Friday, March 16, 2012

Bosan le pulak

Wa ari nih agak rasa bosan.
Manusia...
kejab2 suka, kejab2 sedih, kejab2 gembira, kejab2 teruja, kejab2 bosan...
so ari nih wa bosan...
sebab bos wa belum nak marah wa..
dah bape hari wa tak kena marah...
ala...
(he..he...)
wa nih gile ape?



Wa rasa by this time, sekumpulan anak muda itu sudahpun merasai nasik ini di sana...


 ..dan merasai teh tarik ini yang dipanggil 'chai' di sana.



 ...dan sudahpun reserved 1 tonne lori untuk hangkut kain sari yang diborong di sana...


logik kah kalau mereka tiba di Malaysia lalu dikalungkan bunga ini?



Bila balik pejabat dan buka pintu rumah sewa, tiada binatang-berbulu-lebat ini tunggu...
halahai...
Wa rindu dengan binatang-berbulu-lebat ini
Selain dari rindu tertunggu-tunggu kisah bebudak itu di sana.
(walaupun deme rajin updet status kat FB dan di alam blog. Kerapan memberi report dalam alam BBM seolah-olah wa adalah sebahagian daripada perjalanan hakiki mereka di sana.-thank you dear...)

Tapi masih wa rasa bosan.
Ntah nape.

Hujung minggu ini, wa kena tebas semak depan rumah wa.
Sambung kembali kerja tertangguh ntah bape bulan tunda.
Gara-gara wa malas
dan 
bosan.

Satay willy.
Sedap, second runner-up selepas satay wak Tor.
(kat mana satay wak tor itu? di pasar malam Keramat)
motif letak gamba satay?
sebab wa bosan.lapar.


Tak pe la
Wa akan tunggu di sini
tunggu
dan tunggu...
Ting!!!...masa untuk makan...
kat cafe opis yang free itu...
babai..
kan? entry yang membosankan dari seorang yang sedang bosan....
heheheh
mmm...bosan...
(sambil tarik selimut tido bawah meja opis...nite ebibodi)
Nota kaki : di sana = di India

20 comments:

bdk2 @ John said...

rindu kami ler tew....bertabahlah. kami nk balik daaa

Lily Riani said...

cepat balikkkk.... nak dgr citeee...

kcc,

tak pa... nnt come april or end march, kcc kene teman i gi reccee melaka. apa macam... ada keje sket kat sana. i dont take no as the answer.

ggl sini, hotel philea melaka. nak tgk yg ni ngan hatten hotel. reply kesudian mu di blog ku. ehhehehe...

Lily Riani said...

sudi katakan sudi, tak saya ternanti nanti, kala saya ternanti nanti, lebih baik saya gi dulu mandi. ehhehehhe

Anash said...

JOhn,
iye la
balik le ...
jangan lupa malaya


Lily,
wow..kena reply kat blog lily?
ok...
(reply dlm ati leh??)
hehe

Ely Hasrul said...

beshnye la smbil dgr cite smbil layan satay wak tor.. ciss dh la tgh pantang asik lapo aje pulak cis cis cis..

shah_rule said...

haha lily kasik ayat paksa sangat.. hehe
bertabahlah kak anash.. pandang la klcc tuh orang kat sini sane menyembur2 nak sebut twin tower pun berebut2.. tapi tetap wrong answer.. haha yang akak senang2 je pandang diluar jendela,

saya dari tingkat 7 hosp selayang pun boleh nampak, apakah kite sedang merenung benda yang sama? wah gitu!!! hahahaha

Cawan said...

dunia ni sunyi sepi, xde teriak sorak budak2 ni kan kak coco?

ade sedikit kehilangan gitu.. ha haa..

Anash said...

Ely,
bertabahlah ...pas pantang..terus la makan apa2 yg teringin, ok?
sori tertepek gambo satay le pulak..
sorii
soriii...

shahrule,
adakah kita merenung pada bangunan yang sama saat ini? wah..romatisnyer!!!

hahaah...
jgn salah sangka akak dok kondo binjai plak?? tak mampu beli woo...

view tingkap rumah akak yg sebenarnyer adalah bumbung rumah orang lain..huhu

akak dah balas 'paksaan' lily itu..hehe

Anash said...

cawan,
ntahnyer...
dulu zaman tak kenal deme nih sume...
tak heran pun kewujudan mereka...
tapi selepas Penang / Singapore / Danau Kota (leh?) / terus sahaja terasa kehilangan...drama le pulak...

masMZ said...

kak anash......

we misss u tooooooo..... ecehhhhh kannnnn rindu kan dengan kami kan!!!!!

errrr jap! first sebelum janggel! ekekekeke

masMZ said...

kak anash,

minggu depan genap setahun pertemuan bertentang mata kita sambil kak anash berposing2 atas jalan raya kat belon panas..... ingat tak????? jom celebrate! ecehhhhh....... tepat hari kitaorang balik! masa ni memang seswai sungguh kalau dapat rasa kapkek guava kak anash tu.... ekekekekeke


Lily, banjer satay wak tor plissssssssssssssssssssssssssss...... ngidammmmmm makanan malaysia nih... yum yummmmm

Anash said...

masMZ,
iye...
genap setahun kita bertentang mata
hhahahaha...
gile drama...
lily, sila siapkan satay wak tor..
ada org mengidam
kek apa? apa kek? apa itu kek????

Biqque said...

jom bawak tepung kaler2 gi simbah kat diorang kat epot!

Anash said...

biqque,
hahahah...
ataupun gotong royong masak ala-ala ponggal (periuk tanah liat) time kenduri nanti...
hehhe

Dinas Aldi said...

Wah seronoknya dema di sana. Takpa, itu dema tulis komen dah nak balik dah, lepas ni dik Anash takkan bosan lagi dah :)

Haritu dengar dari kawan akak, ini baca dik Anash plak tulis pasal tido bawah meja opis, hehe..

Anash said...

Kak dinas,
dah balik pun deme dari sana..
tapi tak sempat nak baling tepung kaler2 kat airport...hehe

tido bawah meja?
heheh..
amat nyaman tau!!.

hahah...

Uncle Lee said...

Hi Anash, love the pics here. Incidentally apa meaning 'bosun'? You tau la my bahasa out of tune, ha ha.
Satay Willy? Never heard......
I don't think anyone in Canada will dare call his dish named 'willy', as here it means a certain part of the male anatomy, ha ha.
Have a nice day.
Lee.

Anash said...

uncle lee
bosan means feels bored.

satay willy?
willy? yeaaa..I know which part of the said male anatomy .....hehehe..
I wouldnt know why the willy name there..but again ..this satay is yummy...

thanks for dropping by.
simpan satu lagu dalam hati.

DrSinga said...

nampak je Chai masala tu.. wa terussss rasa nak tercirit!!!!!

Anash said...

DrSinga
ala
cirit sebab chai ker?
...