Thursday, January 3, 2013

Sepanjang 2012 - part 1

Melampau kan?
siap ada part 1 , part 2
nak buat penggulungan
sepanjang tahun 2012
(bertabahlah baca)
Semuanya bermula di sini......tahun 2012 yang sibuk
tahun di mana 
kebanyakan aktiviti adalah KALI PERTAMA wa lalui 

JANUARI 2012
KALI PERTAMA : ikut Henry al-Fox, Janggel al-Trekker dan Mas al-MZ naik cruise di Penang
KALI PERTAMA : bercuti dengan mereka ini, sambut tahun baru atas kapal 
iya..mereka membuatkan wa berjiwa muda...
hahaha


FEBRUARI 2012
Sepupu rapat wa kawen
wa gembira untuk beliau
iya...Jodoh pertemuan di tanganNya
dan selepas kenduri itu
KALI PERTAMA : wa ke Singapura secara jemaah dengan kawan-kawan alam maya
yang ada wa tak pernah jumpa sebelum ini

KALI PERTAMA : USS Singapore kami pergi
dan menapak jauh-sungguh ke Hostel di mana kami berehat semalam
iye..KALI PERTAMA wa bermalam ala-ala hostel bersama-sama mereka


MAC 2012
sekumpulan anak muda
kali pertamanya mereka
gigih ke India Benua Kari
sambil buat duty report ke wa di Malaya
hampir setiap masa..setiap hari...
(mode : senyum)

APRIL 2012
KALI PERTAMA : bergambar kat bendang, pergi melihat anak Ely di Sekinchan, selepas pergi Bukit Melawati dan berakhir dengan makan malam secara ramai-ramai di Jeram

APRIL 2012
nih bukan KALI PERTAMA : wa ke Melaka.
Trip 2 hari nih ehsan Lily
KALI PERTAMA : Wa jadi pelancong di Kampung sendiri (boleh tak?)
heheheh...ditambahkan pulak..tatau arah jalan???
  
sangat macam pelancong luar negara wa rasa diri wa ini....

APRIL 2012
KALI PERTAMA : ke Kilang Arang, Makan Mee Udang Di Kuala Sepetang, Nengok Paya Bakau, Makan satay Pak Ein (Biqque's father) dan borak borak borak dan boraaakkkkk
wah...bulan April wa banyak berjalan keliling Malaysia kah?

APRIL 2012
KALI PERTAMA :  Family outing di pejabat wa
buat di sungai Lepoh, Ulu Langat, Selangor
no overnight but it's just simple and relexing outdoors activities


MEI 2012
KALI PERTAMA : Kete wa melanggar sempadan negara, paling jauh perjalanannya,
 dan trip penuh drama dan adegan suspen sana sini.
iye, kami berempat ke Hadyai dan Krabi
sapa empat orang tuh?
Henry (dulu dikenali sebagai John...), Janggel dan MasMZ.
(nasib baik le korang tak serik dengan wa...) 

MEI 2012
KALI PERTAMA : Wa ke sini meraikan John (John pulak? kata Henry) dan Janggel
menang award di Saloma Bistro, Jalan Ampang
dan sini la wa dok kepak2 tangan buat chicken dance.
cish....berpeluh ketiak weh


JUN 2012
KALI PERTAMA : Wa dijemput pegi kenduri yang mahal bagi wa
dapat door gift pun mahal
iya..wa tak selalu dapat jemputan macam nih

  

JUN 2012 
KALI PERTAMA : wa berpeluang duduk  di hotel ini
gara-gara kursus anjuran pejabat untuk kakitangan pengurusan
untuk mendapat motivasi diri dan juga untuk kepentingan syarikat
(kegunaan motivasi nih lebih untuk diri sendiri...saya sudah berubah, anda bagaimana???)
hehe..iye la tuh....


JUN 2012
Bukan KALI PERTAMA ke bendang mengambil gamba
walaupun wa boleh sarung kasut ke tangga koperat di pejabat
tapi hakikatnya
wa lagi suka sarung selipa ke petak sawah
(please, minus the leeches...)


JULAI 2012
KALI PERTAMA : Dapat duduk di sini
Mendapat peluang lagi sekali oleh pihak syarikat
Wa bersyukur kerana wa memang tak mampu bayar duit sewa bilik di sini
terima kasih bosss.....


