Tuesday, March 12, 2013

Teaser 1 - Tasik 'Kenya' dan MITB award

Kisah 'Membawa Jiwa ke Pulau Jawa (part bape tah nak abiskan?)'
ditunda seketika sebab nak
bagi laluan 
kepada TRIO Blogger (Janggel, John dan MasMZ)
untuk mereka meng'updet' lagi gigih
blog travel derang

(al-maklum...sejak kemenangan berganda tempohari di KLCC,
maka
mereka agak sibuk melayan peminat-peminat yang semakin hari semakin ramai..)

wa?
membawa diri jiwa ke tasik 
kali nih di mana tasik itu?

nih bukan wa...
nih kawan baru wa...

kami ke sini
untuk sessi menganyam ketupat menangkap gambo
dan juga ada sesi 
tangkap ikan


dia ada kamera-pegang-hujung-batang-besi
wa ada kamera-hujung-nyawa-bateri-nak-abis


dan juga geng 'rempit' yang baru pertama kali jumpa
konvoi dari Karak
bergerak jam 11.00 malam
(janji kat MacDonald Melawati...but end up jumpa tepi highway Karak?)
tak pe la
janji jumpa
janji konvoi sama-sama

peranan utama si baju merah
kawan sekolah wa
sebab dialah wa terbabit dalam kancah ini
*thank you BAD*
(human wave untuk BAD!!!)



dan juga
seorang sifu yang datang dari selatan tanahair

nih salah satu 'tangkapan gambar' wa...
sangat tak percaya
sebab
wa kan suka belasah 'auto' aje
pabila dok adjust sana sini
ooooooooo......
pandai gak wa rupanya???
*motif riak?*
(sambil mengembangkan lubang idung sendiri ....)
  
iya
kali ini
wa di Tasik Kenya Kenyir


melihat awan
melihat matahari
melihat suasana
melihat manusia



yeap...Tasik Kenyir di Terengganu
bukan di Tripoli
mahupun di Italy 
(simpan paspot dalam lemari baju, selit dengan ubat gegat-nanti lipas gigit paspot)

dengan kepakaran yang mereka ada
dan juga mereka tidak lokek memberi ilmu


dan juga 
kemunculan seseorang
yang wa suka baca citer katun nyer
(iyeee...wa pandai lukis katun orang lidi....)


credit to cikgu-ajar-camneh-nak-tangkap-gambo
wa ke sini selama 3 hari 2 malam...
sebab tak de line tepon di sini, bos tak leh cari wa
saja-saja nak tukar angin
melihat keindahan alam
ciptaanNya


dan nikmati ikan
fresh from the lake
makan ikan nih umpama makan keropok ikan ....
ranggup
dan sedapppppp....
walaupun sebelum nih wa dah telan menu di bawah ini.... 


selang sehari sebelum wa ke Terengganu
wa ke KLCC
meraikan kemenangan kawan-kawan wa
entry kemenangan tersebut akan wa buat
selepas wa dapat 'cilok' gambo dari Hang Dhamin dan John sebanyak mungkin

meh wa buat sedikit teaser... 

Kenapa Cik Aqilla terkedu seketika?....
kenapa .....???
sebab....

ada orang tuh buat drama..kekonon sebak dapat piala dengan banyak!!!
hahahahaha...
megong!!!
walaupun trophies BUKAN wa punya..tapi wa peduli apa????


kenapa? sila baca blog derang nih kalau nak tau selanjutnya...


semuanya mempunyai cara tersendiri
untuk bercerita
(bertabahlah sekalian...sume gambo lebih kurang aje!!! heheh)
....
nantikan kemunculan citer wa di Tasik Kenyir
dan juga
citer mereka-mereka di KLCC....
tunggu.....




15 comments:

Unknown said...

hahaa.. sy ckp jumpa di tol gombak lepas tol.. kitorg tgh mkn kat mcd melati lg pon sementara tunggu org lambat janji kul 10.. heheee.. no problem.. janji enjoy.. sory kami rempit bwk keter laju sgt 90/100kmp jer hahaa

Dinas Aldi said...

Gambaq kat tasik tu cantik, gambaq kat sungai tu cantik, gambaq reflection pokok tupun cantik..cek melopong tengok semua, cantik..

& gambaq renung tasik tu tetiba ja buat akak teringat siri The Sullivans yg akak tengok kecik2 dulu..err camana tu..

Henry Fox said...

untungla pegi bersama geng2 otai. cantiknya tasik kenyir tu. last time i was there... hurm.. darjah 3? hahaha lama benor dah. akak tu atas ape tu? mcm jeti? rumah bot kan!

Dr Singa said...

*human wave sorang*
*sebab wa nampak kekura *


MasZuber said...

Kak.. Sy xbpenah lagi sampai kenyir. Nnt kite buat trip ke sana nak?

Ade rumah persekutuan kat situ yg buleh dibook!!

Vam Lautner said...

fuyooooo...

meh la turun...

turun kan ilmu pada saya yg newbie ni...

hihihihi...

Biqque said...

sedap plak tgk ikan goreng tu...gulp!

dzuchan said...

akak jupe ujang?
my faveret cartoonist jugak zaman sekolah dulu2

cantik jugak kenyir ek..memang ramai kawan suka mancing kat situ

LEEZZAR 242 said...

Si baju merah wave back together with 5 pasang tangan at the back. Next trip derang nak ikut...... Waaaaa....

Janggel / Rain said...

Untungla boleh bwak diri g tasik!

KbaI

Anash said...

unknown,
iya...akak tau korang mat rempit penuh dgn sifat sopan santun...(tak silap, sempat berhenti depan hospital sebab lampu trafik tunjuk warna merah?-pada pukul 2 am?)
hehe...
iya lee...kami tiba lambat..huuhuu..

k Dinas,
sila jgn lopong lelama
tak manis dipandang ...heheh
the sullivans? hooo...citer lama tuh!!! hahah..
apa lagi...mari lah ke sini!!!

Anash said...

Henry Fox,
akak berada atas boathouse.
darjah 3? haiii...kena ripit balik tuh!!!

otai? untungla akak, kannnn???
hehe


DrSinga,
berat tau bawak kura-kura tuh!!!
heheh...
(sambung human wave lagi)



Anash said...

Maszuber,
belah mana chalet persekutuan itu eh?

akak lalu..ada gak nampak...tapi scary le pulak...

dok boathouse udah le..kan???

nak gi sini??
#travelholicawsome#???


Vam Lautner
buleh
no hal
tapi akak tak de slr....
huhu

Anash said...

Biqque,
(alamak...mengidam??)
ishhh...
kena gi cari tuh biqque!!!


dzuchan,
iya
dengan ujang, aloy, dome dan lenlain

memang tasik kenyir untuk yg suka pancing ikan...

Anash said...

LEEZZAR 242,
hahah
satu batalion nampak????

heheheh
sila le book satu boathouse tu eh?


Janggel,
untung? iya...
memang...dalam hati ada tasik...
hahaha
kbai