Monday, February 27, 2012

Sapa Sami, Angkat Tangan

Pada 18 Feb 2011, wa pegi rumah Ely.
pegi sana tolong potong buah
Katanya nak cocok kat lidi..
sebelum mata wa kena cocok kat lidi ...baik wa datang nolong...
hehehe..
permulaan cerita yang ganas...

Ekceli, Ely ..kawan baru wa dalam Travelholic, buat majlis ari jadi anak bujangnyer Sami, yang ke 4 tahun.
Minta tolong merewang, maka, wa tiada halangan untuk menolong beliau...
Memandangkan beliau merupakan ibu yang bakal bersalin untuk kali kedua, (lihat, perkataan gantinama beliau digunakan di sini..wow!!) , maka
wa, Masmz dan Janggel..gigih datang awal 2 jam dari  waktu bermulanya jamuan itu...
(sampai terlajak jalan ke hujung bukit mana ntah....ie. tersesat ...hehe)

potong ikut skala camnih eh...
oooo...ok roger...
Arahan diterima, tugasan dimulakan....

sekumpulan  anak muda sedang asyik bergotong royong..
Sekumpulan? lebih dari seorang leh consider sekumpulan?
Layan ajela...
Bakal menantu sapakah itu..rajin beno deme itu iye...sejuk mata memandang...
hehehee



Tinggalkan hasil hiasan untuk tugasan yang lain.
Apakah tugasan dia?


Ooo..dia nih sapa? serba serbi sume dia nak sapu?
Potong timun dia wat, hambek gambo pun dia wat...
Ish..ish...


tat buah yang sedap....

Gegula untuk yang si comel....

Bertemakan pelangi / rainbow...maka haruslah ..eh..dah jatuh hukum wajiblah ada warna pelangi sana sini.
Itu adalah pulut (sebelah kiri gambo), dan kek pelangi ( belah kanan gamba..)
Pulut tuh memang sedap....serius..tak tipu.
Manakala kek pun sedap...cuma terrrlebih manis....(sure 100 ekor anak cacing wa terpengsan sebentar..yang lagi 400 ekor ..ok lagi kot..asyik nak makan lagii...)



Sami sedang 'recharge' tenaga


Iye..itulah Sami...
Letih, jamuan belum bermula, maka layan tido laaa....
Dan selepas dikejutkan, bersiap dan 'warming up' sana sini ...terus acara potong kek bermula....

Ramai betul tukang hambek gambo....
Menjadi tumpuan , maka Sami pun meniup lilin bola 4 biji itu.....





Aqilah datang nak bermain sama ..tapi Sami buat muka macho..tak mau layan...
ek ele..silap la Sami weh... Qilah tuh  comel..besar sok, ko jugak nak pi cari dia...heheh
Kids , they are adorable...



"Yang nih gua lum ada koleksi la...haishhh..nape gua tak beli lebih tadi..."


Nih bukan kid...
Nih bapak pada Qilah...
Merenung jauh ke kotak mainan Sami...
(leh tembus tuh kalau tenung lama-lama Cawan ......udah-udah le tuh..barang yang lepas tak perlu dikenang...hahahah.....)


Happy faces due to happy tummies (again?)
Nih adalah mereka-mereka-mereka dan mereka yang datang. Kami hampir mencecah 95% yang dapat berkumpul di kalangan Travelholic...kecuali Shahrule yang balik kampung sebab nak makan tutti fruti di JB...
Di kala ini lah kami terpegun pabila dikenalkan oleh tuan rumah seseorang yang sekian lama kami nak jumpa sejak Dis 2011...sekadar dikenali sebagai Fatt, beliau (guna lagi gantinama nih...) telah menghadirkan diri..bersalaman dengan kami semua siap sebut nama kami ....
Pada mulanya wa ingatkan wa telah menjadi retis kerana promosi percuma dari blog John...maka ada orang yang sebut nama wa dengan betul mengikut tatabahasa blog iaitu Kak Coco./ kak Anash... rupanya wa hampa sebab Fatt memang dah tau nama blog wa dan nama wa jugak...
John...sila gigihkan lagi promosi akak jadi lebih dikenali... ..ok??? (padahal..ko cukup takut kalau orang tak kenali tegur ko kat luar..kan??kan???..nak jadi retis...rentikanlah berangannnnn...)




Sessi bermain sand art...
kanak-kanak?
mana kanak-kanak usia bawah 5 tahun???
mana???


Aqilah cuma mampu melihat...
Tatau nak cakap apa ......


Dan juga kucing tuan rumah...
Kucing pun tau terkejut melihat aksi kanak-kanak bawah umur 40 tahun itu...


Dari tiada orang datang lagi...
aman..tenang...
kepada...

Kanak-kanak riang gembira di sana...
hehehe


Balik, (nasib baik reti nak balik...)
kami seronok dapat goodies bag...
dan makan...
dan makanan...
dan makan...
kami tak balik rumah kami...sebab kami nak sambung borak di rumah CawanNa plak...
Mana?
Danau Kota....jommm

Biqque menerangkan sesuatu yang penting...amat penting
Cara-cara cari pasangan yang sesuai...
heheeheh
...masa nih..apa topik dibincangkan...wa dah lupa...
Kami membuat senaman mulut dengan berborak...tengok internet, borak, internet ditengok, borak....
Cawan ada dinner dengan CLub Hotwheel (lebih kurang aaa..) di Hotel Istana pada waktu itu, amat berat nak meningalkan kami di rumah nyer...hehehe.don't worry bro..kami jaga Aqilah dan Na dengan sebaiknyer...hahah.....
he's extremely passion with Hotwheel...katanya Hotwheel kuarkan at least 72 buah jenis kereta setiap tahun....wah....bayangkan...kalau kumpul sume tiap-tiap tahun....72 bijik x 10 tahun x RM XYZ = RM ABC.....
Pabila Cawan balik, kami baru sedar yang kami...rasa lapar....dan..apa lagi...ke kedai makan bernama Hayaki kami terjah...