JULAI 2012
KALI PERTAMA : Wa ke Redang bersama kumpulan Travelholicawsome yang cukup ahlinya
Di sini
bermulanya kali pertama wa dapat panggilan #Tansreecoco sebab?
deme-deme kata wa ada beachboy sendiri
errrghhhh????
(setakat bawak wa sensorang snokling keliling kapal aje...
sebab wa penakut air laut-abis la pecah rahsia sebab takut air laut?)




SEPTEMBER 2012
KALI PERTAMA : memasuki peraduan Potocelen Raya anjuran Biqque dan Chawana
dan 
KALI PERTAMA : Wa menang!!!!!!!!!
yahoooo....
(alahai...lum belanja lagi crew production house nih...)
*terus ketepikan duit nak belanja eskrim*


OKTOBER 2012
KALI PERTAMA: Wa masuk TV!!!!
yea right....
sebagai tukang tepuk tangan dan juga
sebagai tukang kepoh ambek gamba...
"sila cari di manakah wa?"


NOVEMBER 2012
KALI PERTAMA : masuk Istana ini bawak rombongan mak-mak-auntie-auntie 
senang sungguh membawa warga mas berjalan tempat yang berilmiah ini
(janji ade aircon...heheh)


NOVEMBER 2012
KALI PERTAMA : menang tempat ke 2 dalam Treasure Hunt katagori pakaian beragam terbaik
nak menang cari jawapan?
mmmm...kirim salam aje laaa...

NOVEMBER 2012
KALI PERTAMA : wa uji ketahanan fizikal dan mental wa turun di sini
wa dapat 2 jenis reaksi selepas buat aktiviti ini dari kawan-kawan
iaitu
reaksi pertama : waaa terre/berani aaaa ko/akak/lu..
reaksi kedua : what did you think at that moment? tak sayang nyawa ke?
errr....
  

NOVEMBER 2012
KALI PERTAMA : Kutip durian
ok tak?
tak?
ala..bagi peluang le wa yang tak pernah selama nih dapat kutip durian dengan kadar segera
pengalaman berharga wehhh!

DISEMBER 2012
KALI PERTAMA : Muka masuk sokabar kaler-kaler
satu mukasurat citer pasal wa aje
wah sangat
terasa macam artis
.
.
.
(letih jugak jadi model poskad..eh? belum jadi model tudung lagi?)


DISEMBER 2012
KALI PERTAMA : Wa buat trip satu hari gigih memandu lebih 12 jam
hangkut sekali mak dan adik
ke Batu Pahat untuk tengok ladang kelapa
hahahaa....boleh cengitu?


DISEMBER 2012
KALI PERTAMA : Wa bangun pagi selepas subuh terus ke Putrajaya di sini
menyaksikan anugerah alam ciptaanNya
Terima kasih tak terhingga kepada DrSinga
kerana sudi menerima wa seadanya...
(ewahhh..) 

DISEMBER 2012
KALI PERTAMA : Wa ke Tasik Raja Lumu, Shah Alam
hahaha..kan? ramai tatau mana tasik nih...
tepi masjid shah alam...
pun sama, atas jemputan DrSinga
Wa dengar kuliah subuh sekali dengan package hambek gambo 'blue hour'
Subahanallahhh..... 

ok
nih baru PART 1
ada lagi nih
penggulungan PART 2
tunggu...
(over plak ko?)

pss...
sapa nak baca blogger lain yang dah buat kek gulung penggulungan tahun 2012 ,
sila klik sini untuk :
tambah lagi dalam list

pss...
MasMZ ada dua part jugak tuh
dan
pss...
sila drop komen untuk entry terbaru beliau..
hehe

23 comments:

bErrY sTraWbErRy said...

part 2 pelisss... x sabar dah nak baca.. hahahahha

Biqque said...

awwwwww i suka tgk gambar2 ritual "kaki" jalan sume tu :)

Dr Singa said...

selipar biru tu ambik bawak balik tak..?
cantikkk....

Janggel / Rain said...

WOW kali pertama semenya! Gitewww
Saya suka part ada gambo saya tu...ops yg mana tah kekeke

Kalipertama katanya...

Anash said...

berry strawberry,
humak aiiii..lajunyer baca...
sabarrrrr
part 2 in the making nih

Biqque,
kan?
also liking the 'kaki' part...
the more the merrier....





Anash said...

