Wednesday, March 14, 2012

Wa pergi Kuala Pilah aje

Wa dok blog-hoping di kalangan blogger-travelholic..rata2 citer ke sana ke mari...
Wa?
wa ke kenduri kawen sepupu wa di Kay Pie...a.k.a. Kuala Pilah....kira jauh jugak la dari pekan Alor Gajah.....(gile mood cemburu,kan wa nih???)..tak mo kalah ...
hahhaaa...
so, layan aje le gambo nih...


Iringan dibawa semasa keluarga kami ke sini. Jangan underestimate lemon itu, segar dipetik dari ladang belakang rumah abang perantin pompuan...



Keluarga perantin lelaki hanya buat kenduri makan2 utk keluarga perantin perempuan aje.
So, memang kami dilayan sepenuh oleh tuan rumah...
Tu sebab nampak tak ramai yang datang...
Nih adalah rombongan keluarga saudara mara kami yang 30% je dapat hadir..
Wa angkut nenek wa jua ke sini..

Gelas ada payung comel.....
Masa nih wa kena uruskan nenek dihantar baring dalam rumah sebab nenek wa letih...
Tak nak makan, cuma nak tido.....
Ok, akur pada kederat nenek wa yang ada...biarkanlah nenek wa berehat  


makan kek cekelat.
pas makan nasik


Dah makan, wa cadang nak gi rumah kawan baik wa di Batu Chondong, Kuala Pilah (see...how I love travel...Kolo Pilah pun jadik aaa....den tak kisah ...belasah mano ado..)
Jadinyer, wa hangkut mak, mak saudara, adik dan family sepupu wa ke sana...
Nenek? biar tido dulu...karang singgah balik ambik nenek ....


Akhirnya mak wa dapat jejak kaki di rumah yang mana wa suka nau lepak kalau hujung-hujung minggu tak de plan nak ke mana-mana...
Suasana kampung yang amat terasa....
Wa suka 'mandi'kan kereta wa dengan air datang dari tanah ie. mata air...free beb...
tuh dulu....
, sekarang...wa nak datang sini pun payah...almaklum, kawan wa selalu 'colek' mak bapak dia balik KL...heheh...(alasan..padahal lu sendiri dah mula sibuk bila hujung minggu...)



Balik dari Kuala Pilah...layan bebudak cinonet nih...

Bawak si abang ke kolam mandi...

Wa?
Dok la snap gambo sana sini...
Tak mandi pun...
sebab baju mandi yang lama dah tak muat...(sambil picit2 lemak tepu di perut...)


Nih daun maple ubi kayu.

Nih buah greenberries pinang ....(nak men'tipu' pun bior nampak bijak...blueberries, blackberries ada la...)

dan ini adalah jus buah jambu batu warna merah jambu.....

dibeli semata-mata untuk wat kajian saintifik...
ok..enuf of that crap...
nih kek perisa jambu batu...
ntah apa la kisah selanjutnya bebudak di Yindia.....
(tiba-tiba...)

Itu sahaja entry wa kali ini.
Yes, batuk wa sudah kurang
Yeap, wa dah ada kasut baru berjenama "power" (selepas kasut lama tapaknyer terpelanting tercabut semasa buat eksersais...cet...memalukan suasana itu)
yea, wa ambik cuti 2 hari dok kampung je
ya, nak masuk keje balik pas cuti 2 hari amatla.....teruja...hahaha...pen'tipu'!!!




15 comments:

Biqque said...

Hahaha we r stuck in malaysia! Dang...

BlueEwoke said...

Untungnya la orang yang pegi ber*cuti* di Kuala Pilah ni, siap dpt makan kek coklat (nyammmmmmmmmm) dan mandi kolam!! Kt jepun ari tu kitorg tgk air pun lari kekekkeke

shah_rule said...

wooo ade swimming pool besor kek' kuala pilah nie hah~ haha
gelas yang berpayung tuh seswai duduk tepi kolam tau, minum jus ala maldives.. haha larikkkk

MasZuber said...

waaa kek jambu batu?????

nampaknye xperiment berjaya nie kak...nanti buat seround dua lagi yea kek jambu batu itiew...nak rase..

Mie said...

Pilahdelphia tu... :)

Anash said...

biqque,
kan? stuck in malaya..(pegang pasport erat2)

Na,
tak yah tukar matawang asing..sonang
hehe...mandi di jepun? tak mandi air panas kah?

shahrule,
air kolam itu berada di alor gajah.
Maldives? bila nak poie?? ikut?

mas,
yeap..berjaya rupanya kek itu dihasilkan..
Insyallah akan diusahakan lebih gigih lagi...ada rezeki leh rasa punya...

mie,
pilahdelphia..
wah..amat international !!!
suka..suka

Janggel said...

Huh!!!!!

Nak kek jambuuuuu!!!!!!!!!!!!! Saje je tau!

Cawan said...

wahh akak, ingat kn tido, makan, tido , makannnn jek.. ok laa ade activity tak? sejauh kaki melangkah.. he he..

yg nk mandi kolam pakai swimsuit kenapa? takkk yah pakai pe2 pun xpe, kolam sendiri kann.. goshhh.. hu huuu

Anash said...

Janggel,
saja....
lalalalalalaaaaaaa.......
sila pasrah ek?

Cawan,
memang byk aktiviti leh buat seperti kopek buah kelapa, sabit rumput, petik buah limau, menanam padi bukit...heheh..iyo la tuh..

what? tiada tu-pis dlm kolam????
no no noooo....

Bintang Kecil Shoppe said...

Peneman sepanjang travel a.k.a percutian kak coco kali ni adalah adik nyer..... Setia menjadi ko-pilot...hehe..

Uncle Lee said...

Hi Anash, apa tu 'cinonet'? I suka tengok the gambars here. Very nice. I guess the food too was best.
You have a nice day.
Lee.

Anash said...

Adik,
yeap...
peneman setia...
tolong bayarkan minyak
tolong angkutkan beg kuar masuk kete-rumah
tolong masuk kan nyamuk dalam kete...


Uncle Lee,
cinonet = small / petite
the word 'cinonet' doesnt belong in 'kamus dewan bahasa dan pustaka' (if not mistaken ..)
hehe..
thanks for been royal to drop by in my blog. I'm pretty sure somehow or rather..you miss Malaysia..huhu..

Ely Hasrul said...

aduishh seronoknye.. bila nk trip g sekinchan? stuck kt sini bosan wooo

Lily Riani said...

swimming foooooool.... nakkkkk

guava? pink? pink jambu?? john?? ehhehehhe....

ok dak kek pink jambu? nak rasa leh...

chup!!! greencerry memang lawak!!

Anash said...

Ely
bertabahlah...
Kalau ada jodoh kita serbu sekinchan...
(pesal teringat sinchan?)

Lily,
swimming poolll???
meh laaa
nak kek? leh rasa no hal...
jambu pink=john=johny

hehe..berries..