Thursday, March 29, 2012

Mari Baca Karangan

Banyak sangat baca sms , bbm , email , tweet (ewah..belagak ko eh?), sehinggakan wa terlupa nak baca karangan dari anak buah wa (anak sepupu).
Sila baca, iye kawan-kawan...


Penggunaan bahasa 'omputih' terselit di situ

'Kecederaan' ??...mmmm


Penekanan menu ketara di situ...dan penggunaan ayat 'lepas itu' banyak diketengahkan...

Itulah pengarang ...dan itulah nenek beliau yang dimaksudkan di dalam karangan tersebut.
Kids, they are trying their very best to write whatever they can convey the experience by words.
Untuk info, beliau berusia 9 tahun...
(dan tetiba wa terasa.....berusia 'tidak-muda' sangat...)


Nih kat Kyoto, Jepun
Family ChawaNa ke sini
Hambik gambar ini.
Wa suka..
Wa memang suka pokok-pokok...
Nasib baik wa tak ikut..kalau tak ..pokok buluh itu akan wa abadikan menjadi......


..tempat ampai kain...
wa seorang yang kedekut tapi ...pecinta alam..
iye?

Tat cis pemberian tuan rumah wa
BUKAN wa yang buat
Tuan rumah wa pandai buat tat cis, tat buah, tatoo, tat apa-apa ajelah (kott)...
sapa nak order, boleh aje...
wa sampaikan ode tersebut kat dia....
ok
ari nih citer sikit aje..janji updet...
boleh?


12 comments:

masMZ said...

motif tat cis letak kat luar rumah di bawah rimbunan pokok renek?????? Hahahaha

masMZ said...

owhhhh first! terima kasih buat semua yang sudi memberi laluan kepada saya. ekekekee

Biqque said...

tat tu letak kat situ nak kasi siput babi makan ke???

HAHAHAHAHAHAHA!!!

my sis cikgu, kalo dia marking buku anak2 murid, i suka gile baca...kena kelas pandai, mmg pandai la...kena kelas tak pandai, mmg bleh pecah perut tau! imiginasi yg meninggi pun ramai :D

Anash said...

MasMZ,
iye..anda selalu dapat tempat pertama..
hahaah
motif letak cistat bawah pokok renek??
keknon nak hambek gambar kuih ala-ala macam dalam buku resepi..
hehe

Biqque,
siput bab* tak makan cistat
deme makan sepegati (kot)
tapi siput bab* nih hobi makan surat utang bank...(pernah wat entry pasal nih...apa tajuk ntah entry tu..lupa..)

kan?
karangan budak sekolah zaman 2000
imaginasi tinggi memang tatahan ....
heheh...

shah_rule said...

haha motif sangat cis tat ditepi gantang tuh (tetap peribahasa ke laut)

ibarat cis tat melukut dtepi gantang!

hahaha kelakar kan karangan macam2 orang post kat fb, ttbe terjadi pade family akak sendiri,rasekan~ hehe

dulu pernah la kalau tulis exam tak dapat jawapan kat area answer tuh saye letak ":-)" pastu dengan pen merah cikgu letak ":-(" bole? haha

Janggel said...

OMG tat tu nak bagi siput babi makan ke? ke kucing? Siap letak dalam pinggan bagai...betuah tat tu. Jeles kat tat.

Anash said...

shahrule,
betuah dapat cikgu leh lukis muka org sedih ..hehhehehe
kalau zaman akak...dah kena panggil ke depan kelas...(pembaris 1 meter dah standby sebelah..ok?)..
cistat melukut ditepi gantang?
(letih nak pikir..)...
ayat karangan sekarang melangkaui imaginasi kadang2 tuh...

Janggel,
jeles dgn cistat or
jeles tak dapat cistat?
laennn tuh....

Ely Hasrul said...

tau dak yg Spongebob ade pet - seekor siput babi nama Gary. tp dlm cartoon tuh Gary ibarat kucing peliharaan lah.. so dia akan me-meow selalu. errr kak coco mcm ade Gary pulak.. hahahha

now sami bile nk tido dia gudnite sume org tmasuk la spongebob ngan gary.. erkk...

DrSinga said...

Grammar dah sehat?
Kim salam kat Grammar ye..

Untung aah dapat makan karipap perasa kentang dan sadin.
Antie selalu dapat perasa kentang sikit angin je banyak

DrSinga said...

Benci aaas nak taip taip hurup hurup senget kat bawah nun

Anash said...

Ely
Iye..spongbob my favourite cartoon show
iye..gary adalah kucing berbentuk siput bab#
mmm..bila masa sami ada spongebob n gary????

DrSinga
nanti auntie datang ALor Gajah, along bawak auntie makan karipap tuh..ek?
Auntie bawak le ubat untuk grammar kita tau...

Cawan said...

mcmane sya trlepas blog post ni! ni siput ba*i punye pasal laaa ni!! geraammmmm tak dpt 1st..

eh over plak.. salah kan siput..

tart buah dia sedap tak? mintak tester pleaseee... he hee..