Dr Singa
jangan kata selipa biru
dengan uncang teh, gula, kopi,
pen segala hangkut masuk dlm beg
dasar......


Janggel,
ala...
kali pertama ke benua kari, kan..kan..kan...
sume itu kali pertama tau!!!

dzuchan said...

KALI PERTAMA, komen blog kak coco pada tahun 2013 ni :-D

kenduri mewah tu I tauuuuuu hehehe

btw, Happy new year kak..mana tau kita bley mengopi buat KALI PERTAMA nanti hehehe

Anash said...

dzuchan,
yes!! kena buat tuh !!!
KALI PERTAMA bertentang mata!!!
bile? bileee...
kenduri mewah? sysss..hahahha

shah_rule said...

semua nak kali pertama kan.. haha

may 2013 will be more and more awesome 1st time experience tuh.. haha

i am so grateful having a chance meeting with all of awesome friends in 2012. :-)

Anash said...

Dr Shahrule,
iya
PERTAMA KALI Bertentang mata di USS...
akak masih ingat, ok?
hahah
dah sengal naik rollercoster itu???

u too...one of awesome person tau!!

dzuchan said...

nanti kalau u ada di bangi, roger sahaja...kita kan jiran selang 40 buah umah hehehe

MasZuber said...

gitew...

banyak betul PERTAMA KALI TUHHHH

sangat berbangga mengenali Tan Sri COco. Masuk paper plak tuhhhhh. ok tabik spring!!!!

Juhariah Johari said...

Salam kenal drp mama ju.
Suka sgt ..byk yg menarik. hehe mama senyum2 bila coco bawa emak ke BP tgk Kelapa!( mama org BP)
Terukan menulis.
Mama dtg dr blog Dr Singa.
Mama hanya selalu ke Putra jaya!

Anash said...

dzuchan,
(sambil kira bumbung rumah..)
eh salah ..bukan 40 buah selang
4 buah aje la...
heheh


Maszuber,
iya
banyak sungguh kali pertama
sebab korang la...hehe
tqtq...(tutup muka dgn sokabar lalu lari..)

Anash said...

mama JU,
selamat datang ke blog saya
heheh
wah ade orang batu pahat!!!
leh singgah kampung pas nih.
hehe

dzuchan said...

nanti I bawak u p kedai kopi sedap kat bangi...setaraf setarbaks tapi price 1/4 setarbaks

Dinas Aldi said...

Bila buat entri camni baru nampak kenangan manis pertama kali tu semua kan. I like. Tunggu part 2 :)

masMZ KaKiJaLaN said...

kak #tansreecoco

auwwwww tacing ai tawwwwww.... tetiber cam retis kat sini... hehehehe.... yer akak pun jangan lupa letak komen ekr! hehehehe....

gambao dlam vokal tu, yang pegang kamera kat belakang adibah nor ke??? WOW! WOW! WOW!!!!!!

ok, t baru sambung lagi komen kat part 2.... :D

Vam Lautner said...

wahhhhh...akhir yer dpt juga saya baca summary akak....
x sabar tgu part 2 ni...

Ada pertanyaan : nape saya x tau akak masuk paper kala-kala....?
Klau saya tau dah lama saya join kefofularan akak..hihihihi
(motif nak fofular mcm akak gak....)

Anash said...

dzuchan
yeayyy!!! ada orang nak belanja
yeayyyy (againnn)!!!!
heheh

k dinas,
that the sweet part...
ada jugak yang bitter sour part
huhu

Anash said...

masMZ,
tacing eh? hahahah
iye itu le akak yang sengal sibuk hambek gambo belakang adibah nor
ok
akan drop komen nanti


Van Lautner
motif nak tumpang popularity akak?
iye
akak masuk sokabar
malu nak bagitau ramai2
huhu

Fatt said...

kak...rajinnya buat summary..tapi entry kali pertama ni menarik..post mortem sume yg berlaku di sepanjang tahun. baru sy pasan akak ni suka amik gmbr kaki...kekekeke...motip?? apapun terima kasih sbb sudi menjadi kawan sy ye kak..keep in touch :)

Anash said...

Fatt,
terrrrrajin le pulak kali nih
sebab terrbanyak KALI PERTAMA berlaku dalam tahun 2012
haha
iya..kaki..senang snap
tq again sebab nak kawan dgn akak jugak!! yeay