bertemu Blogger AE. Sapa yang biasa dengan blog citer pasal camneh nak kumpul harta dunia hartanah, bijak berbelanja, berhemah tinggi dalam mengeluarkan duit dari bank atau kumpul rumah , sila lah terjah blog beliau kat sebelah sidebar blog nih....(wa masih fail untuk menepek link. Nama blog : Abang Ensem's Blog)
Ekceli kami kenal semasa zaman pemerintahan kami anggotai PBSM cawangan ITM Shah Alam (1992-1994). Sekarang, masing-masing ikut haluan tersendiri, dia ada group blogger yang terkenal, artis, dan hartawan...manakala wa....

.....ada group suka jenjalan ie Travelholicawsome ....
Suka simpan duit pastu tabur-tabur duit ....gi jenjalan.
Wa suka group wa nih!!!


 Dari 6 petang
Sampai 10 malam.


Kami tetap sokong nak bergambar dengan retis-retis itu.
Malam itu wa memang lupa diri. The ciken dance? yeap...rite...penat jugak dok kepak2 tangan ....haha


Together we united.
Wish MasMZ, Biqque, Elly, Chawana, Lily, Icam
here with us too.....
so...bigger circle we would have on that night


Esok wa cari dalam sokabar...
kot la ada muka derang ...
mmm...tak de...


Anyway, Tahniah !!!!!
Jangan lupa berpijak di bumi yang nyata!!
dan Jangan riak!!!! (akak lempang karang kalau korang lupa diri! awas!-hahaha)

and
Both of you deserve the award.



11 comments:

Danny / John said...

omg!!! akak ade boifren??? tahniahh akak!!! kekeke...

terima kasih sbb sudi datang! vogue sgt akak mlm tuh!

Janggel said...

Omg akak!!! Terharu tengok boifren zaman PBSM akak!!!! Thanks sebb sudi sapot kami yg nebes nak salam dengan Ng Yen Yen tu, kami bukan minta dipilih menjadi pemenang, tapi juri yg pilih heheheeh.

masMZ said...

omaiiiiii akak! wow! wow!!!!!!!! ada yang baru di ehem ehemmmm........

Ely Hasrul said...

hahaha saya pon suka group kak coco.. kak, kalu bab lempang2 pas kt sana, bleh sy tolong lempangkan.. hamboii sedap aje nk lempang anak org.. okek tuka ayat, bab nk meminang pas kat saya, bleh sy tolong pinangkan.. hamboii dh jadik telangkai plakk hahahah

entry terbaekk

Ely Hasrul said...

menci sungguh tgk komen janggel - bukan pinta tapi juri pilih walhal dok paste kt fb suh vote hahahahhaha walau bagaimana pon saya berbangga dpt kawan retis!! esok2 masuk la mana2 lagik pertandingan.. kompom ahkak vote! hahahaha

Janggel said...

Hahahaha
Kakak santek, tu namanya strategi. Marketing katanya! Kekeke tapi tak menang pon undian tu.....

Anash said...

Danny,
tuh bukan boifren akak laaa...
ciskek!!
Vogue ? (take de la...)

Janggel,
BUKAN boifren akak!!!! BUKANNN!!!
adeh
ilang kan nebes tuh?

masmZ,
baru di ehem..ehem? motif?

Ely,
Telangkai tuh ape ek?
Telangkup tau la...hahah
kan..kita sume suke group kita sendiri..
Cintailah warga group kita!!
yes, mcm terre nak lempang anak orang...hahah
Janggel tuh suka merendah diri kekdahnyer..

Hafiz Yusof said...

wahhhh kak.....byk citer terbaru ni...x ku sangka la kak...dah ade boypren ni..hihihi..td nak komen pasal header baru akak yg cun tu terus ilang disbbkan fuhh melodi ni....
apa2 pun saya doa kan kebhgian akak la..hihihi..cayok2!!!

MasZuber said...

saye suka jugak group kakak cocoooo!!!

terasa lama tak jumpe la plak! rindu!

Dan Arif said...

terbaik la akak buat ciken dance malam tu.. hihi

Anash said...

Hafiz,
dia BUKAN Boifren akak....!!!
diulangi...BUKAN Boifren akak lah!!
nape le tak caya?
huhu

Maszuber,
kan
cintai keluarga kumpulan kita
hehe...
miss you too...

Dan Arif,
Jgn diungkit kisah silam...
hahaha...malu plak bila pikirkan..
heheh...