Wednesday, March 7, 2012

Hari Semak Sedunia

Fikiran wa aritu semak...
Semak pikirkan hal donia...
Wa rasa tak seimbang hidup jika ber'raja'kan dunia..justeru (wah..ayat penyambung yang klasik..) itu wa rasakan baik wa layan kamera wa...yang tak berapa DSLR sifatnyer...

Testing...kaler...tukar ke teranggg....

 ..pastu banyak kan lampu ...
lagi terang....haaa...dok dendiam jab eh wahai pepatung...


Wa rasa ...warna asal lagi cantik.
kan?
next, cari lagi binatang kecil..sekitar rumah ...


mmmm...yang nih...tak lari ke mana...sebab dah mati...
Kena wat CSI, kenapa mati secara berkumpulan plak nih???


Semak???
Memang semak..risau je pokok hutan nih tumbang kena rumah..
lalu wa upah kontraktor cabut  pangkas pokok ini.
Apa ke gile kan? tanam pokok hutan tengah laman rumah?
Kalau tanam pokok mangga ..dah lama dapat hasil...
nih ko tanam pokok jelutung...ape ke hal nyer???
kalau berekar-ekar..ko dah kaya jadi tokey balak...
nih setakat sebatang..pastu buat pening pala nengok rimbun beno...
ishhh....tapi wa sebenarnya suka..sebab leh nampak tupai dok lompat sana sini kat laman rumah wa...
sooooooo green peace....
hah?




Dah pon botak... (ejaan 'pon' zaman lama digunakan di situ)...


Bila semak dah diterang... wa nampak bulan....tuh..yang ada anak panah...
(baru tau lu tak de seni edit gambo guna 'paint',kan??)
Next untuk dikemas......


Tarrraaa...
my workstation di pejabat...
Nih..nak kije ke..nak ternak binatang?
Padan le bos besar buat sportcheck sempat jeling kat workstation wa....
erghhh....kena kemas..kena simpan kat rumah....



Mode asal : wa tatau nak updet entry apa...
nak citer pasal jenjalan sana sini..tak de lagi kot....
fulus semputtt....
Semalam tapak kasut sukan dah tercabut ...pun tengah pikir mana nak topup duit bayar upah tampal tapak...
huhu...
akhirnya wa pasrah..beli kasut baru yang ada tulis 'power' .... nengok ada diskaun 30%....
lepas kira dengan jari dan selak2 duit dalam purse.....err...ok..cukup...
(dan kira dengan jari lagi sekali..bila gaji nak masuk...arghh..lama lagi plakkk...)
"bang...nak beli maruku bang??? murah je ...datang dari epo...sedap tau...beli la bang..."
(heheh....part-time jual maruku, leh?...wink..wink...kan masMZ.??...)

...dan bermula la batuk wa hebat diselang seli dengan lelehan hingus di idung......
haasshimmmmm..opss itu nama orang..
hashommm!!!!...ishh..ishhh...

15 comments:

BlueEwoke said...

Hahaha suka jugak berexperiment kaler2 cam tu..

Kasut POWER mesti power nanti. Leh geng dgn Icam hahahaha

Lily Riani said...

kcc,

am going to melaka for reccee, teman?

bdk2 @ John said...

take care akak....hihihi pegi ikut lily jejalan nnt k.

Janggel said...

Wah aaka dah pandai guna paint buat anak panah!!! Tahniah!

Tu ke rupa siput ibab yangakak cakap mati berjemaah tu eh? Dah macammuzium serangga pulak.

Akak pi la ikut lily membawa hati yang lara tu heehehhe.
Take care!

Ely Hasrul said...

hashomm? hahahahha hahahha hahhaha kinky tgk belalang tuh badan dia kaler pink hahaha.. pelik gak napa mati secara berkumpulan tuh.. hahhahaha

xpe.. nnti kak coco berjalan ke sekinchan ye.. tak mahal, xdek toll kecuali masuk hi-way.. minyak RM30 bleh pi blk (kalu kete sy la kannn hahahhaa) makan free, kalu nk tido pon free gak..

masMZ said...

ehehe... alamak saya baca sekali haruk dengan entri sebelum ni, terus komen kat entri yang lagi satu...

take care kak....

Anash said...

na,
try suka-suka godek camera. Impress nengok lily godek kamera kompak dia..

power sama cam icam...heheh

lily,
bila turun melaka? ahad me ke kuala pilah...takut tak terikut plak?

john,
thank you..tak kot nak ikut lily...

janggel,
akak tak pasti leh ikut lily sbb nak bersama dgn family plak..hehe
yes..anak panah free-n-easy-sketch...hahaha...manade muziumserangga????(good idea gak tuh..)

Anash said...

ely,
bukan belalang..tuh pepatung.
org perak panggil cakcibor...(betul tak biqque/Na/Janggel/MasMZ?)

skinchan???wah..tunggu aje harinyer,kan???

MasMZ<
laa..komen entry sebelum??jab nak gi nengok belah sana ...

Dinas Aldi said...

Kamera apa sekalipun kalau pandai snap, cantiklah jadinya, fewit!

Suka gambaq bunga yg ada titis2 ayaq tuh, sukaaa! & encek dragonfly itu sungguh sabaq menahan diri untuk ditembak dik Anash yeh :)

Bila dah dapat report dari CSI nanti, tolongla habaq awat depa tu mati beramai2 tu haa..

Anash said...

kak dinas,
heheheh...malu...(sambil simpan kamera dalam kotak kasut..)

en dragonfly itu senang nak ditembak...kalau kupu2 payah sket nak kejar...

kan? mati siput b**i disebabkan ...?...

mana? ooo gambar munger tuh? hehe..tqtq

Cawan said...

cawan pun nk tumpang semak skali bleh? mcm bilik stor tu haaa.. muzium menan? ha haa..

best laa akak punye workstation! ceria!!! seronok ade kawasan sendiri mcm ni..

Uncle Lee said...

Hi Anash, very nice, very vivid, like3D. And last pic very clear, outstanding!
Your workstation looks busy, ha ha.
Lee.

Anash said...

Cawan,
stor menan??
hehe..lum nengok stor akak kat rumah..
berkotak2 simpan bil utang bank...
Workstation itu akan dilupuskan gara2 jelingan tajam bos besar tempohari...waaa...dah tak de sudut 'sentimental value' wehhh

Uncle Lee
yea..workstation look busy..but the owner pretending busy ..hahah

very vivid??? try n error...hehe

Azizan Zolkipli said...

'kamera yang tak berapa DSLR', ishhh tak faham, tak faham ...

siput yang mati berjemaah tu, adalah satu keluarga dan cuba membuat 'suicide grouping' huhuhu ...

p/s: kena gayanya, kamera kompak pun boleh hasilkan foto yang da bomb ... cuma explore segala function yang ada dalam kamera tu, disamping cari angle & moment yang menarik ...

Anash said...

En Azizan,

Tak berapa DSLR maksudnyer kamera biasa2 je...tapi kena explore lebih utk function tersebut..betul lah kata anda itu
hehe
mungkin jugak siput-siput itu berkelakuan demikian...