Saturday, March 3, 2012

CiterMakanSesatKawanKucing

Semalam, pergi ke Sungai Penchala (selepas jumpa beberapa kawan di berlainan jabatan bertanyakan cara-cara nak ke sana, selain dari tanya 'pakcik googlemap'..memang wa amat 'blur' dari segi memandu di KL/Damansara/PJ/KelanaJaya/ShahAlam/Gunung Jerai(?)...  
Sesat? yeap..lain diajar camne nak pegi dari pejabat, lain laluan wa belasah/gunapakai. Tapi wa tidak sangka, ke'belasah'an wa itu menyebabkan ngam-ngam tiba pada waktu yang dijanjikan...(lalu celah rumah orang yang wa memang 'lost the coordinate'...serius wa kata..manala wa berada???..ada plak gi ketuk rumah orang mintak nasik nak makan..sebab lapar wehhh...)
Wah..terre gak? (alo, dengan pertolonganNya..)
Dengan jem, dengan malam, dengan hujan lebat..package yang menarik untuk menakutkan wa yang mungkin akan lambat datang ke sini...tapi ternyata tidak...wah ! wah ! wah!! (again?)



Selaku host pada malam itu, Lily sampai dulu ( first to arrive) .
Nih kat Restoran Muhibbah, Sungai Penchala...
Rupanya wa pernah lalu depan restoran nih gara-gara mencari rumah perantin di kawasan ini (sesat, seperti biasa)...
 


Sedap..kami selang seli dengan borak...
dan borak
dan borakkk
dan berangan..

Derang nih satu opis ker? Dah macam uniform je baju deme?
bersama retis pilihan blogger...sapa lagi kalau bukan..J & J ...
heheheeh
Thank you Lily for the treat-asyik-you-belanja-kami-makan-tapi-kami-suka.
Alhamdullilah...murah la rezeki you pas nih...
and tetamu jemputan malam itu...wa jumpa Wahida..kawan kepada Lily...
yes, meramaikan kawan baru ...

Balik dari makan, nak ke Shah Alam..macam biasa..wa sesat...
heheh..sengal!
Berbekalkan panik sebab salah pilih barisan di tol plaza (wa beratur kat Touch N Go padahal lu nak bayar tunai..), wa terpaksa comelkan muka wa (comelkah??) memandang ke pemandu lori memberi laluan....
Laaaa....rupanya opismate wa yang tengah bertugas mandu lori pejabat...(sebab nampak logo opis..)...yahoo..dan deme kenal wa..memberi laluan pada wa untuk memotong..
hahaah..tidak rugi jika kita tak sombong pada mereka...yesss!!! Thank you bro...




Selain dari makan luar, wa pun ada makan di pejabat.
Nih adalah 'farewell lunch treat' hosted oleh Jabatan kami untuk Managing Director kami yang berpindah ke pejabat yang lebih baru, lebih besar dan lebih gah (dan masyukkk...hehehe)....
Selaku Jabatan di bawah MD Office, kami pun 'mencekik' makan tengahari bersama beliau.
Dan bersedialah dengan Managing Director yang baru...kami terima seadanyer..teruskan keje macam biasa...


Wa tengah syok nengok makanan di atas meja
 Nih plak treat dari kawan lama...
Kak Nor masak nasik dagang...dan kak Reha masak laksam
Gile sekejab anak cacaing wa dalam perut...
Sebab sedappppp!!!!...suka, suka ...




Yang nih pulak, treat dari Ely dan family , plus Fatt yang bersusah payah masak Laksa.
Pun sama, home-made...
dan wa makan
makan
makan free.....
thank you pada sume yang sudi share makanan dengan wa yang malas nak masak.



