Thursday, March 7, 2013

Membawa Jiwa ke Pulau Jawa (Part 5)

hamboi entry nih?
dah masuk part 5?
sket lagi nak abis la , kan?
sabo eh....

Arabica Homestay
kami tak pilih, Pak Havidn yang pilihkan


baru nampak camneh keadaan di sini
bersih, damai, nyaman dan cantik



Jam 9.30 pagi
kami keluar dari sini
di kiri kanan adalah ladang kopi
(tak sempat nak golek bagai celah2 pangkal pokok kopi...huhu..lenkali aaaa)

kelibat kanak-kanak tadika pegi sekolah
nampak jalan tuh?
ada  lekuk sana sini
sesekali terlambung bila langgar lubang  
namun kami pandai mengawal perasaan badan di dalam kereta / MPV itu



lupa plak nak tepek gambo nih
anak sungai airnyer warna biru

memang biru..
(ke ko bute warna?? mana biru nyer?)
nih adalah air datang dari sulfur kawah Ijen
sekian harap maklum

Perjalanan kami balik ke Surabaya
mengambil masa...... jam ??? ntah????
wa tido bangun tido nyanyi tido bangun makan tengahari
oh ya..sempat singgah rumah Pak Havidn
tukar kenderaan lagi besar
sebab katanya malam nih ada rombongan dari Malaysia...seramai 15 orang (kot)...
kami sempat nengok perusahaan kecil melukis batik di rumah pak Havidn
rumah dia adalah di block apartment with gated community, ok? dont underestimate them
(tetiba terspeaking plak? pe hal ko?)



Singgah di sini
atas permintaan MasMZ





senibina bercirikan Cina

kan?
30 minit lebih kurang
kami singgah di sini


dan selepas itu, kami pun check-in di Krowi Inn, Surabaya
di kala ini
jem melanda di bandar kerana sume orang kije opis nak balik rumah


gambar bersama pak Havidn
beliau kena ke lapangan terbang Subang Surabaya hambek rombongan dari Malaysia
dah ramai pelawat dari Malaysia guna perkhidmatan supir ini
nak tau lanjut tentang perkhidmatan beliau, sila layari blog nih kat SINI 

dan esoknya
kami menjelajah di bandar Surabaya

naik angkutan awam
tunggu entry berikutnya



manakala
semalam....


wa di sini

sebab ada ini

nantikan juga kemunculan entry berbaur retis-tak-hingat-diri
bukan wa
tapi mereka-mereka-mereka...
heheheheh
sorry aaaa
entry pendek
sebab wa kesuntukan masa
esok wa nak cuti
tapi
ada hati nak abiskan kije berlambak atas meja...sebelum jam 6.00 petang...
terre ke ko?


15 comments:

Dinas Aldi said...

Masjid tu sangat menarik, I LIKE.

Err Anash, akak tengah sedap2 baca & tengok gambaq, tiba2 sengap, habeh mengejut gitu ja. Tak bleh jadi nih.

Hulubalang said...

wakakakakakakakaka....gile pendek n3. Baca x sampai sepelaung dh abes.

Dr Singa said...

ada kopi Arabica tak kat situ...?



pehal lu..
mana kata-katanya...

pehal..
pehal....

lu pesan kat Rozali..
cari envelop wa sampai dapat!!

Biqque said...

mmg cheng ho pegi sana ke kak? hehehe! cantik mesejidnyer...

dzuchan said...

we want more..we want more (piket ramai2)

gurau je kak :-)

Janggel / Rain said...

Zbaru je nak setat mengeja dah habis?

Kbai

Vam Lautner said...

Cantek dan menarik...

Akak mmg hebat...KPI tgi...marvelos2..hihihi

Selamat bercuti..saya menuggu entry berikut yer.....

Kbai...

Henry Fox said...

lajunya!!! nak pegi mana akak oiiiii~ bercuti je kejenya! ahah enjoice~

SheLa^^ZuL said...

Hamboi..akk ku jenjalan sungguh2 tahun 2013..

Dan Arif said...

erk macam cantik jer Arabica Homestay tu.. dulu sy duduk dkt Catimore.. x brp ok sgt.. nasib baik tdo satu mlm jer

Anash said...

k Dinas,
sebenarnya...anash tengah pening...sepatutnya tekan 'save' tapi tertekan 'publish' hahah
iya
masjid tuh cantik dan bersih tau!!!
meh aa dtg sini...


Hulubalang,
hampeh..sepelaung dah abis? hahah
kelam kabut la sebenarnya...

Anash said...

DrSinga,
tak sempat cari kopi tuh
ala...mana pegi envelop cekelat nih!!! huhu
sori...memang huru hara updet gara2 pikir nak cuti..tapi kije belambak?


Biqque,
tatau plak cheng ho pernah jejak surabaya? lupa nak tya laksana cheng ho...heheh...

Anash said...

dzuchan,
dahhh..jgn buat piket ramai2...
dah..dah...balik sume
balik makan nasik...
hahah

Janggel,
ok ape? dari ada org tuh tak abis updet.....????
kbaiii

Anash said...

Vam Lautner,
mana plak KPI akak ok?
hancus ke laut ok???
eh..ke tasik...hahah
sabar eh entry akan menyusul kendian


John,
laju? iya..entry pendek...
ala..sama cam entry john baru2 nih...
senapas aje akak baca!!!
thanks

Anash said...

shelaZul,
selagi leh apply cuti, akak cuti aa
pasnih kalau kena beku cuti tu...beku la akak di opis...huhu


DanArif,
ok la...ala
bape jam sangat le akak leh guling2 atas katil di homestay arabica...
banyak guling dlm kete...huhu