Lagi sekali, Aqilah menjadi tumpuan kami...
Budak comeii...
(at this point of time..they are counting hours to go to Japan for holidays...what a happy family!!!)


Nih pun comei jugak....
macam yang pegang kamera tuh...pun comei jugak...(aaaaaahhhhh.chommm...ishh..ishh..iye?)

Ayam penyet...pedas..wa tak abis makan..sebab masih takut dengan keadaan usus perut wa yang cery bery tempohari....(tapi tadi, pulut, kek pelangi, tart buah, nasik ayam, cekelat celup, puding roti, gula-gula...elooookkk aje ko telan?????)



Anyway..
Happy 4th birthday dear Sami...
May you become great person one day..
Make both your parent proud of you...
Amin...
and thanks to Ely & Hasrul for the invitation 
and warm welcome from you as the host of the day...

15 comments:

masMZ said...

marking! first

masMZ said...

yippiewwwww.... dah sape sami lakksssss...... bila nak wat untuk retis2 tempelan cam kami kak???? ekekekeke..... opss


yes! first sebelum cawan, john, janggel, kak anash (eh? hahaha)), lily, BlueEwoke, Ely, eh semualarrr lalalalalalaa :D

BlueEwoke said...

ciss..terleka baca entry ni..terus ada org lain first! cis! cis!

Best la kak entry akak ni..tak pernah sekali pn saya baca tak tergelak..

Budak umor bawah 40 tahun? hahahahah lawak ok!

Percaya la esok2..cawan tu confirm suh belikan dia mainan cam Sami tu jugak lalalalalaaa

Janggel said...

ok laaaa sok sok besday cawan kami dah tau nak beli apa hahahahhahahaaa...


(kalau)

400 ekor tu minggu lepas kan?? skg bukan dah biak2 jadi 1000?

takbleh blah balik jb sebab nak makan tuti fruti!!! kat KL pon belambak laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

*saya comel*

RAIN

Cawan said...

yeah! Kakak Retis ni laaa yg memahami jiwa remaja bawah umur mcm diaorg tu haaa, ha ha.... ish ishhhh..

kak, dinner Hotel SinggahSana jek, bukan Istana Shrek tu.. opsss.. and pasal hotwheels tu, ye mmng saye trkinja2.. arrhhhh.. jelosss jugak Samy punye gift tempohari.. :p

// pembetulan, 72 cars dlm 1 kotak / kekerapan restock 1 kotak dlm 2-3bln skali.. setahun, beratus kot kalo serius nk collect..

Ely Hasrul said...

santek sungguh kek lapis sarawak tuh disusun sapa la yg tukang potong tuh!.. fruit tart tuh sedapkan? complimentary mmg sentiasa sedap haha..

xbleh blah part balkoni ade org ngan takde tuh hahahahhaa


next time jgn lupe dtg tolong potong2 lagikk eh? hahaha

Biqque said...

kata life begins at 40, so haruslah bawah 40 kan hahahaha!

bdk2 @ John said...

kak coco, teringat saya nasik kukus kat hayaki tu. sedapppnyaaa! next time, kalo sy pegi nk makan nasik tuuu..susah nk dpt yg sedapp wooo

shah_rule said...

hehe memang gamba kak anash kalau takde pisau memang tak sah!!!
arituh x balek JB la kak, ada hal sikit kene tidur hosp 4 hari 4 malam untuk menuntut ilmu sesat.. haha

cerewet tau tuan rumah, dah orang nak tolong tuh time kasih la.. ni ddemand susun2 segala!! hahaha LARIKKKKKK~

Lily Riani said...

i paling suka... nasi ayam... ehheheh oh! ada satu cite bodoh on ayam... ehheh

SheLa^^ZuL said...

AKAK...
adikmu ini dh updat blog yang bersawang itu... (gara-gara stres, update blog jadi terapi..hahaha..)

Anash said...

MasMZ
yes...
again tahta pertama digondol oleh anda...tepuk tangan sumer
blog retis tampalan? akak tak reti aaa nak buat...hehe

Na,
best eh...ala..besa besa je blog nih
jangan leka..deme tuh selalu je tidak lepaskan peluang nak first..
kan..cawan yakin akan memiliki 'item' itu

Cawan,
ooo..singgahsana...silap...
ooo again..salah kira..73 x (12/3) x 10 tahun x RM abc = WOW!!! (betul kah?)
Jiwa remaja sebati di diri ini...hahah

Ely,
kan..sapa la yg pandai potong kek lapis swak itu???susun pun pandai...
yes..apa lagi nak dipotong??
(sambil pegang pisau bagaikan nak bunuh ikan...)

Anash said...

Biqque,
you just know what is in my head..
betul..betull...

John,
bab makan...terrer je ko kan John..
ok
lenkali kita gi lagi eh..
dekat rumah CawanNa je...
(motif dekat rumah mereka?)

Shahrule
oh ye..silap..yang Shahrule kena stay kat spital 4 hari tuhkan??
minggu satu lagi yang balik JB..
Tak pe
akak rela tolong...no hal punya...

Lily
you always come out with story...
upload le dalam blog...
cepat..
nak baca...

Adik,
kan..
blog satu terapi
akak suke
(hey..tak balas pun komen akak tulis??)

gadisBunga said...

alamak. dapat jumpa fat???? *histeria!!

Anash said...

GB
yes
dapat jumpa fatt...akhirnyer..
meh la GB..maszuber pun ada..
hehe