Bila tukar MD, tukar management baru..ada sahaja pertukaran / perubahan yang bakal berlaku.
Kami di pejabat dikerah membuat 'spring roll'..ops..itu popiah..."spring cleaning" daaa...
Wa masih di pejabat...dok kemas lagi tempat wa yang rata-ratanya banyak terselindung lipas dan ubat gegat.
Tidak ketinggalan juga..selipa jamban disorok dalam henbeg semasa 'sport-check' dijalankan oleh bos besar pejabat wa...
Hambek ko!! padan muka wa...
tak pasal wa bawak henbeg berisi selipa jamban...ko mampu?





Dan ini adalah kucing ..kepunyaan kawan serumah wa di Shah Alam.
Wa akan merindui nye..
sebab tuan empunya kucing akan berpindah ke Bangi...
Pertukaran tempat keje...


 Dari kecik wa bela...er..ko tak bela...ko just usap-usap bulu dia..ok?


Dah besar


Masa kecik....

Dah besar...memang besar dan beratttt!!!
 


Wa akan kehilangan tempat untuk belai-belai ......


Jangan nakal-nakal tempat baru tau wahai abang (belah kiri tuh)  and adik (belah kanan itu)..


Nothing is permenant here.
Even a cat
A friend
and A flower.
Soon they will 'go away', leave you behind.
or soon you will 'go away', leave them behind...




Allah Maha Agung
Wa dah lupa warna langit pada pukul 7.15 pagi di jendela pejabat.
Masih cantik rupanya.
Subahanallah...

9 comments:

masMZ said...

Saya dah nampak NAGA!!!! Hahahahahaa......

montel nyer kucing itewwwww.......



ehehheheehe yang pertama

word ver : ntsae cilicati (pun bunyi bollywood!)

masMZ said...

Restoran Muhibbah ni sama tak dengan Muhibbah Seafood yang kat TTDI, KL??? Gaya alas meje n pinggan ala2 samaaaa, i loike the food there (ecehhhh tetiber ter'london' laksssss! :D)

tauhu mapo kah itew???

Janggel said...

Mula2 citer pasal makan, bukankan naga, dinosor pon murka!

Pastu pasal pepisahan...sangat simbolik...

best!

Dengan ucapan:-

"Lenkali sila sesat lagi!"

Ely Hasrul said...

makan ati inbu mengandung tgk lauk kat resto muhibbah tuh! tp mmg besh ar mkn dgn retis J&J hahahha

betoi ka lori driber tuh kenal k coco? hahhaha hahahhaa hahhahahha dulu penah keje partime cuti sem la kan dgn KPB (perkapalan msia bhd), asal ade masa aje kontena (kepala lori aje pon) nk masuk parking sebok lari2 kata nk tompang.. gila besh dpt naik kontena wehhh walhal nk g parking aje hahahha

Uncle Lee said...

Hi Anash, I love that steamed fish.....long time tada makan tu.
And your sure have a cute cat.....
Pity my wife allergic to cats, or else I get myself a Persian white one.
Have a niceday.
Lee.

Ayza said...

akak....sedih nyer bila bace bab miki n miloo....:(

Anash said...

masMZ,
naga? iye..anak cacing bertukar menjadi naga..
Restaurant Muhibbah tuh sama kot yg kat TTDI..
lauk tuh? ntah apa nama...
first? yeaaahh...tahniah
Yes..kucing itu memang montel.

Janggel,
ucapan " lenkali sesat lagi jika ada jemputan makan free"..
yahoo.. akak suka
-jgn lupa jadi navigator akak , ok?

Ely
driver lori tuh kenal akak..
nasib baik tau...
hehe
yes..teringin nak naik kepala lori ...ala...ely dah merasa ek? mesti best,kan???

Uncle Lee,
nice of you to drop by...
that is my friend's cat..
hehe
masak lah 'steam fish' untuk your wife then..

Ayza,
ala..apa nak sedih ..relex le..
heheh..nanti akak dtg ziarah derang..

gadisBunga said...

owh. part last tu buat saya sedar. semua yang ada sekarang suatu hari nanti akan pergi jua....


sobs~

Anash said...

GB,
kan..
kekadang kita terrrrlupa...